logomamaninjashop

Майко, разбери ме

Автор: Ростислава Димитрова

Аз не те познавах до вчера. Нито ти мен. Обаче този прекрасен мъж ни срещна. Аз не съм първата му и кой знае дали ще съм последната. Но ти си единствената му майка. Аз не искам да те изместя или засенча. А просто да вървя по общия ни път с него. Аз си имам моите недостатъци, а ти - твоите. Не искам взаимно да си ги натякваме. Аз си имам добрите страни, а ти твоите. Нека си ги припомняме по-често! Аз не разбирам от всичко, нито пък ти! Но ме остави сама да те попитам. Дай ми тази свобода! Не ме карай да се чувствам недостойна. Не се меси, ако не те помоля. А аз ще те помоля. Защото не искам да се чувстваш излишна! Аз не обичам дългите приказки по телефоните. Но всеки ден напомням на сина ти да ти се обади. На мъжете все трябва да им се напомня, нали? 

Аз съм толкова развълнувана, че ще те направя баба! Вярвам, че ще се зарадваш! Дали ще се справя? Не съм сигурна в себе си. Дано мога да разчитам на теб! Но моля те, не ме критикувай. Остави ме да бъда майка – без да сгреша, няма да стана такава. А аз пак ще те попитам при теб как е било! Моля те, не се състезавай с другата баба. И двете сте еднакво важни за моето дете! На него няма да му пука коя е направила по-хубава питка за появата му! Ще му е драго да му се усмихвате обаче!
Аз знам, че и ти деца си гледала. Прости ми, че се тревожа дали е добре, когато е на гости! Ти помниш ли твоите майчини тревоги? Знам, че го глезиш. Не ти се сърдя. Но ти помни, че после пак аз трябва да се справям с капризите му. Пък и аз също обичам сладолед!

Надявам се обядът ми да ти е вкусен! Супата не стана като твоята. Нека сама те попитам за тайната подправка! Виждам, че печеното ти хареса. Попитай ме и ще ти кажа. ;) Десертът е купен, позна! Нека си остане тайна между нас!

Ето и Коледа дойде! Не съм сигурна какво да ти подаря. А дали ще ми хареса твоят подарък? Най-добре да ти сложа нещичко в онзи красив плик, пък ти сама си го избери по свой вкус! Не си мисли, че нямам време за теб и затова ти давам пари! Просто не искам да се обидиш, а наистина да ти хареса! Дали ще искаш да отидем заедно да си го избереш? Ще ми бъде много приятно!

Виж го! Синът ти е щастлив! От едната страна е майка му, а от другата жена - му! И усмивките им са искрени! Каква прекрасна Коледа!

**************

Хареса ли ви? На мен много. Имах чувството, че снаха ми го е написала за мен...

Препоръчвам ви още: 

26 неща, които свекървата мисли, но не казва

Три жени, едно бебе, две салати и едно кръщене

Моля, не ни учете кога да раждаме

Който има деца, да си ги гледа

Разказът на една дъщеря

Последно променена в Неделя, 31 Декември 2017 13:45

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам