logomamaninjashop

10 от любимите ви истории през 2020

През тази трудна година споделяхме заедно много важна информация, плакахме на много трогателни истории и се смяхме до сълзи на много забавни случки.

Ето 10 от най-четените статии и най-запомнящите се истории. Класацията  е изцяло ваша - според харесванията и споделянията ви.

1. Алекс и домашното обучение

"Дано живееш в интересни времена" е старо китайско проклятие. Е, сбъдна се. Не ни остава нищо друго, освен да се справим геройски и да се посмеем на всичко останало.

От понеделник Алекс иска да тренираме айкидо, защото в училище имат такова допълнително занимание. Имала съм цели два дни да се подготвя за треньор, ми каза.

Ако не друго, детето поне има високо мнение за мен.

Оставям ви, защото ме чака доста работа...

Кликнете тук за цялата история.

 

2. 26 неща, които свекървата мисли, но не казва

В майчинската ни група тази тема изниква отново и отново - злата свекърва, проклетата снаха. Само ако хората можеха да си говорят, да изкажат на глас мислите, които ги тревожат... може би нямаше да е така.

1. Чувствам се отхвърлена

Няколко десетилетия играх главната женска роля, а сега съм с поддържаща.

2. Знам, че сега е твой съпруг

Но все още е и мой син.

3. Не ми изглеждаш много уверена в себе си

И най-малкият коментар от моя страна приемаш като критика. Затова много внимавам какво говоря, когато сме заедно... Кликнете тук за цялата история.

hugs 1613208 640

3. Защо не сме чували за диспраксия?

Знаете ли, че ако детето изглежда мързеливо, бавно и небрежно в училище, може би страда от диспраксия? Тази статия ще е полезна за всички ни, особено за учители и хора, които работят с деца.

Едно от най-големите предизвикателства е да накараш другите да разберат и приемат твоето състояние. Родителите, включително и аз, многократно обясняват на учителите симптомите на диспраксия, помагат им със съвети и утешават децата си, когато се чувстват провалени, защото най-доброто от тях не е достатъчно добро и биват осмивани, че са направили нещо „погрешно“ пред целия клас. Начинът, по който възрастните, особено учителите, реагират на дете с диспраксия, силно влияе върху реакцията на връстниците им. За съжаление тормозът от учители и ученици е често срещан... 

Кликнете тук за цялата история.

4. Панелна рапсодия

Казват, че трите най-важни фактора при избора на дом са : местоположение, местоположение и местоположение. Йоана обаче веднага прибавя нов: съседи!

И се започнаха едни разкопки, едно къртене и писане на бележки по вратата :“Спрете ремонта, не си чувам сериала в 16 и 30“, „ Върнете се на село“, „ Котката ни спря да снася, спрете ремонта, ако ли не - ще ви съдим“... Едно шише ракия по-късно и съседът почна да си чува и сериала, и новините, а котето си заживя щастливо и спокойно. Добри хора са моите съседи... Кликнете тук за цялата история

 5. Лечение с чесън

Много си говорихме за лечения тази година, но като това на Ния няма друго. Внимание! 18 +, да не се чете от мъже, опасност от задавяне! 

Ниечка, Доктор Ко е специалист по междуличностни взаимоотношения, и по-специално – по сексуалний. Женьи на наша възраст трябва да слушат сексуални лекции на Доктор Ко, за да не вземе някоя млада лисьица да открадне наши муже… Кликнете тук за цялата история.

pretty girl 2101980 1280

6. Тежкар

И тази година Богомил ни разсмиваше до сълзи със своите живописни разкази. Не пестеше нито хумор, нито думи. Като истински тежкар.

- Задръжте рестото!

- Благодаря – отвърна тя, но надзърна в него и вдигна учудено вежди: 

- Ама Вие сигурен ли сте, че искате да задържа рестото?

- Абсолютно!

- Цялото ли?

- Разбира се!... 

Кликнете тук за цялата история.

7. Когато мъжът ти е от Северозапада

В повечето случаи няма да разбираш какво точно говори. Когато сте с приятелите му от детинство - никога. Проверете дали и вие имате нужда от преводач. 

Нова година за него е най-добрата възможност да покаже на ония аматьори от Дубай и Австралия как аджеба се прави заря. С пиратки.

Когато иска да разбере какво ти е, ще го направи с цялата си възможна нежност, а именно “Защо си такава объсана?”.

Колата за него е като Светия Граал. Напълно нормално е да не ти говори една седмица, понеже си затворила вратата по-силничко... 

Кликнете тук за цялата история.

model 395574 1280

8. От лекарския кабинет за COVID

Паниката и омаловажаването са еднакво опасни. Прецизната и разбираема медицинска информация е единственото оръжие срещу тях. Тази кратка и ясна информация за протичането на COVID-19 дължим на д-р Ковачев.

Кой трябва да внимава след седмия ден?
 
1. Всеки, който не е оздравял до седмия ден
2. Всички млади жени, които по време на бременността са имали прееклампсия или имат доказана тромбофилия
3. Мъже над 30 години... 
Кликнете тук за цялата история.

9. Определението за секс

Ния споделя от личен опит колко е важно да казваме нещата на децата си с истинските им имена. Особено когато става дума за секса. Внимание! Опасност от задавяне и сълзи от смях. 

Родителите ми мълчаха. Шокът от чутото накара баща ми да забрави да си всмукне от цигарата. Това беше първия път в съзнателния ми живот, в който го виждах да пропусне смукване, когато вдишва въздух. По принцип всеки негов прием на кислород беше гарниран с никотин. Пропуснато смукване от цигарата, преведено на пушаческия език на тялото му, представляваше пропуснат удар на сърцето... Кликнете тук за цялата история.

10. Писмото на една майка

Едно писмо, написано с много обич и болка от анонимна авторка. Дано нейният син го е прочел. Дано го прочетат и други майки и синове.

Винаги я обичай, сине, обичай я с цялото си сърце, щедро и безусловно. И някой ден научи и децата си да обичат. Защото хората, които умеят да дават, получават повече.

А аз искам ти да получиш всичко... 

Кликнете тук за цялата история.

note 2527454 1280

Последно променена в Четвъртък, 31 Декември 2020 10:06

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам