logomamaninjashop

Идеи за летни лагери 2018

Опитахме се в тази статия да съберем предложения за различни възрасти, интереси и възможности. Надяваме се да ви е полезно.

Ако сте се насочили към градски дневен лагер, може да ви заинтригуват следните предложения:


Спорт за децата в свободното време, за цялата страна

Най-достъпният вариант е програмата „Спорт за децата в свободното време" 2018 г. Сигурно сте чували за нея, тя съществува от няколко години и е чудесна възможност за всички деца от страната, които обичат спорта. Най-хубавото на програмата е, че заниманията са абсолютно безплатни. В сайта на Министерството на младежта и спорта можете да откриете информация за клубовете в цялата страна, получили одобрение да работят по нея. Възползвайте се, някои от вариантите са много атрактивни. Там ще намерите и информация за друга подобна програма - „Научи се да плуваш”, която е с конкретизирана възраст 7-11 годиниДецата с увреждания са с предимство. Някои от клубовете организират специални занимания за тях. Интересувайте се за подобна опция във вашия град.

Приключенски лагери с “Марина спорт”, София

marina sport

Тази година ”Марина спорт” и „Детска архитектурна работилница” ви канят на едно вълнуващо откривателско пътуване – лятно приключение. Очакват ви различни тематични седмици изпълнени с много игри, забавления и изненади. Лятната занималня на Витоша, Алеко, за малки и големи приключенци, стартира от 11 юни до 14 септември, всяка седмица от понеделник до петък, от 08:00 ч. до 17:15 ч. Програмата е подходяща за деца от 7 до 12-годишна възраст. Услугата не включва осигуряване на храна.

Детски спортни лагери Малинова долина, София

malinova dolina

През ваканцията организаторите предлагат прекрасно решение за спортното възпитание на децата ви. Тази година стартът е на 4 юни. Децата се разпределят в подходяща група спрямо възраст и ниво на умения. Заниманията включват тенис, футбол и катерене. Подходящи са за възраст от 4 до 14 години. Осигуряват се обяд и следобедна закуска.

Мачирски спорт - Лятна приключенска занималня 2018, София

machirski

Програмата на лятната занималня стартира на 4 юни и продължава до 22 юни. Включва темите: „Космос и звезди", „Воден свят", "Млад изследовател", "Български корени" и "Околосветско пътешествие". Заниманията са обвързани с темата на седмицата и допълват знанията и уменията на децата по нея. Подходящи са за възраст 7-15 години. Услугата не включва осигуряване на храна.


Летен спортен лагер Spark, София

spark

Програмата е изготвена на седмична база и включва: интензивен курс на обучение по плуване; уроци по водно спасяване; йога за деца; изправителна гимнастика; спортни игри, сюжетни игри и сценични изкуства; творческа работилница; рисуване; музика и танци. Лагерът е подходящ за деца на възраст между 6 и 12 години. Провежда се през месеците юни, юли и август, в дните от понеделник до петък, от 8:30 до 17:00 часа. Осигурен е обяд с тристепенно меню в ресторант.

Лятна занималня с туризъм и спорт в София с „Атмосфера Спорт“

atmosfera sport

Програмата е целодневна и продължава от юни до септември. Заниманията са съобразени с възможностите на децата и включват начални знания и умения в: планински спортове и туризъм; ориентиране и безопасност; преходи и изкачване на върхове; скално катерене; излети и пикник; водни спортове - плуване, водни ски & уейкборд; гребане кану-каяк; спорт в парка с тротинетки, ролери, скейтборд; спортни и забавни игри на открити спортни площадки и сред природата. Подходяща е за деца на възраст 7-9 годиниУслугата не включва осигуряване на храна.

Ако детето ви е артистична натура

Арт клуб Рояна - Арт Ваканция - школа за деца, София

art klub royana

За 9 поредна година Арт клуб Рояна организира истинска рисувателна школа, където основният акцент е върху изящните и приложни изкуства и история на изкуството. Всяка седмица е със специална програма, а в рамките на всеки ден децата творят по различни теми и с различни материали и техники - рисуват с въглен, акрилни бои, акварел, сух пастел, смесени техники, колажи, стъклопис, декупаж, върху текстил; моделират с глина (включително и на грънчарско колело); тъкат на стан; правят плъсти и иглонабиване с филц. Организират се и градски пленер - рисуване навън, от натура, по наблюдение; посещения на интересни обекти в близост до София. Заниманията са от понеделник до петък, 8.30-18 ч., без прекъсване от 1 юни до 14 септември. Обособени са в модули, подходящи за деца над 6 години. Услугата не включва осигуряване на храна.

Мюзик плей – Арт ваканция на Витоша

music play

Любимата на всички Арт Ваканция на Витоша се завръща за четвърта поредна година. Малките творци от 5 до 16-годишна възраст ще се потопят в света на приложните изкуства, музиката и киното. Четири седмици слънчевият Детски Екостационар “Бели Брези” на Витоша отново ще бъде домакин на талантливите деца. Заниманията са обособени в модули по приложно изкуство, кино и музика. Всяко дете ще получи Диплом за завършен курс в съответната специалност и ще бъде част от Арт изложбата, Кино премиерата и Музикалния Концерт. Ваканцията ще се провежда всеки делничен ден от 10:00-18:00ч.,

Летен лагер Варна – Легенда за Изгубените Кралства
varna3

Летен лагер „Легенда за Изгубените Кралства“ е спортна, забавно-образователна програма, с исторически сценарий и много ролеви игри. Провежда се недалеч от град Варна, в екологично чист район в малка конеферма, заобиколена от зелени гори и красиви поляни. Там децата ще прекарат незабравими дни в игри, забавления, тренировки, състезания и разходки. Програмата включва интензивни тренировки на открито по конна езда, стрелба с лък, историческа фехтовка, хвърляне на копие, горски преходи и ориентиране, училище по оцеляване и много други спортни игри и състезания. Лагерът се провежда в периода от юни до септември 2018г., разделен на смени от по две седмици, всеки делничен ден.

Умна ваканция в Музейко
muzeiko

Това лято Музейко посреща деца от 7 до 11 години за една още по-щура и безкрайно любопитна лятна ваканционна програма, изпълнена с научни работилници, творчески ателиета, спортни дейности и игри на открито. Заниманията обхващат юни, юли и август. Умната лятна ваканция в Музейко разкрива на младите изследователи нови светове на науката и изкуството под формата на 5 различни тематични дни всяка седмица: Ден на птиците, на дърветата, на Земята, на животните, на небето. Уникалността на Умна ваканция в Музейко е в различните авторски формати, разработени от учени, творци и педагози. Записаните имат възможност да заявят топъл обяд + две междинни закуски, които се заплащат допълнително.

Лятно училище на „Био игри“ и „Център по Забавна математика“, София

bio

Програмата на „Био игри“ това лято включва: експедиции, ролеви и подвижни игри, дискусии. Всяка дейност завършва с творческо занимание. Ателиетата насърчават уменията за работа в екип, комуникацията, логическото и творческото мислене. Програмата на „Забавна Математика“ съдържа практически дейности, базирани на знанията от програмата през учебната година. Геометрия, аритметика и логика ще помагат на децата в ролята на изследователи да опознават природния свят. Продължителност: от 04 юни до 31 юли 2018г., от 9 до 17чКой е поканен: малки изследователи от 6 до 12 годиниУслугата не включва осигуряване на храна.


Летни лагери на YOUNG ENGINEERS, София

engeneerin okg

Лагерите на e2 YOUNG ENGINEERS включват разнообразни забавни и образователни предизвикателства, които ще превърнат лятото в незабравимо приключение. Подходящи са за деца от 6 до 11 г. Включват: ЛЕГО® конструиране; научни експерименти; творчески ателиета; забавни игри и състезания. Минималният период за записване е 1 седмицаПриемането на децата сутрин става между 8 и 9 ч., а взимането им от родителите между 16:30 до 18:00 ч. Има възможност да се осигурява храна от вкъщи или от кетъринг.

 

Седмични лагери с нощуване 

Скаутски огньове – летни лагери

skaut2

Това лято ви очакват четири невероятни приключения в Осоговската планина, в местността Предела между Рила и Пирин, в Стара планина и Родопите. Програмите на лагерите са съобразени с особеностите на всеки район. Включват посещение на исторически забележителности, културна програма, спортни занимания и състезания. Възможност за участие от 17 юни до 14 юли. Лагерите са предназначени за деца от 6 до 12-годишна възраст. 

Джагадамба – академии за личностно развитие

jaga

 В рамките на сезона се организират две академии на яз. Голям Беглик:

  • 16-21 юли – детска академия „Петте елемента“ – 8-12 години;
  • 28 август-2 септември – тийн академия „Ненасилствена комуникация“ – 13-16 години.

Настаняването на децата е на палатки в Горски център Чатъма. Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско. Краен срок за записване – до две седмици преди лагера. 

Внучета назаем, програма „Приеми ме на село“

na selo

За шеста поредна година Община Габрово предоставя възможност на деца и младежи от цялата страна да се включат в инициативата „Приеми ме на село”. В рамките на една седмица участниците ще имат възможност да бъдат „внучета назаем” и да станат част от автентичната селска среда при баба и дядо „под наем”. Децата ще имат възможност да се докоснат до забравени български традиции и ценности, ще опознаят природата и ще се радват на игри на селската поляна, които липсват в градското ежедневие. Подходяща възраст 9-14 години. 

Рафтинг лагери - Нека да научим децата да обичат реките

rafting2

Рафтинг спусканията, скачането от скали, плуването в реката, гребането и сутрешните разгрявки целят да покажат на децата, че приключенията могат да бъдат част от живота ни. Участниците в детския лагер не само ще се научат как безопасно да се спускат по реки, ще узнаят интересни факти за живота на обитателите им, но и сами ще изпитат силата на природата. Показаните под формата на игри и забавления методи за оцеляване в природата ще ги направят по-силни. Базата е рафтинг център Reflip, река Струма, Кресненските ханчета на 130 км от София. Дати за детски лагери 2018: 18-22 юни, 2-6 юли, 23-27 юли, 6-10 август. Заниманията са подходящи за тийнейджъри. Има опция за участие на родители.

Приключенски морски лагер за деца, Созопол

sozopol

Палатков лагер край Созопол очаква морските приключенци от 25 юни до началото на септември. На децата са осигурени посещения на интересни културни и исторически забележителности, игри и забавления. Ще придобият умения по каране на сърф, ще се запознаят с основите на ветроходството. Подходящ е за деца на възраст: от 8 до 16 години.

Детски лагери с Училище за приключения Реверсо

reverso

На децата се предлагат експедиции в Рила, Родопите, Стара планина, приключения по морското крайбрежие с устройване на пиратски лагери. Заниманията включват ветроходство, гребане, велопоходи, планински преходи, пещерни приключения и др. Лагерите се провеждат от юни до август. Подходящи са за деца от 9 до 14-годишна възраст. 

Лъки кидс – международен езиков лагер, Банско

lyki kids

Международният лагер по английски език ЛъкиКидс може да бъде посещаван от всички деца на възраст между 5 и 15 години, независимо от нивото на владеене на езика. Деца от 5 до 8 г. се приемат в лагера само с придружител. Програмата е специално разработена от екип педагози на принципа на проектното обучение. В края на периода всяко дете получава от преподавателя писмен рапорт, който съдържа подробна информация за постигнатите резултати и има за цел да помогне на детето за по-нататъшното му обучение по английски език. Животът в англоезична среда за 7 или 14 дни гарантирано дава резултат и е солидна база за овладяването на нов език. Лагерът се организира в 5-звездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс.

Приключенски лагер Мальовица, Пловдив

mal

Клуб за приключения и пътешествия „Вертикал” организира незабравими забавления под формата на игри и обучение чрез преживяване. Мястото е в северозападна Рила, на територията на парк “Мальовица”. Програмата на курса включва: запознаване с растителния и животинския свят на Рила, бивак на палатки, набавяне и приготвяне на храна на огън, преодоляване на скални и водни препятствия и др. База: Х-л “Ален Мак”. Дати: 08-13 юли за деца на 11+ години; 22-27 юли за деца от 8 до 11 години; 12-17 август за деца на 11+ години.

Морски лагер за деца с увреждания - да помогнем

para

От 23 до 29 юни ПараКидс организират лагер за деца с увреждания в Приморско. За да бъде осъществен се набират средства с благотворителни акции. За покриване на всички разходи на децата за едноседмичния летен лагер, в т.ч. нощувки, храна, сърф училище и допълнителни мероприятия са нужни още около 4000 лв. Можем да ги подкрепим като направим дарение:

Сдружение Спортен клуб ШАРК

IBAN: BG36FINV91501016892867

Дарение за летен лагер за деца с увреждания

Автор: Янка Петкова


Снимките са от сайтовете и фейсбук страниците на организаторите.
Водеща снимка: ParaKids 


Препоръчваме ви още: 

Ваканцията - урок по самостоятелност

10 идеи за забавление с децата през лятото

Последно променена в Четвъртък, 07 Юни 2018 11:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам