logomamaninjashop

Коледно желание

Автор: Неда Дойчинова

Предпразничната еуфория се носи навсякъде около нас. До най-светлите християнски празници остава по-малко от месец. Майки и татковци щурмуват магазините за детски играчки в стремежа си да задоволят поредното желание на детето си.

ТЯ обаче не обикаля търговските центрове. Не разглежда сайтовете за детски стоки, чудейки се откъде да поръча дървена кухня или ходещ динозавър.

Извадила е коледната украса, а дори не е сигурна, че иска да започне да сглобява елхата. Гледа лъскавите топки и вижда в тях единствено отражението на сълзата, която иска да излезе от окото й.

ТЯ знае, че за поредна година под елхата няма да я чака най-желаният подарък. Дядо Коледа, изглежда, отново не е получил писмото й. Или пък не го е прочел. Или пък си е сменил адреса…

А беше толкова послушна. И тази година. Изпълни всички препоръки на лекаря си. Изтърпя стоически поредните манипулации…

ТЯ не е толкова далече от вас. ТЯ е ваша съученичка, братовчедка, колежка… ТЯ е една от 6 ваши познати, за която мечтата за дете е все още несбъдната.


ТОЙ стои на дивана и се опитва да се смее на комедията, която върви по телевизията. И този път обаче смехът му не идва дълбоко от душата.

Съзнанието му отново е обзето от онова странно чувство на виновност. И тази година няма да може да види онзи щастлив поглед на любимата си, за който мечтае вече няколко години. И тази година ТОЙ няма да може да сложи под елхата най-мечтаното от нея.

А прави всичко възможно – придружава я всеки път до клиниката, държи й ръката при всяко влизане в манипулационната. Работи до късно, за да подсигури парите за поредните изследвания.

ТОЙ не е много далече от вас. ТОЙ е вашият автомонтьор, треньорът по баскетбол на децата ви, или семейният зъболекар. ТОЙ е един от 6 ваши познати, за който мечтата за дете е все още несбъдната.


ТЕ ходят винаги прегърнати. Изглеждат толкова щастливи – млади, видимо здрави и влюбени. ТЕ не са много далеч от вас. ТЕ са ваши съседи, приятели. ТЕ са една от 6 ваши познати двойки, за която мечтата за дете все още е несбъдната.


Аз знам как се чувства ТЯ – девет поредни Коледи бях в нейната ситуация.

Знам как се чувства ТОЙ – девет години го четях в очите му, макар че нито веднъж не го изказа на глас.

Знам как се чувстват ТЕ, защото девет години това бяхме ние.

За всички ТЯХ, за поредна година, сдружение Зачатие организира „Коледно желание“.

Инициатива, която ще ги подпомогне финансово за поредния инвитро опит. Защото са изчерпали полагащите им се опити от Центъра за асистирана репродукция; защото не отговарят на критериите им за финансиране или защото са избрали клиника, която няма договор с Центъра…

А вие можете да им помогнете. Като никога не ги питате: „Какво чакате?“. Като им дадете нужната информация за тази инициатива.

Или като си купите някой от рекламните сувенири с логото на „Зачатие“, защото всички приходи от продажбата им отиват за подпомагане на ТЯХ.

Подробности за инициативата може да откриете в сайта на сдружение Зачатие или на фейсбук страницата.

Прекрасни подаръчета за вашите близки за Коледа можете да изберете оттук.


Препоръчваме ви още:

Когато двама са малко
Да дариш живот
Как се лекуват неродени бебета?

Последно променена в Петък, 01 Декември 2017 12:29

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам