logomamaninjashop

Дядо Коледа, подари ми...

Автор: Мая Цанева

И така, Коледа е, куриерът носи тайно подаръци за децата, мъжа, кучето, котката...

Аз ги трупам в един уж таен шкаф, докато не дойде заветният 12-ти час на 24-ти декември, когато всички ще проверят дали Дядо Коледа е получил правилното писмо, а не онова за 5 чифта нови чорапи например.

Тази година реших и аз да напиша писмо до Дядо Коледа, но до моя личен, белобрад старец. Не, не до мъжа ми – той е умен човек и знае, че е най-добре да ме попита какво искам, така че там няма интрига. Това писмо е за мен, защото няма по-щедър или по-стиснат Дядо Коледа от мен самата.

Мили дядо Коледа,

Тази година обичах много, слушах умерено, карах се, колкото беше необходимо (може би), усмихвах се щедро и бях тъжна по малко. Не съм първа в класацията ти нито по домакинство, нито по родителство, но детето ми ме обича и аз него, така че май засега се справям. Мъжът ми и той ме обича, аз него също, и не се пускаме нито в щастие, нито в несгоди.

Освен това вече официално съм досадна активна гражданка, за добро или лошо. Не знам дали с това признание няма да намаля подаръците си под елхата, но трябва да съм честна, ако няма къде да паркираш шейната пред вкъщи, заради новите колчета на тротоара, да знаеш, аз съм виновна.

Бих искала да забележиш, че тази година успях да разчистя почти една трета от гардероба, който трупам от близо 15 години... Забеляза ли? А видя ли, че нямам палто в розово – в бебешка розово или в сиво розово, кашмирено и с колан.... Да, знам, имам 4 якета в черно, но както знаеш, за моята безопасност на пътя, и по тротоарите, трябва да нося нещо ярко. Така че ето желание номер 1 – палто в розово.

Желание номер 2 – е, колко съм предсказуема, но дали джуджетата могат да ми осигурят един чифт ръчно правени обувки? Чаках ги първо на намаление, след това моят номер свърши и сега си стоя .... боса. Мога да ти помогна с точен модел, ако трябва.

Сега, след като загря с лесните, да минем към сериозните заявки. Тези двете са като за черен петък, а той мина.

Моето писмо до Дядо Коледа

pismo dyado

Мили Дядо Коледа, искам повече време... за себе си. Главата ми ще експлоадира от проекти, страхотни идеи, но нямам време! Моля те, дай ми 25-ти и 26-ти час, за да мога да сбъдна мечтите си! Обещавам, че няма да го губя в чистене или готвене, а в любов, четене на книги, писане, срещи с истински хора, всичко, каквото е нужно, за да се чувствам цяла!

Също така, моля те, дай ми здраве и нека най-накрая стигна до фитнеса или до стадиона! Тялото ми пищи за повече движение, иска хем да яде киноа с авокадо, хем да погълне цяла торта. Намеси се и реши този кардинален спор. Изкачвам всички стълби, които видя, но няма ефект. Ако искаш, прати ме до Рим.... Испанските стълби са идеални за упражнения. Как да сложа новата си рокля в Италия, ако ту коремчето, ту дупето излизат извън идеалната извивка на кройката?

Не на последно място, Дядо Коледа, подари ми още любов, защото от нея не дебелея, а сияя. Имам прекрасно семейство и дете, но ми липсва малко обич към... мен си. Знам, моето е като „ту му млякото горещо, ту пък друго нещо“, но най-голямото ми желание е да бъда щастлива сама по себе си. Искам да вляза в кожата си, като в дреха, шита по най-точните ми мерки, от мек и стегнат плат, който гали и подчертава всяка извивка любов и прави гънки само от усмивки.

Това е най-скъпият подарък, който можеш да ми донесеш. Ако го получа, ще намеря своя 25-ти или 26-ти час за проектите си, ще бъда майката и жената, от която семейството ми има нужда; човекът, който създава добро; ще бъда завършена, доколкото това е възможно. Е, няма да откажа и розовото палто...

Това е от мен, Дядо Коледа! Ще се видим на 24-ти декември, точно в полунощ. Ще познаеш, че си уцелил нашата къща, ако курабийките в купата ти не са точно еленчета, а извънземни и ако котката ти е изпила млякото за из път. За толкова подаръци – толкова.

До скоро!

Мая


Препоръчваме ви още:

Да, Вирджиния, има Дядо Коледа!

Christmas is coming! (Коледа идва!)

Коледно желание

 

Последно променена в Сряда, 12 Декември 2018 10:31

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам