logomamaninjashop

Наръчник на занаятчията

Автор: Нора Ардашева

Днес е един добър ден за създаване на Наръчник на занаятчията.

1. Светът е много малък и е абсолютно наложително да внимаваш както в това, какво казваш, с кого и как живееш, така и в това, как се справяш с работата си и с клиентите. Защото има форуми, в които клиентите си пишат впечатленията от личността и майсторлъка ти. В моя случай, това се оказа печеливша опция :) Сещате се защо!

2. Ако един клиент откаже 75-те ти предложения за опаковане на подарък и държи на своето, вероятността да се получи тотал щета е право пропорционална на упорството му. Естествено, негативите за това обира кой - занаятчията. По този повод препоръчвам посещение на курсове по психоанализа, автосугестия, хипноза и вуду, за да можем да сме адекватни на всякакви инвазии, ако ме разбирате :)

3. Когато няма работа, всички луди се наговарят да посетят магазина преди обед. Вероятно, за да ти дадат възможност следобед да затвориш с чистата съвест на изпълнен преко сили дълг и да се прибереш вкъщи, където да се лекуваш с ракия и салата. Или с каквото Бог дал!

4. Ако не работех това, а примерно бях станала ядрен физик, никога, ама никога нямаше да знам колко различни от моето обкръжение хора има на този свят. Тия лудите от Биг Брадър са все едно юноши бледни в сравнение с някои мои клиенти. Слава Богу, има и други, които са като свеж планински въздух в знойно лято.

5. Може цял ден да висиш зад бюрото и да мръднеш само за 10 минути, но точно тогава се изсипват всички нуждаещи се от услугите ти люде. Вкупом.

С аромат на пролет

zanayat26. Колкото си по-усмихнат с хората, толкова са по-усмихнати и те с теб (освен онези лудите, дето ви казах за тях в т.3 :) ). Обратното важи със същата сила!

7. Има хора, които още като влязат в помещението разбираш, че ще останат в живота ти. Това е много невероятно правило, но е доказано! На мен ми се случи!

8. Оказва се, че нещата, които продаваш и много харесваш, се харесват само на "твоите" хора. Така научаваш, че за да си печеливш търговец, не трябва да избираш стоката си само по твоя вкус. Колкото и да ти се струва, че е безгрешен :)

9. Никога не съм предполагала колко лични неща може да сподели човек с непознат. Докато му опаковат и гравират подаръка примерно :)

10. И най-важното. Когато обичаш професията си, не се налага да работиш нито миг!


Прочетохте ли

История с един строг баща, една опака дъщеря
и пъзела на съдбата

 

Последно променена в Вторник, 09 Октомври 2018 14:27

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам