logomamaninjashop

Гласувайте за "Герой на децата"

Историите за доброто трябва да се чуват от повече хора. А тези, които вършат добро, заслужават признание, дори когато не го търсят. Затова и Национална мрежа на децата от години насам връчва наградата "Герой на децата" като най-авторитетното признание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Призът се връчва в рамките на традиционните годишни награди „Златна ябълка“, с които Мрежа за децата отличава личности, организации и институции с принос за развитието и бъдещето на децата в България.

Кой е Героят на децата?

Това е личност, повлияла положително живота на децата в сферата на здравеопазването, образованието, възпитанието и правосъдието. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие. Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече заслужено обществено признание към обикновени хора, които проявяват гражданска активност в някоя от горепосочените области.

Церемонията по връчването на наградите „Златна ябълка“ ще се проведе за осми пореден път в навечерието на Деня на детето – на 31 май в София.

Наградите се връчват в общо осем категории: Герой на децата, Болница, Училище, Община, Журналист, Благотворител, Награда за цялостен принос и Специална награда.

Рекорден брой номинации – 39, събра тази година Национална мрежа за децата в категорията „Герой на децата“, част от годишните награди „Златна ябълка“. Номинациите се приемаха онлайн, в сайта на Наградите, до 1 май.

Голямата активност показва, че в България има много достойни хора, които работят с цялото си сърце за децата, а техният труд и инициативност се забелязват и високо се ценят.

Всеки от тях заслужава да получи наградата, но последната дума имате вие. Изборът на победителя ще бъде направен след онлайн гласуване, което ще продължи до полунощ на 24 май. Гласуването става на сайта на наградите „Златна ябълка“ чрез бутона „Гласувай“.

Кои са Героите на децата през годините?

2017 година – „Герои на децата“ станаха Мариана Гелева и всички дами от страничката „Плетем за българските деца“, които всеки ден създават красиви, ръчно изплетени играчки с благотворителна цел, с които подпомагат лечението на български деца в нужда.

2016 година – „Герой на децата“ стана Вера Кирилова от Националния алианс за работа с доброволци – Пловдив, която работи с много доброволци и подпомага работата с деца в неравностойно положение.

2015 година – „Герои на децата“ станаха майките на децата с увреждания за ежедневния героизъм, който проявяват, за да се грижат за децата си.

2014 година – Призът получи екипът на 40 СОУ “Луи Пастьор”, София, за това, че успя да спаси едно умиращо училище.

2013 година – Победител в категорията стана Дарин Маджаров – създател на сайта Уча.се.

2012 година – Наградата спечели Илияна Кълева – лекар-педиатър от „Бърза помощ“, осиновила четири деца.

Golden Apple Awards Logo BG

Национална мрежа за децата е обединение на 150 граждански организации и съмишленици, работещи със и за деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи, които ни обединяват. Мрежата работи в четири основни области – Образование, Здравеопазване, Семейство и Правосъдие. Само през 2017 г. организациите членове на Национална мрежа за децата са подкрепили с работата си 73 624 деца и 21 718 семейства. 11 661 професионалисти – социални работници, психолози, учители, съдии, полицаи и много други са подкрепени чрез обучения, консултации и съвместни дейности. Вижте повече на www.nmd.bg и www.1june.nmd.bg


Препоръчваме ви още:

Войната на таралежите

Подари книга на читалище в нужда

Пилотно състезание по български език стимулира грамотността на децата

Последно променена в Петък, 11 Май 2018 08:49

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам