logomamaninjashop

Децата на Бийтълс

Автор: Зенон Саркисян

07.07.2017г. Ринго Стар става на 77. За мен е най-щастливият музикант на планетата. Посреща рождения си ден вече като Прадядо Ринго Стар. Много стар и Стар.

От 13 октомври 2017 е отново на турне с неговия бенд -All Starr Band. Откриват в Planet Hollywood Resort & Casino в Лас Вегас. Който е наблизо, да намине. :)

Групата за турнето е готова и както винаги достатъчно велика. Todd Rundgren, Utopia - акустична китара и какво ли още не. Gregg Rolie, кийбордист на Santana и Journey. Steve Lukather, китара, вокал, Тото  Richard Page, певец и басист на Mr. Mister  Warren Ham, саксофон  Gregg Bissonette, ударни, барабанист на David Lee Roth, Joe Satriani, Steve Vai, Electric Light Orchestra. Всички пеят и правят парчета не само на Бийтълс, но и на своите групи. Пеят, не се щадят. Нещо като нашите „Фондацията“, „Легендите“ и т.н.

 

Всъщност в парчето на Бийтълс "When I'm 64", писано когато са били на 26, съвсем неправилно са си представяли тази възраст. Като хора без коси и без много пари, които си прекопават градинката, а жената плете пуловер край камината. Едва ли могат да си позволят почивка на остров Уайт. Очаквали са да имат по трима внуци. Ринго има 4 внуци и един правнук.

Правнукът му Стоун, роден през авг. 2016, един ден може би ще разбере колко недостижим по отношение на щастието е бил прадядо му Ричард Старки. Дай Боже всекиму такова щастие.

 

Децата на Бийтълс

 

Пол има четири деца - Мери, Джеймс, Стела и Беатрис (бел.ред. Хедър също е негова осиновена дъщеря от Линда). Ринго има три - Зак, Джейсън и Лий. Джон има две - Джулиан и Шон, а Джордж едно дете - Дани. Най-възрастен е Джулиан на 53, а Беатрис е на 14.

Момичетата са дизайнери и фотографи. Момчетата - музиканти-мултиинструменталисти, композитори и фотографи. Имат си някои предимства, като това, че още на 9, бащата ти подарява един Фендер Стратокастер. Или пък на 8, приятелят на баща ти, барабанистът на Ху, ти подарява един комплект барабани. Дори и без да подозираш, че след години ще си барабанистът на Ху.

Пол е дядо ва 8 внучета. Едната му дъщеря от Линда е Стела Маккартни, топ дизайнер в световната модна индустрия. Може би Линда е най-известното дете на Пол. За мен тя е най-успешното дете от всички потомци на легендарната ливърпулска четворка. Има своя модна линия и четири деца, с които живее в Лондон. Може би е интересен фактът, че сър Пол е изпращал и четирите си деца от първия си брак в държавни училища. За да са по-близко до живота. За да не бъдат като цветя в саксии. Стела Маккартни преди години нарекла баща си Пол скръндза, защото я изпратил в обществено училище. Може би тя дължи успеха си точно на това, че е възпитана да се бори сама в живота.

Докато синът на Ленън от Йоко е пълна противоположност на това мислене. Той е единственото дете на Бийтълс, родено в САЩ. Шон (41г. ) е учил в най-престижните частни училища в Япония, Швейцария и Ню Йорк. Завършил е Le Rosey в Швейцария, смятан за най-скъпия колеж в света. Таксата там е 80 000 британски лири на година. Наричат го училището на кралете. Не мисля обаче, че Шон е станал по-добър музикант от брат си Джулиан Ленън (53г. ). Първият син на Джон от Синтия. Джулиан практически е израснал без баща. Определено повече го харесвам от Шон. Харесвам и сина на Пол, Джеймс, като музикант повече от Шон. Шон за мен си е пример за мамино синче. А Йоко Оно, която в момента е на 84, определено е пример относно кондиция, цели и жизненост. Продължава всяка година да издава някакъв нов проект. За съжаление двамата сина на Ленън, съвсем нямат близки отношения.

 

Другата страна на славата е тъмната - наркотиците и зависимостите, които понякога продължават с години и напълно разбиват личността. В сянката на своите родители, те са неуверени, срамежливи и бягащи от камерите. Джеймс Маккартни например започва кариера доста късно, на 30. Всички искат да видят поколението на Бийтълс. Невинаги обаче можеш да задминеш родителите си, особено когато са участвали в създаването на Музиката на Земята! "Трудно е да се живее до Бийтълс", признава Джеймс. Той написва първото си парче на 17. На 20 загубва майка си Линда, покосена от рак. Следват десет изгубени години по клиники и наркотици. Пол Маккартни през 2007 претърпява ангиопластики на две от сърдечните клапи. Синът му категорично осъзнава, че е време рязко да спре с наркотиците и алкохола. Джеймс иска да бъде все по-често до баща си. Свири на китара и барабани в два от неговите солови албума, през 1997 и 2001. После пробва да прави участия под псевдонима "Светлина (Лайт)". Дебютният сингъл "Angel" на Джеймс Маккартни излиза, когато е на 32. Външно Сър Пол не се съмнява в сина си, но дали е така и вътрешно...

 

"Стремя се да давам най-доброто, което мога. Музиката е в мен. Нямам голям избор. Хората могат да слушат някоя от моите песни заради моята известна фамилия, но ако музиката ми не е добра, те няма да се мотат дълго наоколо.", казва Джеймс.

 

Ринго има двама сина: Зак Старки, 51г. барабанист, асоциира се с брит бандата Оуейсис и Ху. Зак свири и с баща си в неговата All-Starr Band. Ринго има внучка Тейша и правнук. Другият син на Ринго е Джейсън, също барабанист, който има три деца. Джейсън Стар най-добре изразява какво е да си дете на известна личност.

 

"Да бъдеш син на Ринго Стар е най-голямото бреме в живота ми. Това е тотална болка. "

 

Дани Харисън (38г.). Преди да навърши 30 години е обявен от “Таймс” за най-богатия музикант на тези години. На 29 е наследил заедно с майка си 320 милиона долара от баща си. Дани наскоро сподели "Продължавам да се изненадвам от музиката на баща ми". След смъртта на баща си, Дани активно издирва и издава соловите проекти на баща си, включително сборни дискографии. И той сега е сам след развода си през 2016.

 

"Бийтълс" е вътрешна светлина. Бийтълс винаги ще свети. Особено когато ни е притъмняло.

 

В корените на парчето "Stand by Me " е един спиричуъл - "Остани до мен, татко". Джулиан Ленън прави кавър на това парче. Сигурно често зове в мислите си баща си, но още по-вероятно майка си Синтия, която почина през 2015 на 75 г. С нея имат много силна привързаност. Баща му ги напуска, когато е на 5. Майка му е била човекът до него през целия му живот. Ленън младши през месец април стана на 54. Джулиан има страхова невроза от брака и до ден-днешен. Два пъти се е сгодявал и двата пъти несполучливо. Сега той живее сам близо до Монако.

 

Единственото сигурно е, че Бийтълс децата винаги ще имат готови слушатели сред феновете на бащите си. Пресметливите продуценти със сигурност вече кроят някакъв дует на Джеймс Маккартни и Джулиан Ленън, нещо като J2, които външно толкова много приличат на бащите си! Също като Джеймс Маккартни и Дани Харисън. Напомнят на бащите не само визуално, но и като музициране. Дани има същата стилистика на китарата като тази на баща си. Може би не е далеч времето в което ще видим Джеймс, Джулиан, Дани и Зак или другия син на Ринго Стар в Бийтълс Риборн.

Въпреки, че пилоните, които са заложили техните татковци трудно биха били достигнати.

Твърде трудно!

 

Много известни личности ясно осъзнават, че всъщност завещават на своите деца прекалено голямо бреме, което повече вреди, отколкото им помага. Затова доста известни родители са решили да не оставят на децата си милионите изкарани от тях, а да ги дадат за благотворителност. Сред тях са Бил Гейтс: "Децата ми не трябва да очакват да наследят 80-те ми милиарда долара." Саймън Кауъл: „Не вярвам в идеята, че парите трябва да се предават по наследство.” Стинг: "Парите ще им висят като гюлле на врата“. Робърт Максуел още като са били малки синовете му, им е казвал: "Не трябва да очаквате да получите $2.2 милиарда наследство" и т.н.

 

Когато Джулиан Ленън навърши 50, преди 4 години, си е задал въпроса "Докъде ни докара течението на годините?" "Та аз съм живял вече 10 години повече от баща ми."

А това което е оставил баща му на 40, ще е завинаги в историята на Земята.

 

Казват, че гените се предават през поколение. Може би точно внуците или правнуците ще се докоснат повече до своите известни дядовци. Ще оставят и свои следи.

Родители, бъдете търпеливи. Вашите внуци ще приличат на вас. :-)

 

Ще завърша с едно откровение на Йоко Оно. Нейният текст към парчето "Ад в рая", което ремиксира миналата година. Писано е преди 32 години. Актуално и сега:

"Недостатъчно квалифицирани за любов,

свръх-квалифицирани за живота,

държим главите си в тинята,

мислим, че сме най-главните.

Хипнотизирани от митологията,

Хипнотизирани от идеологията,

Антагонизирани от реалността,

Обезобразени от умопомрачението,

Безчувствени от обществото,

Санитизирани от политиката,

Застрашени от лудостта."

 

Препоръчваме ви още от същия автор:

Трите гатанки на принцеса Турандот 

Не е само мъжки свят

 

Последно променена в Петък, 07 Юли 2017 19:49

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам