От свекървата с любов

Автор: Радослава Чернева

Здрава съм и успявам цяла зима да издържа геройски на всички видове вируси, които си хващат децата ми. Но през пролетта рухвам и се разболявам веднъж, но качествено.

Този път вирусът завърши с херпес. Но не херпес като херпес, а ХЕРПЕС, който покрива цялата горна устна и плавно прелива към носа. Няма лошо, само дето ми предстоеше важна среща, на която исках да се представя във възможно най-добра светлина и странната ми визия щеше да развали категорично впечатлението за личността ми, поради простата причина, че щеше да приковава вниманието към херпеса, вместо към всички мои други прекрасни страни.

Споделих мъката си със свекърва ми, която след кратък размисъл отсече - „Гранофорин е решението.“

Свекървите - нашите музи

74c9d414e4b7af679bbbd222c44b51e5 XL

Не знаех какво е това, но поразрових и установих, че го има само в няколко аптеки в София. Съпругът ми успя да го открие и ми го донесе късно вечерта – два дни преди въпросната важна за мен среща. Изчака да се намажа обилно със зелената течност и каза - „Това май не се мие.“ Оказа се, че наистина не се мие. В огледалото видях странна комбинация от Шрек, Хитлер и Чарли Чаплин (зелената красота плътно покриваше разстоянието между носа и цялата ми горна устна). Децата си бяха легнали, но се събудиха от истеричния смях на баща си и станаха да се посмеят и те.

На следващата сутрин освен зелена, бях с още по-голям херпес. Отидох при личния лекар (с маска на лицето, за да не плаша децата и другите пациенти), изчаках да се позабавлява с вида ми и на въпроса „Кой ти каза да мажеш с Гранофорин“ отговорих - „Свекърва ми“. Това разсмя допълнително личния ми лекар. Оказа се, че въпросното зелено лекарство е за всичко друго, но не и за херпеси, защото в него има съставка, която провокира разрастването на херпеса. Добре ме подреди свекърва ми.

Въоръжена с куп лекарства и мазила се прибрах и започнах да се опитвам да махна зелената гадост. Тц. Не стана. Останах си зелена.

Свекървище

f7abac252ae5ed68121b92ba7a669d87 XL

Няколко часа по-късно свекърва ми се поинтересува как съм. Сърце не ми даде да ѝ кажа какво мисли личния ми лекар за Гранофорина. Жената мило ме посъветва да се намажа още няколко пъти със зелената гадост и всичко щяло да мине.

Искаше ми се да се гръмна.

Днес е трети ден от сагата. Още съм зелена. Отложих си важната среща. От три дни не съм излизала от вкъщи. Телефонът ми е с лицево разпознаване и отказва да се отключи при вида ми. Дали свекърва ми нещо не ме харесва и намери удобен начин да ми го покаже???


Препоръчваме ви още:

Майко, разбери ме

Добра свекърва

Нейно Величество Майка му

 

Последно променена в Четвъртък, 28 Март 2019 21:11
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Жената, която направи дом

Жената, която направи дом

16 Юни, 2019 Отношения

Имало едно време...

Имало едно време...

15 Юни, 2019 Истории

Къде е мястото на децата?

Къде е мястото на децата?

14 Юни, 2019 Възпитание

Не убивайте Моцарт

Не убивайте Моцарт

14 Юни, 2019 Възпитание

Нашето доброволческо лято

Нашето доброволческо лято

13 Юни, 2019 Развлечения

Дневник на котарака-беглец

Дневник на котарака-беглец

12 Юни, 2019 Забавно

За правата и хората

За правата и хората

12 Юни, 2019 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам