logomamaninjashop

Да ви разкажа за Лори

Автор: Янка Петкова

Сигурно се питате защо ви разказвам тези истории за деца, които се нуждаят от лечение, вместо да си споделяме апели за помощ в социалните мрежи. Много ми се иска да разберете повече за малките герои, които стоят зад тях. Те са силни, борбени, търпеливи. Свикнали са с болката и неудобствата на увреждането си и дори не знаят, че могат да живеят без тях. Но ние големите знаем, че това е възможно и затова помагаме.

Лори е на година и 10 месеца. Малка, дяволита кукла, на която едното краче е с 10 см по-късно от другото.

lori

lori2

Родена е с рядката диагноза Вроден дефицит на бедрена кост (Congenital Femoral Deficiency, Paley type IB). Увреждането е свързано с малформация на таза със забавено вкостяване на шийката на бедрената кост, с тежка ъглова деформация в тази област и екстремно прогресиращо скъсяване на лява бедрена кост.

Тази страшна диагноза обаче е поставена на едно безстрашно момиченце, което дори не осъзнава, че има някакъв проблем. Става по тъмно и не спира цял ден, знае какво иска и не може да бъде излъгано. Храни се самостоятелно, повтаря всяка нова думичка и има репертоар от изрази, които само то разбира.

Търси си ортезата, когато стане време за излизане, за да отиде на детската площадка. Там има приятели, с които играе без да я дискриминират. По-големите се грижат за нея и я пазят. Интересуват се какво й има и се радват, че може да бъде излекувана.

lori3

Лори има по-голяма сестра Тереза, която тази година е първокласничка. Разбира се, малката присъства на тържеството по случай новата учебна година и възторжено ръкопляска на кака си. Тереза също събира в касичката си пари за лечението на сестричето. Майка й Ралица казва, че са принудени да лишават ученичката от много неща, но тя понася ограниченията търпеливо, защото знае, че трябва да се пестят парички за Лори.

Надеждата и за това дете е д-р Пейли от Медицински център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ.

Въпреки сериозната диагноза прогнозата за възстановяване на Лори е отлична, ако се извършат серия от операции. Първата от тях е планирана за 15 януари. С нея ще бъдат коригирани деформациите в таза. След това на Лори й предстоят още три операции за удължаване на крачето. Последната, по думите на д-р Пейли, трябва да бъде извършена, когато детето навърши 12 години. Прогнозата е, че към 13-тата си година Лори ще има две еднакви крачета.

lori4

Сумата необходима за първата операция е 200 000 долара. До момента семейството е събрало половината от тези средства. Престоят в центъра е шест седмици, разходите по него семейството поеме само – вероятно с ипотека на жилището и заеми от приятели, по думите на Ралица.

А нейният зов за помощ те оставя безмълвен:

"От дъното на майчиното си сърце се обръщам към вас, непознати хора с големи сърца, с молба да подкрепите детето ми в предстоящите битки.“


В подкрепа на Лори е организирана дарителска кампания във Фейсбук 

Открита е и дарителска сметка

УниКредит Булбанк UNCRBGSF

BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10

USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06

Титуляр: Лора Петрова Ангелова.

Можете да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS LORA на номер 17777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). За абонаментни дарения и други начини за даряване вижте тук.
За абонати на Telenor, VIVACOM и A1 цената на един SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги един SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

PayPal account - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Можете да дарите средства и чрез кампанията Да помогнем на Лори да ходи


Прочетохте ли 

Шанс за малкия Никола

Вики и Пеши - малките герои от Попово

Малката Марая

 

Последно променена в Петък, 28 Септември 2018 11:55

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам