logomamaninjashop

Бебе с пиърсинг?!?!

Само за ден на стената на една обикновена американска майка се разрази епичен фейсбук скандал. Коментарите са много и противоречиви. Едни смятат, че детето трябва да й бъде отнето, други я наричат „любяща майка“.

 

Енедина Ванс е майка на шест деца, които отглежда със съпруга си Дейвид. Житейското й мото е: „Моето тяло е моя работа.“  След внимателно разглеждане на снимките в профила й става ясно, че жената не е фен на татусите и пиърсинга. Затова е още по-странно, че е решила да направи пиърсинг на едногодишната си дъщеря Бела Луна.
Снимката с момиченцето предизвиква буквално взрив в социалните мрежи – над 10 хиляди коментара и над 12 хиляди споделяния.

 


420C86C400000578 4667602 image a 6 1499256041017

Енедина публикува снимката със статус:

„Изглежда мило, нали? Сигурна съм, че ще й хареса. Ще ми бъде благодарна, когато порасне. А ако реши, че не й харесва, винаги може да го махне.
Аз съм й майка - тя е моя дъщеря, това ми дава право да правя каквото поискам. Аз вземам решенията вместо нея, докато навърши 18 години. Не са ми нужни ничии съвети. Мисля, че с пиърсинга изглежда по-красива и по-мила и че би носила такова бижу с удоволствие. Това не е злоупотреба! Хората правят пиърсинг на децата си всеки ден, когато им пробиват ушите. Къде е разликата? Моето дете е мой избор! Изборът на родителя е негово право! Нямате право да съдите методите ми на възпитание. Всички ние отглеждаме децата си по различен начин. При всички случаи това не е ваша работа!“

Никак не е трудно да си представим какви са коментарите под този пост. Разбира се, Енедина е обвинявана масово. Някои хора и досега заплашват да информират съответните организации, за да й бъдат отнети родителските права. След това става ясно, че постът е шега и детето няма пиърсинг. Майката просто иска да привлече вниманието върху физическата неприкосновеност на децата. Пробиването на ушите на малкото дете, обрязването – имаме ли право да вземем това решение вместо децата си?

 


420C86F600000578 4667602 image a 8 1499257120558

 

„Радвам се, че светът най-сетне заговори за физическата неприкосновеност на децата. Тази снимка имаше за цел да шокира родителите, защото някой може да направи нещо подобно с лицето на детето си. Никой няма право да променя тялото на друг човек, независимо от начина.“

 

В края на разяснителния си пост Енедина благодари за всички коментари и споделя, че все още получава заплахи за живота си. Но и немалко поздравления за смелостта и находчивата идея.

 

Препоръчваме още:

Доверете се на природата
Мамо, не прави така 
Изборите, които правим за децата си 

Как да си отгледаме жертва

Последно променена в Петък, 07 Юли 2017 12:59

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам