logomamaninjashop

Българско приложение за онлайн защита на деца с международно признание

Безплатната българска мобилна апликация за защита на децата онлайн Protect Your Kid беше номинирана в  категорията „Приобщаване и овластяване“ в престижния международен конкурс World Summit Awards. Номинацията е направена от Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа (www.esicenter.bg).

„Това е огромно признание за целия ни екип, за усилията, които вложихме, в нейното създаване. Регламентът на надпреварата определя, че всяка държава може да има само по една номинация в дадена категория, което показва, че Protect Your Kid работи добре и се разпознава от потребителите. Направихме го, за да помагаме и наистина не сме очаквали толкова значимо международнo признание. Важното е, че дадохме лесно достъпен избор на родителите да гарантират сигурността на децата си в интернет“, каза Деян Благоев, мениджър „Бизнес развитие“ в компанията създала приложението - Bulbera.

Функциите на Protect Your Kid включват защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето в момента. Апликацията предоставя пълен контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

Категорията „Приобщаване и овластяване“ отличава дигитални иновации, които допринасят за осигуряване на равни възможности за социално, икономическо и политическо приобщаване на всички хора, независимо от пол, религия, възраст, физически статус или етнически произход.

World Summit Awards са основани в рамките на Световната среща на върха по въпросите на информационното общество на ООН, проведена в Женева през 2003 г. Целта на форума е да определи посоки на действие, с които информационните и комуникационни технологии да бъдат достъпни за всички хора и да се работи за преодоляване на дигиталните неравенства. Наградите WSA са създадени като средство за постигане на тези цели. Те се стремят да селектират и промотират местни дигитални иновации, които имат огромно влияние за просперитет на обществото. Общо включват 8 категории, а от номинираните от цял свят се избират 5 победителя в категория. Международно жури от експерти прави избора си на 2 етапа. Победителите за 2017 г. ще бъдат анонсирани през ноември.

-----------------------

Bulbera е българска софтуерна компания, която е на пазара от 10 години. Компанията работи с клиенти от ЕС и САЩ и развива проекти в различни сектори: медицински, защита на данни, развлекателен, туризъм, автомобилостроене, образование и много други. Protect Your Kid е начинът Bulbera да подпомогне българските родители и учители да се справят с новата реалност, в която децата все по-често са онлайн по цял ден. Сега вече има безплатно приложение, което може да улесни разбирателството между поколението Y и поколението Z.


Препоръчваме ви още:

Как "опитомяват" децата ни и ги превръщат в сексуални играчки
Имат ли децата право на лично "виртуално" пространство? 
Кибер сигурност за деца

Последно променена в Вторник, 26 Септември 2017 17:59

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам