logomamaninjashop

Той не може без вас

10 ситуации, в които е добре да сме до него

Мъжете не са така чувствителни като нас жените, въпреки, че в последно време и това може да се оспори. Те преживяват всичко „вътрешно“ и е трудно да се досетим какви емоции бушуват под повърхността. Ето някои ситуации, в които е по-добре да сме наблизо.

1. Той е уволнен, съкратен от работа или в пристъп на недоволство е напуснал сам
Когато дни (не години) наред гледа телевизия – това е нормално. Така се дистанцира от ситуацията, но подкрепата ни няма да му навреди. Сега е моментът да му докажем, че сме с него не заради парите, и да го отвлечем от проблемите с кратка забежка извън дома.

2. Той е в конфликт с приятелите си
И при мъжете се случва, дори е твърде възможно това да не е първият път, просто да не сме разбрали кога са били предишните. В такъв момент можем да пренебрегнем собствената си неприязън към мъжките сбирки и да поканим приятелите му у дома.


3. Болен е, разбира се, "фатално"
Някои хора, предпочитат да страдат в усамотение. Но мъжът, по правило, изисква компания. И то такава, която ще му поднесе топла супа, ще включи телевизора или ще носи чай през 30 минути. Да не забравяме, че трябва и да следи да взема лекарствата си в определените часове.

 

  Ще ме намажеш ли,
че по-добре мажеш


4. Трябва да купи подарък на майка си

Възможно е отношенията ни със създателката му да не са особено топли, но тъй като го обичаме, можем да му предложим няколко идеи, за които и през ум не му е минавало – например да й подари тенджера, ръкохватки за горещите съдове, комплект кинкалерия, готварска книга, чифт ножове или нещо друго, което ни е връчвала по празници.


5. Починал е далечен роднина
Дори да не са били особено близки, загубата натъжава. В този тежък момент трябва да бъдем непрекъснато до него. Да го окуражаваме и подкрепяме. Животът продължава, вкъщи всички са добре, а и тъщата му е жива и здрава…

lovers feet on the field of hay 3579 433
6. Ще си вади мъдрец
Много мъже се безпокоят и при по-незначителни хирургически интервенции. Можем да му напишем ободряващ есемес. Да бъдем до него и да държим ръката му по време на това изпитание. Да го подкрепяме по пътя за вкъщи, докато все още е под въздействието на анестезията.


7. Тревожи се за бъдещето
Предлагат му работа в друг град? Или се налага да остава до късно в офиса и има все по-малко време за нас? Подобни ситуации непременно трябва да се обсъждат, за да се избере най-добрият начин за действие. Можем да му кажем например, че дългото отсъствие скрепява връзката, редките срещи само ще подсилят влечението ни един към друг, даваме си лично пространство. Възможно е да проработи.

  Мъж в криза на средната възраст


8. Иска да напусне работа и да стане актьор

А може просто да смени поста си на финансов аналитик с мениджър по логистиката? Ако изборът му не ни изглежда съвсем безнадежден, можем да го подкрепим с думи или най-добре с действия. Да направим подробно търсене за свободните позиции в интернет и му предложим варианти. Все нещо ще хареса, освен ако изначално не му се работи.


9. Тревожи са за семейните финанси
Налага му се например да плати частните уроци на детето и да ни купи подарък за рождения ден, а заплатата му не стига. В някои случаи с нищо не може да се помогне, но бихме могли поне да не споменаваме, че мъжът на приятелката ни й е подарил кола, а не книга. А пък и за какво ни е кола в края на краищата, важно е, че се обичаме.

10. Избира си костюм
Не всички са надарени с усет за стил. Затова съветите ни за подбора на вратовръзка към ризата винаги са уместни. Още повече, ако ще ни съпровожда на важно за нас събитие.

 

Източник: goodhouse.ru


Препоръчваме ви още:


5 мита за съвместния живот 
Ако жена ти те попита 
Как само ме дразниш!

Последно променена в Вторник, 17 Октомври 2017 09:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам