logomamaninjashop

Абортът не е пиене на кафе

Тези дни темата за абортите предизвика много спорове. Затова споделяме с вас мнението на Капка Тодорова, което смятаме за кратко, ясно и обективно.

Понеже ме питате, та добре. За абортите. Аз лично смятам, че жената има право да абортира, това трябва да е нейно лично и единствено нейно лично решение и да получи медицински сигурна процедура. Забраната на абортите води само до нелегални такива. Жените с повече средства ще отидат в съседна държава, ученичките ще отидат при някоя врачка, която работи със закачалката от гардероба.

Обаче темата за аборта не е като темите за расизма или хомофобията. При вторите две може да има категорично и ясно мнение против. При темата за абортите има и много хора, които ги смятат за убийство. Те също имат напълно хуманни и ясни аргументи и аз лично уважавам мнението им. Е, разбира се, не бих искала да ми го налагат. Но нямам против да ме убеждават.

Като всяка друга тема и тази с абортите е като кълбо прежда, което се разплита и води до милион други стари проблеми. Колкото и да съм за правото да ги има, не можем да не забележим статистиката. В България горе-долу на две родени деца се абортира едно - това само в държавните болници. А има и частни. Хора, това не е нормално. Абортът не е пиене на кафе. И не е противозачатъчно средство. Не съм виждала статистика коя възрастова група е най-многобройна. Нищо чудно да са ученички и жени до 25-27 без сигурни доходи още. Или пък жени в критическата. Но това са мои спекулации.

Ева на третия етаж

2f7bb693f9e8b1bbf875f0818996978d L

Та как да намалим абортите, без да ги забраняваме?

1. Сексуално образование в училище. Както беше планирано в Истанбулската конвенция. И то достатъчно рано - тийнейджърите в повечето случаи правят секс, нали.

2. Безплатни противозачатъчни за момичетата от момента, в който решат да правят секс, до някаква разумна възраст - примерно 20. В Германия изобщо не е необичайно майките да водят дъщерите си на гинеколог по тези въпроси лично.

3. Църквата, вместо да се пеняви, да вземе да организира консултации и помощ за жени, които не са сигурни в решението си. Да им изготвят финансов план. Да им обяснят какви помощи могат да получат. Да приютяват бременни и да организират живота им за първите няколко години след раждането.

4. Същото трябва да направи и държавата, и то спешно. Щото тая статистика е ненормално положение. В тоя смисъл утробите са си наши, но изискват специално отношение. Аборт на конвейер е същото като забранен аборт.

Сигурно има и още, тая работа, като всички други, не е проста.


Препоръчваме ви още:

Сексуалното възпитание по света и у нас

Да си самотна майка на 20

Имало едно време секс

 

Последно променена в Сряда, 13 Февруари 2019 19:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам