Кулинарно

У нас кулинарната традиция повелява на трапезата да има козунак, но в други страни задължително присъствие е великденският кекс. Предлагаме ви две лесни рецепти, с които можете да обогатите менюто си за празника. Гугелхупф – немски великденски кекс Продукти: мляко - 150 мл. суха мая - 7 г брашно -…
Автор: Траяна Кайракова Тази година отново правя козунаци, боядисвам яйца, както всички останали, разбира се. Козунакът е с миналогодишна рецепта, но с глазура от шоколад. Все се оплакват у дома, че не им стига шоколадът - ами ето им сега:)  Козунак със заквасена сметана Продукти: 3 яйца и един белтък 200…
Вася е победителката в Коледното ни предизвикателство. Нейната собственоръчно направена украса хареса на всички ви. Оказва се обаче, че освен сръчна и находчива жена, тя е и изкусен кулинар. Някои от вас може да я познават от страничката й От мама за Нийка – всеки ден вкусотийка. Коя е Нийка…
Автор: Яна Пеева Работите ли върху коледното ми предизвикателство? Аз си признавам, че нищо не съм свършила. В понеделник вечерта, докато хапвахме и обсъждахме плановете за следващите дни, се оказа, че сме си подредили една изключително заета седмица. Единственото, което успях да направя, е да изсуша няколко не особено вкусни…
Автор: Соня/Светът на Сончето Разбрах, че мечето с копривени топчета се е харесало на нинджите и те биха го предложили на децата си, независимо дали им харесват зелениите, стига да има кой да им направи Мечо :).... Затова искам да се реванширам с една изключително лесна и бърза рецепта, само…
И най-големите противници на "зеленото" ще опитат, щом черпи Мечо. Едно лесно, леко и закачливо ястие, с което можем да предизвикаме любопиството на децата.  Находчивата идея е на Соня/Светът на Сончето и е вдъхновена от Баща им е виновен, където се възмутих, че моите хлапета не обичат да похапват зелении.  …
Кремена от Cook with a smile си спечели заслужена слава на майстор на агнешкото със страхотната си рецепта за бавно печено агнешко. Затова ви предлагаме още една нейна пролетна, празнична и много вкусна рецепта. Агнешкото печено традиционно присъства на трапезата ни Гергьовден, но рецептата може да приготвите не само на…
Автор: Елена Андреева - виЕЛИца от вкусове 1. Боядисване на яйца с желатин В купичка изсипваме два пакета от 10 г желатин и малко вода. Изчакваме желатинът да набъбне, добавяме още малко вода и загряваме в микровълнова печка или на водна баня до течно състояние. Предварително си приготвяме решетка, върху която ще слагаме…
7 съвета за приготвяне на автентично суши у дома Автор: Калина Аспарухова - Rosemary & Thyme Историята на сушито е много интересна. Противно на популярните схващания, сушито се е появило първоначално в Югоизточна Азия, след което постепенно се е разпространило из Китай и чак след това е достигнало държавата, с…
Автор: Соня/Светът на Сончето  Нека носим йоще срама по челото, синила от бича, следи от теглото; нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор; нека ни отрича историята, века, нека е трагично името ни; нека Беласица стара и новий Батак в миналото наше фърлят…
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам