logomamaninjashop

Да помогнем на талантливите деца

Талантливите деца са подарък за бъдещето. От тях зависи колко добър и интересен ще е светът след години. Понякога дарбите им остават скрити, защото липсва възможност за развитието им. Можем да променим това, като подкрепим усилията им да се усъвършенстват.

Малкият цигулар

“Здравейте. Аз съм на 7 години. Искам да свиря на цигулка. Моят дядо ме учи как да свиря на цигулка и на мен много ми харесва. Аз съм ученик от 1-ви клас и искам да стана цигулар.”

Момчето е наследило таланта на дядо си, професионален музикант. От него е взело първите си уроци. Малкият цигулар е и прилежен ученик, който може да чете, да събира и изважда до 20.

talant5n

Графичният дизайнер

Той е десетокласник и се обучава в паралелка с профил „Графичен дизайн“. Избран е да представя училището в пленери, на които със своите творби печели награди. Работи с професионални художници за развиване на таланта си и участва в изложби, на които много от неговите картини са оценени и продадени. Посещавал е стажове във фирми, за придобиване на допълнителни знания и умения за 3D анимация и графичен дизайн. Преди година кандидатства и печели стипендия, която изразходва за закупуване на книги и пиано. Има желание, след завършване на гимназиален етап на обучение, да продължи образованието си във ВУЗ. Мечтае да се занимава с 3D анимация и кинорежисура. 

31179981 999344720213971 5059719294300979200 n

Фондация „Бъдеще за таланти, съвместно с агенция ArtCrew кани всички родители и деца на едно позитивно събитие - Благотворителен книжен базар и отворен детски кът в Южен парк!

Събитието е в подкрепа на „Скритите таланти на България“ по инициатива на НПО „Операция плюшено мече“ и ще се проведе на 20.05.2018г. от 10:00 до 20:00ч. в Южен парк – голямата поляна откъм бул. ”Гоце Делчев”, под наслов Да подкрепим скритите таланти на България

„Скритите таланти на България“ е менторска програма на НПО „Операция плюшено мече“, която подпомага даровити деца, лишени от родителска грижа и от социално слаби семейства. В момента програмата подкрепя седем деца с творчески заложби, като осигурява финансиране за уроци, семинари, работилници, състезания и нужните материали, които подпомагат тяхното развитие. Всички участници в програмата можете да видите тук

По време на базара, посетителите могат да подкрепят каузата, като закупят книги и списания, предоставени от водещи български издателства.

На разположение на гостите е веселата каравана, която предлага студени напитки и музика. Докато родителите се отдават на заслужена почивка, малките герои могат да полудуват в детския кът, който включва:

- работилничка за моделириране, рисуване и четене;

- трасе за състезания;

- парти с приказни герои;

- подарък рисунка на лице.

 

***

Фондация „Бъдеще за таланти“ е създадена, за да подпомага талантливи деца по пътя им към успеха.  Програмата "Скритите таланти на България" е нова и търси съмишленици. Набирането на средства продължава. Благотворителният базар на книгата в Южния парк на 20 май, комедийното шоу с участието на Георги Кючуков на 11 юни са само част от инициативите в подкрепа на проекта. Един от участниците ще представи самостоятелна фотографска изложба в началото на юли, с цел събиране на средства. 

Екип от 20 души, сред които учители, ментори и психолози, се грижи за успешната реализация и развитието на младите таланти.


Снимки: plushenomeche.org

Препоръчваме ви още:

Моят разказ за доброто - победителите!

Малките гении

Божидар, който ще сбъдне мечтите си

Последно променена в Вторник, 15 Май 2018 14:53

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам