logomamaninjashop

Баба Марта и нашите сръчни майки

Отдавна подозираме, че Баба Марта е нинжда по душа, но нямаме преки доказателства. Като гледаме обаче мартениците на нейните посестрими от фейсбук групата ни, все повече се убеждаваме, че няма начин да не е така. Ето какво могат да сътворят със собствените си ръце майките.

Мартенички с кауза

Тази година мартеничките, които изработва Вероника Стоянова са благотворителен жест за дарителската кампания на Бубето Янева. Можете да ги разгледате и да си поръчате  тук

veronika

Всъщност вие купувате мартеничка с дълъг живот, защото след празника може да се използва и като бижу.

veronika2

Близнаците Вики и Пеши от Попово също са наши приятели. Тази година майката и лелята на децата са изработили мартеници, с продажбата от които ще подпомогнат рехабилитацията им, от която се нуждаят непрекъснато. Можете да разгледате и поръчате мартенички тук.

viki i peshi

Зара е усмихнато момиченце, което страда от прогресивна вътрешна хидроцефалия. Мечтата й е да проходи. За целта се нуждае от трансплантация на стволови клетки. Можете да закупите мартеници и да помогнете мечтата да се осъществи.

zara

Мартенички за „домашна употреба“

Йоана Боянова: "Понеже трябва да дадем на поне 300 човека, ги правя аз. Зареждам ги с любов."

ioana boyanova

Таня Здравчева: "Имах огромното желание тази година да бродирам мартенички, но непредвидени обстоятелства ми попречиха и няма да имам възможност. Все пак успях да направя няколко."

tanya zdavcheva

tanya zdavcheva3

tanya zdravcheva2

Елица: "Миналата година детето имаше групово занимание с майки в градината. Трябваше да правим мартенички. Събрахме се на една маса смотани майки и се състезавахме коя ще направи по-смотана мартеничка. В групата на детето имаше китайче. Смотаните се обръщаме в един момент към съседната маса и гледаме как майката на китайчето плете някакво чудо, което спокойно може да продаде за 5 лв. на Илиянци, с подбита цена. Това ми беше преломният момент :)

Жанет Викторова Бориславова

janet borislavova

Маргарита: "Ние живеем в Германия и аз всяка година правя мартеници за семейството и най-близките ни приятели. Миналата година показвах на децата в детската градина как се правят мартеници, в резултат на което тези Пижо и Пенда продължават да висят на шкафа им.

margarita Takacs

Теменужка Ивайло Решовски

temenujka reshovski

Йорданка Тодорова: "Правила съм през годините за деца и учители. Тази година пак ще правя... Това са част от нещата."

iordanka todorova

iordanka todorova3

Теодора Илиева: "Само пресуканият конец им липсва, който ще бъде временно поставен. След Баба Марта ще е само брошка от вълна."

teodora ilieva

teodora ilieva2

Деница Пушкарова

denica pushkarova

 

Бойка Темелкова

boika temelkova

Ивелина Ганева: "Моите мартеници против зли очи и зли вируси !"

ivelina ganeva

Аглика ПелтешкиПравя ги за удоволствие. Тази година за първи път се реших да правя мартенички. Техниката ми беше съвършено непозната, но видях видео за нея в YouTube,  което ме предизвика и набързо купих материали и пособия и така започнах. Техниката се нарича needle felting, на български я срещнах, като сухо валяне на вълна или иглонабиване. Работи се с изключително остри игли, които имат различни номера, в зависимост какъв релеф иска човек да постигне и оцветена, непредена вълна (или еквивалента й). Общо взето, колкото по-твърдо и гладко изглежда накрая изделието, толкова повече работа се влага...

51558854 375006896632076 2414916684402917376 n

aglika

Не съм в състояние да изработвам количества, а и предпочитам всяка мартеничка да има свой уникален фасон, затова не повтарям или даже да го направя, винаги променям нещо, за да не се загуби уникалността. Всъщност това, което е мартеничка сега, на следващият ден може да е просто брошка, стига да се махнат червено-белите помпончета. Затова се старая фигурката да изглежда ефектно и да е качествена, за да може да продължи живота си и след края на март.

aglika2

 

Миниатюрните помпончета изработвам сама със същата техника, просто ми се прииска да избягам от традиционните пискюлчета и в крайна сметка моите мартенички изглеждат така:

aglika4

aglika3

Основна снимка: Аглика Пелтешки

Препоръчваме ви още:

Честита Баба Марта

Политически некоректно

Червено и бяло

Последно променена в Четвъртък, 07 Февруари 2019 10:28
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Една мъжка изневяра

Една мъжка изневяра

09 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

За котките и сойките

За котките и сойките

09 Юни, 2020 Забавно

Писмото на една майка

Писмото на една майка

21 Юни, 2020 Отношения

От къде си?

От къде си?

17 Юни, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам