logomamaninjashop

„Иска ми се да правя отново простичките неща.“

Любка Янева – Бубето е 45-годишна самоковлийка с много романтична професия – сватбен агент. Сред красивите декорации, които изработва с екипа си, са си казали „да“ десетки млади двойки. Не е чудно, че е щастливо омъжена и дори вече има прекрасна 2-годишна внучка (подарък от дъщеря й). Както самата Любка казва за себе си – „нормален човек, който се грижи за семейството си, доколкото може.“

Оказва се, че може много. Много повече отколкото й позволява състоянието.

През 2010-та се появяват първите симптоми на заболяването, което белязва следващите години от живота й. След оток и силни болки в краката, тя посещава личния си лекар. В продължение на 6 месеца упорито маже всеки изписан мехлем, но състоянието й не се подобрява. Болките не стихват, но според лекуващия лекар, пациентката му си внушава. Месеци по-късно дясното й стъпало изстива и я приемат в болница по спешност. Оперират я 30 минути след приема. Любка дори не предполага, че състоянието й е толкова тревожно. Следват още две операции в опит да отпушат артериите й. Диагностицират я с Болест на Бюргер – автоимунно заболяване, което засяга кръвоносните съдове. Оказва се, че организмът й реагира при стрес и след всяка операция артериите се запушват с нови тромби. Въпреки усилията на специалистите се налага кракът й да бъде ампутиран над коляното. „Общо 6 операции. Не съм си и мислела, че може да ми се случи такова нещо.“ – казва Любка.

На следващата година я протезират, но се оказва проблемен пациент заради некачествено извършената ампутация. Затова все още се движи с помощни средства.

bubeto2

Независимо това ежедневието й не е по-различно от това на всяка друга жена – поддържа домакинството си; работи – „въпреки че екипът ми ме е сложил на стола и очаква от мен само да командоря“. По-трудно й е с любимата внучка, не може да я хване, защото е бърза „като куршум“. С болката е свикнала.

От центъра по протезиране, който посещава, й предлагат електронно коляно, с което няма да се налага да мисли за стъпките си и създава усещането, че кракът ти е цял. Това коляно би върнало пълноценния й живот.

Цената му е 58 500 лв.

Можем да помогнем като изпратим дарителски SMS с текст на латиница

DMS LYUBKA на номер 17 777

(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Другите възможности за дарение вижте тук.

bubeto3

„Иска ми се някой ден да мога да правя отново простичките неща. Искам да се кача в планината.“ – признава Любка.

Да й помогнем да осъществи мечтата си и… да улови в прегръдките си внучката.


Препоръчваме ви още:

Животът не е само 16 горчиви медикамента

"Искам да преборим тази тежка диагноза, да я тръшнем на земята и да я стъпчем."

Вики и Пеши - малките герои от Попово

Последно променена в Сряда, 16 Януари 2019 14:21

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам