logomamaninjashop

Стипендии за учениците в частни училища?

Учениците от всички частни училища ще могат да получават стипендии. Предстои да бъде публикуван проект на промяна в постановлението, по силата на което и частните училища вече ще могат да кандидатстват за средства за стипендии на учениците, които са завършили основно образование. Предложението бе обявено от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева пред националния форум на Българската асоциация на частните училища (БАЧУ), която отбеляза 20 години от създаването си.

25 години след възстановяването на частните училища в България вече има 198 детски градини и училища. Детските градини са посещавани от 3048 деца, а училищата – от 9219 ученици.

По време на форума бяха споделени иновативни практики, които помагат за повишаване на резултатите на учениците. 34 са частните иновативни училища. Проектите са свързани с въвеждане на иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, организирането по нов начин на управлението, обучението  и образователната среда, нови методи на преподаване и разработване по нов начин но учебно съдържание, програми и планове.

Препоръчваме ви още:

Какво искат родителите?
10 причини да не обичаме училището
7 принципа на образованието в най-добрите училища по света

Последно променена в Вторник, 14 Ноември 2017 10:46

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам