logomamaninjashop

Какво се чува в Космоса

Виждали ли сте бъдещето? А как си го представяте? Чували ли сте за кола в Космоса? Ако вашето дете има компетентно мнение по тези и други космически теми, тази неделя (25-и март) Рафи го очаква в Музейко, за да развихрят въображението си за бъдещето и... да попеят заедно!

Любимият на българските деца и тийнейджъри музикант, композитор и продуцент се изправя пред загадките на бъдещето, за да чуе какво мислят малките изследователи за звука в космическа среда - какво представлява той, как бихме го чували на Марс, пътуват ли звукови вълни в открития Космос и можем ли да ги чуем оттам.

rafi

В компанията на Рафи децата ще се докоснат до света на бъдещето, ще изпратят песни към Космоса и ще научат как преди 40 години един от най-харизматичните космически учени - Карл Сейгън, изпрати в Космоса златна грамофонна плоча със звуци от нашата планета, сред които и българската народна песен “Излел е Дельо Хайдутин”.

Децата в Музейко ще споделят с Рафи кои са любимите им песни, които биха изпратили в Космоса и ще изберат песен, която да изпеят заедно с него.

max

Рафи е третата българска знаменитост, която посещава Музейко в рамките на доброволческата инициатива “Музейковец за 1 ден”. През декември с децата в научния център се срещна известният диригент Максим Ешкенази, за да ги вдъхнови за света на музиката, а през януари - обаятелната Ана Пападопулу, която потегли с тях към далечния Северен пояс. Инициативата има желанието да разшири научния кръгозор на българските деца с помощта и примера на известни хора, които те обичат и на които се възхищават.


Препоръчваме ви още:

Ана Пападопулу поема към Северния полюс в Музейко

Митко Павлов гостува в Музейко

Lidl Неделя на въображението в Музейко

Последно променена в Петък, 23 Февруари 2018 15:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам