logomamaninjashop

Веднага да се засрамвате!

Запознати ли сте с mom shaming? Дори и да не ви е известен изразът, със сигурност сте се сблъсквали със същината му поне веднъж. Като нищо да сте били и в единия, и в другия му край. Mom shaming e целенасоченото критикуване на действията (или бездействията) на майки с цел засрамване и набиване в глупавите им глави колко лоши родители са всъщност и колко зле се справят с отглеждането на децата си, защото не правят нещо по "правилния" начин. Често безценните съвети се предлагат без майката да ги е поискала и нямат нищо общо с... ами, с нищо. Сега вече сещате ли се за какво ви говоря? Случвало ли ви се е? Успяха ли да ви засрамят? И също така - усещали ли сте се, че и вие раздавате непоискани и никак градивни критики в безумни моменти на непознати хора?

Известните личности, естествено, с публичния си живот и интереса, който будят у хора, които вероятно никога не са срещали през живота си, са постоянно засипвани от всякакви критики, мнения и коментари. Дори на майките не се спестява нищо и често изключително мили снимки будят безумни коментари и съвети. 

1. Марая Кери и биберонът

82f27565 9a0c 4098 aa15 c02de182033d desktop.png

Instagram | @mariahcarey

Интернет критиците и перфектни родители не могат да простят на Марая Кери, че все още не е отучила 4-годишния си син от биберона.

2. Срешете го това дете!

54741d09 912c 48d8 8e8e af87de327815 desktop 2

Instagram | @beyonce

Хората в интернет са били толкова загрижени за благосъстоянието на дъщерята на Бионсе Блу Айви, че даже са започнали петиция в платформата Change.org, която цели да накара (безотговорните) родители да срешат дъщеря си.

Не се меси в чуждите работи

 

3. "Пишем ти 2!"

fe7970a9 b928 4a15 a572 685d712e9289 desktop

Instagram | @hilaryduff

Хилари Дъф пък е определена като лоша майка от таблоид, публикувал разплакана снимка на сина й от фризьорския салон със заглавие "C Minus Mother". C- e оценка равна на 4 по нашата система.

5. Синът на Меган Фокс, който е луд по Frozen

9504ba3f 66d7 49f4 a86e 720534e1fda9 desktop.pngInstagram | @the_native_tiger

Актрисата е разкритикувана след като споделя сладка снимка на сина си облечен с рокля като на Елза от "Замръзналото кралство".  Интернет критиците много държат да споделят с Меган колко точно неподходящо смятат, че е това.  

Почувствай се лош родител

6. Кортни Кардашиян и случаят с фалшивата обица

db764072 6209 4737 b8aa ca54f36d13d5 desktop.png

Instagram | @kourtneykardash

Кортни е разрешила на дъщеря си да пробва фалшива обица за устна и О, УЖАС! Хората в интернет, естествено, имат какво да кажат по въпроса и то никак не е хубаво. Представете си, ако беше истинска обица!

7. Как смееш да пиеш безкофеиново кафе?

c771897a 2b6d 4f74 b401 a22ff4f7f053 desktop.png 2

Twitter | @pink

Снимка на Пинк с чаша кафе пък поражда цяла лавина критики и коментари от засрамващата полиция. Аз лично си пия кофеиновото кафе всяка сутрин и се наслаждавам на факта, че няма кой да ми обясни колко #ЛОШАМАЙКА съм всъщност. 

Шегата настрана - майките сме поставени пред толкова много избори, когато става въпрос за живота на децата ни, че нямаме нужда някой друг да ни обяснява колко зле се справяме, ние си го мислим и сами. Така че следващият път, когато решите да обясните на някоя нищо неподозираща ЛОШАМАЙКА какъв провал като родител е всъщност, защото детето й не е облечено/обуто/възпитано по вашите стандарти, по-добре си замълчете. Особено ако го правите само за да начешете собственото си его и да се почувствате като много готин и полезен човек за сметка на някой друг. Естествено, добронамерените съвети са добре дошли, когато някой ги поиска. А, повярвайте ми, на всяка майка се случва да поиска съвет!

Прочетете още:

Защо майките се критикуват помежду си?

 

Последно променена в Вторник, 26 Март 2019 10:20

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам