logomamaninjashop

Зайчето Питър - любимият детски герой на голям екран

Пакостливият и авантюристичен герой, завладял сърцата на поколения читатели, получава главна роля в собствена комедия. Във филма Зайчето Питър вечната вражда между Питър и мистър Томас Макгрегър (Донъл Глийсън) излиза извън пределите на зеленчуковите лехи и се разпростира до Езерния район и Лондон. Залогът е не само кой ще владее апетитната градина на Макгрегър, но и сърцето на обичащата животните съседка (Роуз Бърн).

Родната звезда Орлин Павлов великолепно пресъздава на български език необуздания дух и игрив чар на зайчето Питър. 

zaek5

Columbia Pictures и Sony Pictures Animation представят съвместно с 2.0 Entertainment, една продукция на Animal Logic Entertainment / Olive Bridge Entertainment, филм на Уил Глук, PETER RABBIT™. Участват Роуз Бърн, Донъл Глийсън и Сам Нийл. Режисьор на филма е Уил Глук, продуценти са Уил Глук и Зарех Налбандян. Сюжетът и сценарият са дело на Роб Лийбър и Уил Глук.

zaek ok

 

За филма

„Когато бях дете, помня как баща ми ми четеше книгите за Зайчето Питър, така че винаги съм бил емоционално свързан с тях. А когато имах деца, аз им четях книгите - споделя Уил Глук, съсценарист и режисьор на първите приключения на голям екран на Зайчето Питър. - Това, което най-много ми харесва, е че главният герой е малък генератор на пакости. Замислих се, че е чудесна възможност да вземем тази черта от характера, с която Беатрикс Потър е дарила Питър, да я разширим и да изградим върху нея съвременна история.

Войната във филма - между Питър и стария мистър Макгрегър, пазач на изкусителната зеленчукова градина, се води до момента, в който старецът гушва букета (победа, която щастливият Питър приписва на себе си). Но когато праплеменникът мистър Томас Макгрегър (Донъл Глийсън), наследява земята, Питър осъзнава, че битката за властта над лехите и сърцето на съседката Беа (Роуз Бърн) - едва сега започва. Питър привлича на помощ семейството и приятелите си – сестрите Флопси, Мопси и Пухчо, братовчеда Бенджамин, Джемайма Патравата патица, г-н Джереми Рибаря, мисис Тиги-Мигъл и други герои, описани и нарисувани от авторката на книгите Беатрикс Потър преди повече от век. 

И понеже Зайчето Питър е толкова обичан, особено от британската общност, Глук успява да привлече звезди от цял ​​свят, за да вдъхнат живот на тези популярни герои – телевизионния водещ Джеймс Кордън, Марго Роби, Елизабет Дебики, Дейзи Ридли, носителката на Грами Сиа, Дейвид Уенъм, Донъл Глийсън, Роуз Бърн и Сам Нийл. 

290cu 110 comp review v016 rgba srgb.1096 r

За продукцията

Дизайн и анимация

„Исках публиката да забрави, че това е анимационен филм - казва Уил Глук за подхода му към режисьорската задача. – Да се надяваме, че след първите няколко минути, след като се приспособят към факта, че животните говорят и са облечени с дрехи, зрителите ще приемат действието за реално и истинско.“
 „При анимацията всеки може да каже: „Ето една идея, която може да направи сцената още по-добра.“ И докато аниматорите спят, аз пренаписвам сюжета - признава си Глук, отбелязвайки, че екипът е бил подготвен за това. – Над 400 души работиха върху Зайчето Питър. Всички те бяха проучили най-малките детайли от филма и споделяха прекрасните си идеи. Най-забавната част от правенето на този филм беше „ами какво, ако… “ 

zaek2

Специални и визуални ефекти

Сценарият на Зайчето Питър™ е изпълнен със сцени от експлодиращи плодове и зеленчуци, през огнени фойерверки до безмилостни и жестоки битки между човек и заек. Като се има предвид, че според визията на Уил Глук, тези сцени трябва да бъдат изиграни по-скоро в стил "Спасяването на редник Райън", а не "Бамби", сътрудничеството и разбирателството между отдела за специални ефекти на снимачната площадка и визуалните ефекти в анимационното студио са жизненоважни.

Най-сложните за екипите на визуални ефекти са моментите, включващи близко взаимодействие между човешките актьори и компютърно генерираните герои. „Костваше ни много детайлна, задълбочена работа, за да успеем да пресъздадем кадрите, в които героите сякаш действително се докосват - обяснява Рейчелт. - Как се движат по чисто физичните закони; как козината на Питър реагира, когато пръстите на Макгрегър се вкопчат в нея; начинът, по който две фигури се засенчват или пък отразяват един друг - всичко това отнема огромно количество работа, за да може всички елементи да се съчетаят перфектно.“

zaek4

Снимки на живо

Студиата, в които е заснет филмът, се намират в Лондон, Езерния район и Сидни, Австралия. Австралийската част от снимките е планирана за началните месеци от годината, по време на летния сезон там. Сидни предлага особено красива, изпълнена със зеленина локация – Сентениал Парк, едно от най-старите засадени пространства в Австралия от английски градинари с английски дървета – идеалното място, където да се заснемат сцените в имението на Магрегър и къщата на Бей.

zaek7

Да снимаш в HARRODS 

Зайчето Питър™ е един от малкото филми, които са допуснати да заснемат сцени в най-известният универсален магазин в света, Harrods, в Лондон. Harrods е изключително популярен, през вратите му всеки ден преминават хиляди посетители, така че да приеме в историческата си сграда като домакин филм от ранга на Зайчето Питър не е лесно. Магазинът разполага с над 7500 служители, които обслужват клиенти и продават играчки, базирани на героите от книгите на Беатрикс Потър от самото им създаване през 1910 г. 

pra marketing stills pull.86403

Професия каскадьор 

Докато хореографията на заешките каскади може да бъде внимателно дигитално контролирана от целият аниматорски екип на Animal Logic, то човешките каскади в Зайчето Питър™ са легнали почти изцяло на раменете на един актьор – Донъл Глийсън, в ролята на Томас Макгрегър. “Аз не съм каскадьор, затова се опитвам да разбера какво се случва в сцената, в която моят герой е атакуван от невидим заек. Това не е най-лесният начин да прекараш деня си, но със сигурност е един от най-забавните" - заключава Глийсън. 


Препоръчваме ви още:

"Тайната на Коко" и на приятното изживяване

Живот като на кино

Тийн филми

Последно променена в Събота, 24 Март 2018 21:48

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам