logomamaninjashop

Божидар, който ще сбъдне мечтите си

Сигурна съм, че някой ден всички ще знаете името на Божидар Кръстев и той ще е един от любимите ни български актьори. С удоволствие ви представям първото интервю на този талантлив младеж, когото скоро ще гледаме в първия му филм.

 

Разкажи ни нещо за себе си най-напред. На колко си години и къде учиш? Искаш ли да споделиш нещо за семейството си?

Уча в ЕГ,,Пловдив". На 14 години съм и живея в Пловдив - най-прекрасния град. Имам най-хубавото семейство, което може човек да си представи. Те са всичко за мен и съм благодарен, че ги имам! Майка ми е много силна и добра жена. Винаги се е справяла с всичко. Във всеки един момент от живота ми е била до мен. Тя е най-уникалният човек, който някога ще срещна. Баща ми има много добро сърце. Той е много грижовен и винаги ми е помагал. И двамата си родители ги обичам безусловно! Брат ми и сестра ми са най-голямата ми слабост! Брат ми притежава най-голямото и добро сърце, а пък сестра ми е най-оправният човек.

boj ok

bojidar2

Как разбра, че мечтата ти е да си артист? На каква възраст беше тогава?

Още от малък ме влече актьорската игра. Не си спомням на каква възраст пожелах да стана актьор. Винаги съм искал да се занимавам с кино и до ден днешен това е нещото, за което мечтая и работя упорито, за да го постигна. Сериалът, който най-много ме е впечатлил, относно актьорска игра е ,,Stranger things". Играта на всички актьори е много добра, но на главната героиня е просто зашеметяваща. Невероятно е как може да се изиграе един толкова труден образ, по толкова добър начин. Всеки, който е гледал сериала, ще ме разбере. Мили Боби Браун е една наистина много добра актриса. Тя е само на 13 години, а играе по един невероятен начин. Може би ролята, която аз съм играл и ме е впечатлила най-много, е на Владимир от ,,Очакване на Годо". Много трудна пиеса с много трудни персонажи. Героите в нея преминават през много емоции и състояния.

Много деца мечтаят да станат актьори, но малко от тях наистина “работят по въпроса” упорито и целенасочено. Какво трябва да знае и умее един артист?

Аз все още знам много малко за това да бъдеш артист. Имам много дълъг път да извървя преди да мога да отговоря на този въпрос. Но мога да кажа, че един артист трябва да бъде много упорит в своята работа. Трябва да я прави с желание и любов! Ако човек иска да се занимава с актьорско майсторство, трябва да се запише в школа, в която ще ти помогнат да развиеш таланта си. Там те ще те научат да изговаряш много правилно и отчетливо всяка една буква и дума. Ще те научат да правиш контакт с публиката. Най-важното, ще те научат да преживяваш текста, който четеш. Не просто да четеш някакви си изречения, а да можеш докато четеш, хората да ти повярват, че наистина мислиш и чувстваш прочетените от теб думи.

bojidar5

Разкажи ни за училището си? Как го избра? Помага ли ти подготовката там, за да развиеш призванието си? Кои са ти любимите предмети?

Училището, в което уча, е едно от най-добрите училища в града. Записах се там заради нивото на учене и, разбира се, за да овладея английския език много добре! Любимият ми предмет най-вероятно е английски език. Важно е човек да владее няколко езика, защото винаги ще има предимство и много врати могат да му се отворят в живота. Аз бих желал да изучавам и друг език освен английския, като например испански или италиански. Когато започнеш да четеш някоя книга или пиеса е желателно да се прочете на езика, на който е написана. Ако владееш дадения език е в твой плюс, тъй като някои думи или изречения нямат същия превод и може да добият различен смисъл.

Какво обичаш да правиш през свободното си време? Имаш ли любими певци, артисти, спортисти, влогъри, модели, които да следваш?

През свободното си време излизам с приятели или го прекарвам със своето семейство. Имам много любими певци, модели, артисти и спортисти, на които се възхищавам. Харесвам много как играят Камен Донев, Деян Донков, Леонардо ди Каприо, Джони Деп, Мерил Стрийп, Дженифър Лорънс и др. Според мен играта на всеки един от тях е толкова добра, че може да вдъхнови човек. Възхищавам се на тези хора. Гледал съм ги в много филми и съм изумен от таланта им. Но нямам някой конкретен, който да ми е модел в живота.

bojidar7

Разкажи ни за приятелите си. Как се забавлявате заедно? И те ли имат твоите интереси?

С моите приятели излизаме навън да хапнем, да се разходим или да отидем на кино. Всеки един от тях е различен и уникален по свой собствен начин. Имам приятели, които тренират тенис и всеки път, когато се съберем, е много интересно, защото ни разказват за турнирите, на които са били и какво се е случило там. Не всеки турнир е в България. Някои са в чужбина и е още по-интересно да чуем по нещо за различните страни. Имам приятели, които ги влекат науките.

Вдъхновяват ли те преподавателите ти?

Разбира се! Преподавателите са хората, от които трябва да взимаме пример. Те ни учат и ни помагат да вървим напред. Преподавателите са много важна и голяма част от живота на един човек, независимо дали го осъзнаваме или не! Учителката ми по английски език я познавам от втори клас и е един от хората, които никога няма да забравя. Тя е много готина и забавна. Има уникален характер и много голямо сърце. Животните са нейната слабост. Винаги, когато види някое бездомно животно, тя му помага. Храни животните от улицата и дори е помагала на няколко, като ги е прибирала в собствения си дом. От нея съм научил много неща (не само по английски език) и съм й много благодарен. Много я обичам! Тя е просто неповторима!

24252162 515050035520772 1386265261 n

Какво би променил в българското училище, ако можеш?

Учим неща, които са много сложни за нивото ни. Аз мисля, че ще е добре ние да си избираме някои от предметите, които да изучаваме. Не е нормално също да бъдем оценявани и поставяни под общ знаменател. Не на всички им вървят българският език, математиката, географията или дори физическото. Всеки трябва да бъде оценяван в тази специалност, в която е добър. Много неща, които учим, са трудни и неподходящи за нашата възраст.

Разкажи ни за участията си? С какво се гордееш най-много?

Гордея се най-много със спечеленото от школата първо място в състезанието ,,Рошавата котка" с постановката "В очакване на Годо". Преподавателите са ми Ивана Папазова и Стоян Сърданов. Благодарение на тях успяхме да се представим така добре. Те са големи артисти, с които е удоволствие да се работи. Много съм им благодарен за всички усилия и грижи, които полагат.

bojidar1

За какво мечтаеш? Имаш ли конкретни планове и цели?

Мечтая за доста неща и имам някакви планове в главата си. Надявам се някой ден да постигна всичките си цели и да сбъдна всичките си мечти!

 

Препоръчваме ви още:

Натали, която мечтае да пътува
Марина - фурията, която няма граници
Те са толкова различни

Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 11:24
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам