logomamaninjashop

Закони на Мърфи за родителите

Всъщност първият закон на Мърфи бил формулиран през 1949 г. от капитан Едуард Мърфи, който работел като инженер по един от проектите на ВВС на САЩ. Целта на проекта била да се проведат полеви изпитания на здравина при катастрофа. Веднъж Мърфи открил критична грешка, допусната от техник при монтажа на оборудването и произнесъл фразата, която после станала прототип на закона на Мърфи: „Ако изобщо има някакъв начин да го направи не както трябва, той непременно ще го направи!“

Ръководителят на проекта толкова харесал фразата, че я включил в собствените си правила с името Закон на Мърфи. С времето законите на Мърфи ставали все повече. Когато проектът приключил, военният лекар Джон Стап споделил, че екипът успял да избегне много нещастни случаи, защото стриктно се придържал към законите на Мърфи. Така те станали обществено достояние.

Днес такива закони има във почти сфери на живота ни, защото "логично" обясняват причините, заради които нещо не върви както трябва. Съвсем закономерно закони на Мърфи има и за родителите.

Първите седмици с детето са зомби-апокалипсис!

d8133fe8b5933594698b20331fea7c64 XL

1. Ако сте изхвърлили играчката, с която детето отдавна не играе, то веднага ще започне да пита къде е.

2. Ако сте успели да пренесете спящото дете вкъщи и да го сложите в креватчето, то задължително ще се събуди в секундата, в която затворите вратата на стаята му.

3. Ако дъщеря ви отдавна ви мрънка да я запишете на тенис, задължително ще размисли веднага след като платите таксата.

4. Ако детето ви един-единствен път каже, че иска броколи, вие задължително няма да имате вкъщи.

5. Ако кажете на някого, че детето ви заспива без никакъв проблем, бъдете сигурни, че проблемите тутакси ще започнат.

За мамнезията и други отклонения

8ea39100d6fa68688cb8ca7e36ea950a XL

6. Ако раздадете всички детски вещи, защото сте решили, че сте приключили с размножаването, задължително ще се окаже, че сте бременни.

7. Ако опаковате половината покъщнина за двудневната семейна екскурзия, с пристигането задължително ще установите, че сте забравили памперсите.

8. Ако купите нов килим или диван, детето още първия ден задължително ще го залее с някаква гадост.

9. Ако един-единствен път не сте попитали детето преди излизане дали иска на гърне, задължително ще му се приходи на най-неудобното място.

10. Ако облечете детето със скъпа нова дреха, то задължително ще се изцапа като никога досега.

11. Ако случайно изпсувате, детето ви непременно ще подхване „темата“ на висок глас в най-оживеното място.

12. Ако половин ден сте приготвяли децата за зоопарка, на пристигане ще задължително ще установите, че са заспали дълбоко в колата.

13. Ако след изпращането в училище или в детска градина сте успели да запазите костюма си без нито едно петънце, в офиса непременно ще се залеете с кафе.

Стокхолмски синдром

537eafaab0a4c0a227d88cc02e4492cf XL

14. Ако, отивайки на гости, сте забравили да вземете резервен памперс, детето ви задължително ще се посере до ушите.

15. Ако се похвалите на приятелка, колко много думи знае вече детето ви, то задължително няма да издаде звук в нейно присъствие.

16. Ако детето е заспало, вие сте успели да свършите всичко и сте решили да полегнете, в секундата, в която затворите очи, малкото ще се събуди.

17. Ако в делничен ден дълго събуждате детето, в почивния, когато искате да поспите повече, то задължително ще се събуди по-рано от вас.

Списъкът може да бъде безкраен. Всеки от нас има ситуации в ежедневието си на родител, неподвластни на обикновената човешка логика. Точно затова съществуват законите на Мърфи.

Източник: Womo


Препоръчваме ви още:

Със сигурност си млада майка, ако...

Защо е уморена мама

11 признака, че вече не сте аматьори

Последно променена в Събота, 16 Февруари 2019 19:12

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам