logomamaninjashop

Всеки мъж може да бъде баща, но не всеки може да бъде татко

Всеки може да стане баща. Всеки може да направи дете. Всеки може да създаде живот. Но само специалният може да изгради този живот.

Ти не си татко, защото изкарваш достатъчно пари, за да плащаш сметките. Защото твоето име е написано в свидетелството за раждане. Защото си предал гените си на следващото поколение.

Всичко това те прави баща, но не те прави татко.

Таткото е винаги наблизо. Не си тръгва, когато започне да става трудно. Не се предава, не захвърля семейството си, не бяга, без да се сбогува. Не оставя децата си и не казва, че е направил всичко, което е можал.

Таткото влага усилия, дори когато за това трябва да напусне зоната си на комфорт; дори когато му се струва, че вече няма сили да продължи. За него е важно семейството му да се гордее с него, защото е пример за децата си. Той е пример за това как мъжът трябва да общува с жената. Той е пример за това как се изграждат отношенията. Той е пример за това как трябва да се държат възрастните.

Най-добрият татко на света

fa4c0aa8a0084eeb8fae3bc4745a8789 XL

Таткото показва на децата си какво е уважението. Отнася се с внимание към всяка жена, независимо дали е продавачка в магазин или майка на децата му. Той никога не би нарекъл някого нищожество. Никога не би вдигнал ръка и не би отблъснал. Никога не би се сринал така, че да стане страшно.

Таткото иска да бъде най-добрият мъж, който може да съществува. Той не лъже. Не изневерява. Не се напива. Не дава лош пример на децата си в любовта и в семейството.

Таткото поставя децата преди себе си не само на думи. Той не просто се хвали с тях пред колегите си. Прави много повече от това да казва, че децата са най-хубавото, което му се е случвало.

Таткото наистина е винаги до децата си. Знае любимите им филмчета. Знае каква музика слушат. Знае как минава денят им. Знае какви са проблемите им в училище и какво искат да правят през лятото.

Татко е машина

4d6d3df269546827fd20816c2996e16a L

Таткото осъзнава, че ролята му не свършва с порастването на децата, с напускането на дома; когато започнат сами да изкарват парите си; когато заживеят своя живот.

Таткото никога не престава да бъде добрият пример. Никога не си позволява да се провали. Щастието на децата му е по-важно от неговото собствено.

Бащата смята, че заслужава любовта на децата си, само защото им е дал живот и покрив над главите. Таткото се старае ежедневно да заслужи любовта им. Той прави всичко, което е нужно, за да се грижи добре за децата си, защото те за него са всичко.

Източник: soulpost


Препоръчваме ви още:

Татешката мафия

Великото завръщане на татковците

37 "вредни" съвети за татковци

 

Последно променена в Събота, 09 Февруари 2019 10:43

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам