logomamaninjashop

Да ви разкажа за Лори

Автор: Янка Петкова

Сигурно се питате защо ви разказвам тези истории за деца, които се нуждаят от лечение, вместо да си споделяме апели за помощ в социалните мрежи. Много ми се иска да разберете повече за малките герои, които стоят зад тях. Те са силни, борбени, търпеливи. Свикнали са с болката и неудобствата на увреждането си и дори не знаят, че могат да живеят без тях. Но ние големите знаем, че това е възможно и затова помагаме.

Лори е на година и 10 месеца. Малка, дяволита кукла, на която едното краче е с 10 см по-късно от другото.

lori

lori2

Родена е с рядката диагноза Вроден дефицит на бедрена кост (Congenital Femoral Deficiency, Paley type IB). Увреждането е свързано с малформация на таза със забавено вкостяване на шийката на бедрената кост, с тежка ъглова деформация в тази област и екстремно прогресиращо скъсяване на лява бедрена кост.

Тази страшна диагноза обаче е поставена на едно безстрашно момиченце, което дори не осъзнава, че има някакъв проблем. Става по тъмно и не спира цял ден, знае какво иска и не може да бъде излъгано. Храни се самостоятелно, повтаря всяка нова думичка и има репертоар от изрази, които само то разбира.

Търси си ортезата, когато стане време за излизане, за да отиде на детската площадка. Там има приятели, с които играе без да я дискриминират. По-големите се грижат за нея и я пазят. Интересуват се какво й има и се радват, че може да бъде излекувана.

lori3

Лори има по-голяма сестра Тереза, която тази година е първокласничка. Разбира се, малката присъства на тържеството по случай новата учебна година и възторжено ръкопляска на кака си. Тереза също събира в касичката си пари за лечението на сестричето. Майка й Ралица казва, че са принудени да лишават ученичката от много неща, но тя понася ограниченията търпеливо, защото знае, че трябва да се пестят парички за Лори.

Надеждата и за това дете е д-р Пейли от Медицински център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ.

Въпреки сериозната диагноза прогнозата за възстановяване на Лори е отлична, ако се извършат серия от операции. Първата от тях е планирана за 15 януари. С нея ще бъдат коригирани деформациите в таза. След това на Лори й предстоят още три операции за удължаване на крачето. Последната, по думите на д-р Пейли, трябва да бъде извършена, когато детето навърши 12 години. Прогнозата е, че към 13-тата си година Лори ще има две еднакви крачета.

lori4

Сумата необходима за първата операция е 200 000 долара. До момента семейството е събрало половината от тези средства. Престоят в центъра е шест седмици, разходите по него семейството поеме само – вероятно с ипотека на жилището и заеми от приятели, по думите на Ралица.

А нейният зов за помощ те оставя безмълвен:

"От дъното на майчиното си сърце се обръщам към вас, непознати хора с големи сърца, с молба да подкрепите детето ми в предстоящите битки.“


В подкрепа на Лори е организирана дарителска кампания във Фейсбук 

Открита е и дарителска сметка

УниКредит Булбанк UNCRBGSF

BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10

USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06

Титуляр: Лора Петрова Ангелова.

Можете да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS LORA на номер 17777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). За абонаментни дарения и други начини за даряване вижте тук.
За абонати на Telenor, VIVACOM и A1 цената на един SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги един SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

PayPal account - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Можете да дарите средства и чрез кампанията Да помогнем на Лори да ходи


Прочетохте ли 

Шанс за малкия Никола

Вики и Пеши - малките герои от Попово

Малката Марая

 

Последно променена в Петък, 28 Септември 2018 11:55
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Една мъжка изневяра

Една мъжка изневяра

09 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

За котките и сойките

За котките и сойките

09 Юни, 2020 Забавно

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

Любовта не се опитомява

Любовта не се опитомява

07 Юни, 2020 Истории

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

Малко мръсна история

Малко мръсна история

05 Юли, 2020 Възпитание

За истинския живот

За истинския живот

01 Юли, 2020 Истории

Feedback/Обратна връзка

Feedback/Обратна връзка

30 Юни, 2020 Истории

История с мухла

История с мухла

29 Юни, 2020 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам