Образователни карти за любопитни деца

Образователни карти! Открай време ги харесвам, защото са забавен начин да научиш нещо ново, а и винаги има елемент на игра, който допада на момчетата ми. Този път ще ви представя съвсем нов за мен вид - картите "Керът". Прави ги едно много симпатично семейство на учител и детски психолог, с които се запознах покрай блога. В началото са направили картите за сина си, впоследствие от тях се заинтригували техни приятели и познати, което ги вдъхновило да създадат малко семейно издателство. Концепцията си е тяхна, следва принципите на Монтесори за опознаване на света и развитие чрез игра, и много ми допадна. Картите пристигнаха вчера в красиви кутийки, отворих ги и само чаках момчетата да се върнат от училище, за да им ги покажа. Първоначално мислех, че ще ги използваме най-вече с Алекс, но се оказа, че на големите също им стана интересно и общо-взето снощи цяла вечер отгатвахме зеленчуци и плодове. Обичам игри, които са подходящи за различни възрасти, защото така на никого не му е скучно. Включи се даже тийнейджърът. (Дано не прочете това, защото ще каже, че го излагам, с тези детски занимавки ;). Честно казано, и аз научих доста интересни неща, които не знаех. Надолу помолих Симона, чиято е идеята за картите, да ни прати информация за тях, как се използват, и материалите, от които ги изработват. Впрочем, мисля, след като се наиграем с тях след някой месец, да ги подаря на детската градина на Алекс, защото и там ще са много полезни.

CarrotCards

Ето и разказа на Симона.

Неведнъж сме казвали, че основната философия, която движи "Керът" е вярата в децата. Тя се изразява в това да не поставяме ограничения върху възможностите, които да предлагаме, да подхождаме с любопитство към детските дейности и интереси и да сме уверени, че децата са изначално добри, внимателни и любознателни. Този наш начин на мислене се изразява както чрез информацията в нашите материали, така и във външния им вид и във всяка стъпка от изработката и опаковката им.

29339427 153852008639057 6849323435152113664 o

Знанията, които влагаме в нашите карти са водещи. Ние целим да даваме интересна информация на децата, като в същото време да развием и мисленето, паметта и възприятията им. Всеки материал дава възможности за работа по начин, адекватен за конкретната възраст, интереси и умения на детето. Картите с животни, например, могат да се използват още през първата година, за да се показват на детето реалистични изображения на всевъзможни животни. А защо не и да подсказвате „как прави това животно“? В следващ етап вече можете да назовавате животните с техните имена, да ги търсите върху легендата или да ги сортирате по различни признаци. Когато малките любопитковци пораснат, те с интерес ще слушат как им четете текста от картите и ще опитват да познаят за кое животно става въпрос. А когато детето ви усвои четенето, то може вече съвсем самостоятелно да работи с материала и дори да открива свои уникални начини на работа с картите. По подобен начин могат да се използват и другите ни материали, за да развиват знанията и уменията на вашите деца.

29314484 153844448639813 4747562608825991168 o

Усещане за природа

Често ни питат дали нашите карти са ламинирани. Отговорът е, че не са и това не е случайно.

Досегът до естествени материали като хартията, която използваме за нашите карти, спомага по-доброто възприемане на материала. Тактилното усещане от хартията, дървото и памучния плат е много по-приятно от това от найлона, пластмасата и полиестера. Това е и причината децата да могат да играят дълго време с дървените играчки, а пластмасовите да омръзват. Ламинирането внушава, че към детето се подхожда с недоверие и то най-често е продиктувано от това, че още малко. Ние искрено вярваме в децата и знаем, че когато към тях се подходи с увереност, те откликват със съобразителност.

И не на последно място, картите са направени от висококачествен плътен картон (с плътност над 300г), за да могат да бъдат използвани години наред. На допир те са нещо по-различно от принтерната хартия например. Плътността, изчистеният външен вид и висококачественото изображение правят всяка карта нещо значимо в очите дори на най-малките деца. Тя става нещо, което те искат да запазят.

29136937 152996242057967 2407868286587895808 o

Къщичка за карти

Много мислехме за това как да се съхраняват картите. Искахме да намерим нещо, което да ги направи специални, като в същото време да е дълготрайно. Почти случайно се роди идеята за торбичките, но те бързо станаха най-естественото продължение на картите. Изработени са от памучен плат и са в красиви цветове – стараем се цветът да е различен за всеки отделен материал.

29257601 153844391973152 7548478737243701248 o

Картонената кутийка, в която детето получава материалите от Керът, също има своята история и смисъл. Не искахме кутийка, която да пасва точно на всяко „тесте“ карти. Искахме тя да дава пространство и усещане за „преживяване“, когато бъде отворена. Надяваме се, че ако сте отваряли кутийка от Керът, сте усещали именно това.

Не можем да скрием, че истински харесваме нашите продукти. Всеки един е плод на много усилия, мислене и прекрояване, докато не се получи именно онова, което сме си представяли… а често и нещо много по-хубаво. Създаваме нещо оригинално, различно и най-вече смислено и полезно. Радваме се, че можем да го споделим с вас!


Картите "Керът" можете да разгледата на фейсбук страницата Carrot или в уебсайта им.

 

Препоръчваме ви още

За сбъднатата мечта на Габи или как се рои щастието

Петя и нейните кукли с душа

Щипалка - много любов и щипка магия

Последно променена в Четвъртък, 22 Март 2018 11:27
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Да забременееш по график

Да забременееш по график

08 Авг, 2019 Добра форма

Когато и ако...

Когато и ако...

30 Юли, 2019 Отношения

Милото

Милото

12 Авг, 2019 Дом

Що се смеете на чуждото страдание!

Що се смеете на чуждото страдание!

19 Авг, 2019 Татко Калоян

Истанбул - столицата на света

Истанбул - столицата на света

17 Авг, 2019 Развлечения

Вие как се казвате?

Вие как се казвате?

11 Авг, 2019 Възпитание

Бели малини

Бели малини

10 Авг, 2019 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам