logomamaninjashop

Баба Марта и нашите сръчни майки

Отдавна подозираме, че Баба Марта е нинжда по душа, но нямаме преки доказателства. Като гледаме обаче мартениците на нейните посестрими от фейсбук групата ни, все повече се убеждаваме, че няма начин да не е така. Ето какво могат да сътворят със собствените си ръце майките.

Мартенички с кауза

Тази година мартеничките, които изработва Вероника Стоянова са благотворителен жест за дарителската кампания на Бубето Янева. Можете да ги разгледате и да си поръчате  тук

veronika

Всъщност вие купувате мартеничка с дълъг живот, защото след празника може да се използва и като бижу.

veronika2

Близнаците Вики и Пеши от Попово също са наши приятели. Тази година майката и лелята на децата са изработили мартеници, с продажбата от които ще подпомогнат рехабилитацията им, от която се нуждаят непрекъснато. Можете да разгледате и поръчате мартенички тук.

viki i peshi

Зара е усмихнато момиченце, което страда от прогресивна вътрешна хидроцефалия. Мечтата й е да проходи. За целта се нуждае от трансплантация на стволови клетки. Можете да закупите мартеници и да помогнете мечтата да се осъществи.

zara

Мартенички за „домашна употреба“

Йоана Боянова: "Понеже трябва да дадем на поне 300 човека, ги правя аз. Зареждам ги с любов."

ioana boyanova

Таня Здравчева: "Имах огромното желание тази година да бродирам мартенички, но непредвидени обстоятелства ми попречиха и няма да имам възможност. Все пак успях да направя няколко."

tanya zdavcheva

tanya zdavcheva3

tanya zdravcheva2

Елица: "Миналата година детето имаше групово занимание с майки в градината. Трябваше да правим мартенички. Събрахме се на една маса смотани майки и се състезавахме коя ще направи по-смотана мартеничка. В групата на детето имаше китайче. Смотаните се обръщаме в един момент към съседната маса и гледаме как майката на китайчето плете някакво чудо, което спокойно може да продаде за 5 лв. на Илиянци, с подбита цена. Това ми беше преломният момент :)

Жанет Викторова Бориславова

janet borislavova

Маргарита: "Ние живеем в Германия и аз всяка година правя мартеници за семейството и най-близките ни приятели. Миналата година показвах на децата в детската градина как се правят мартеници, в резултат на което тези Пижо и Пенда продължават да висят на шкафа им.

margarita Takacs

Теменужка Ивайло Решовски

temenujka reshovski

Йорданка Тодорова: "Правила съм през годините за деца и учители. Тази година пак ще правя... Това са част от нещата."

iordanka todorova

iordanka todorova3

Теодора Илиева: "Само пресуканият конец им липсва, който ще бъде временно поставен. След Баба Марта ще е само брошка от вълна."

teodora ilieva

teodora ilieva2

Деница Пушкарова

denica pushkarova

 

Бойка Темелкова

boika temelkova

Ивелина Ганева: "Моите мартеници против зли очи и зли вируси !"

ivelina ganeva

Аглика ПелтешкиПравя ги за удоволствие. Тази година за първи път се реших да правя мартенички. Техниката ми беше съвършено непозната, но видях видео за нея в YouTube,  което ме предизвика и набързо купих материали и пособия и така започнах. Техниката се нарича needle felting, на български я срещнах, като сухо валяне на вълна или иглонабиване. Работи се с изключително остри игли, които имат различни номера, в зависимост какъв релеф иска човек да постигне и оцветена, непредена вълна (или еквивалента й). Общо взето, колкото по-твърдо и гладко изглежда накрая изделието, толкова повече работа се влага...

51558854 375006896632076 2414916684402917376 n

aglika

Не съм в състояние да изработвам количества, а и предпочитам всяка мартеничка да има свой уникален фасон, затова не повтарям или даже да го направя, винаги променям нещо, за да не се загуби уникалността. Всъщност това, което е мартеничка сега, на следващият ден може да е просто брошка, стига да се махнат червено-белите помпончета. Затова се старая фигурката да изглежда ефектно и да е качествена, за да може да продължи живота си и след края на март.

aglika2

 

Миниатюрните помпончета изработвам сама със същата техника, просто ми се прииска да избягам от традиционните пискюлчета и в крайна сметка моите мартенички изглеждат така:

aglika4

aglika3

Основна снимка: Аглика Пелтешки

Препоръчваме ви още:

Честита Баба Марта

Политически некоректно

Червено и бяло

Последно променена в Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:28

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам