logomamaninjashop

История за тъща и зет

Автор: Яна Пеева

Нали знаете как уж повечето жени си избират мъже, които приличат на бащите им? Е, аз този стереотип съм го подминала. За сметка на това майка ми и Теди са си лика-прилика. Не мога да идентифицирам някакви тежки емоционални и психически травми в детството, които са довели до това стечение на обстоятелствата, затова си избирам да мисля, че просто и двамата са супер, мега готини и затова така се е получило.

Ще почна оттам, че и двамата са Рибки. Теди обаче е здраво стъпил на земята мъж програмист и това зодиите за него са най-голямата глупост на света, затова само споменавам. Та, двете ми Рибки (две от четири - Мими и Алекс също) са сякаш по калъп правени. Предполагам, че не влизаме (те, де, аз в отношенията им не се бутам) и в стереотипа „тъща и зет“, защото още отначало много се харесаха. Мама, която през живота си не е купувала кола, все гледаше да му купи на Теди - да си има вкъщи, а той все нещо да ѝ помогне с компютъра, нещо да ѝ инсталира, да ѝ оправи. Толкова им се припокриват мненията на моменти, че се чувствам като от друг отбор - аз срещу тях. А как се палят за нещата, които са им на сърце няма да ви обяснявам, става страшно.

Сватята и аз

25371107 10213379051764501 320440014 o

Освен това съм им забранила да ходят заедно на пазар - ако тръгнат за два топа хартия ще се върнат с телевизор. След това могат три часа да обясняват защо са купили точно този телевизор и как това е най-хубавият телевизор на света и въобще никаква хартия не ти трябва като си имаш точно този телевизор.

Обаче най-хубавото е, че страшно се забавляват заедно. Аз, покрай тях, се чудя дали да клатя глава, да се смея или да избягам някъде, но те СТРАШНО се забавляват. На последното европейско Теди я беше убедил да слага футболни залогчета в някакой сайт и постоянно си говореха по телефона да обсъждат какво, как и защо. Аз се опитах да внеса малко здрав разум, но бях безмилостно отрязана и ми бе заръчано да си стоя някъде другаде и да бъда скучна, щом не искам да участвам. Успяхме да не фалираме общофамилно някак си, мина европейското и си отдъхнах. Покрай Теди (покрай Пееви като цяло) мама гледа всички мачове на Ливърпул, дори и да не сме заедно, и се обажда да ликува или да е тъжна заедно с нас.

Не случи на семейство, Яна!

15000112 10209866251426688 6035391402526624775 o

Сигурна съм, че ви е ясно какво им е новото забавление.

Събраха се двете рибки, тъща и зет, майка ми и съпругът ми… и си купиха албумче за стикери на Световното. На въпроса ми за какво им е този албум и защо ще дават пари за такива глупости ми се отговори: “Как за какво, за Борис, естествено!”

34879395 10209836294664162 9187644948403453952 n

Та, мили мой малък, четиримесечен, невръстен Борисе, ако някога прочетеш това...

да знаеш, че през лятото на 2018-а година лудата ти баба и лудият ти баща с много любов събираха, менкаха и лепиха стикери с футболисти. И сега, докато пиша това, Теодор ликуващо прошепна, уж да не го чуя: “Само една повторка!”


Препоръчваме ви още:

На мама, която винаги мисли за другите преди себе си

Добрата снаха

Последните хора на света

 

Последно променена в Петък, 08 Юни 2018 12:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам