Животът ви е такъв, какъвто искате да бъде

Автор: Калоян Явашев/Татко Калоян

"Животът ви не е това, което ви се случва докато си правите планове, а животът ви е такъв, какъвто вие искате да бъде и тече така, както ви стиска да го живеете. Ще си правя моите избори, ще си нося последствията от тях, но на никого няма да позволя да ме управлява и да изпълнявам чужда воля или мечти." - Това са думите на един уверен 35-годишен мъж, който знае за гледането на деца толкова, колкото картоф знае таблицата за умножение - моя милост.

Как станах Татко Калоян, а даже и книгата ми издадоха, честно казано, не съм много сигурен. По-логично щеше да си остана същия асоциален темерут, вместо да се изявявам като писател, но открих, че едното изобщо не пречи на другото.

Откакто излезе "Дневникът... " започнах да получавам много и най-разнообразни съобщения. Всички бяха мили и ми пишеха хубави неща, но с времето започнах да получавам все повече въпроси и молби. Едни ми искаха педагогически съвети, други искаха да разберат дали написаното е истина, а някои дори искаха и да им "направя" близнаци (Петьо, стига си ми писал, няма как да стане, брат!).

Едно от най-важните неща в моя живот е контролът. Стремя се да контролирам всичко, което мога, и винаги се опитвам да обвинявам себе си за всеки провал. Егото ми ме заблуждава, че мога да се справя с всеки проблем и няма непостижими цели. Е, сега с егото ми вече не си говорим много, щото никакво го няма. Мисля, че съм достатъчно адаптивен и имам ли поставена цел, трудно обръщам внимание на препятствията и не приемам провала до последно, понеже винаги се боря докрай, ама наистина до самия край. Мога да правя към десет манджи( с кафето - единайсет), мога да пускам пералня, фурна, сушилня и съдомиялна (последните две трудно ги различавам), мога да науча папагал да смята от едно до десет (онемяхте, нали?!) и винаги да оцелявам и продължавам напред.

Тъмни сили

7df38b307602e35858bf410f5943c060 XL

За да успявате в живота, са ви нужни планове. Няма как да почнете да строите къща, с мисълта, че сте добър импровизатор. Логично, преди да станем родители, аз и Росито си говорихме и настройвахме за родителстването с добре обмислени и съвсем постижими планове, към които твърдо бяхме решили да се придържаме. След три години, аз мога да ви върна тези планове намачкани, накъсани, олигавени и най-вероятно повърнати от някой наш наследник. Повтарям ви, че не се предавам лесно, не търпя лиготии и бих обядвал невъзмутимо върху разлагащ се труп на язовец докато гледам как маймуна с разтройство си пикае в устата. Не мога да се трогна лесно и съм свикнал да постигам целите си. Извинете - БЯХ свикнал! Ето някои от точките в плана ни и опитът, който натрупахме:

1. Да вкараме децата в стройна система за сън, която да ни позволява да се наспиваме.

Спете!

Какво се пулите и четете простотии?! Написах ви го, а вие продължавате!

Хора, не си губете времето с глупости като работа, храна, секс, спорт и други малоумщини. Спете навсякъде и по всяко време. След това няма да спите. Всъщност ще спите, но докато ходите на работа, докато ядете, докато правите секс и докато спортувате. Ще сте в едно перманентно полузаспало измерение, където никога няма да сте сигурни дали това е истина или сън. Ще заспивате по светофари, асансьори, спирки и опашки. За да сте будни, най-добре е да си монтирате една миньорска лампа на главата, но да ви свети право в очите, а ако не ви помага, пробвайте с жици на зърната, но ви предупреждавам, че е малко неудобно да мъкнете акумулатор навсякъде. Аз заспивах бързо и безкомпромисно на всяко по-тъмно място. Водеха ме на бар (не е препоръчително да излизате сами) и докато ми сервират поръчката, аз вече хърках и си пълнех джоба на ризата с лиги. Веднъж отидохме на театър и затъмниха залата за петнадесет секунди. Когато светнаха, аз вече имах гурели и хърках ритмично в мишницата си.

Затова се научих да спя с отворени очи. Просто изключвам някои части на мозъка си и те спят, докато другите работят. После се сменят и чрез ротация на различни части от мозъка ми поддържам цялата система да не прегрее. Например вървя по улицата и спя. Изключил съм оня дял на мозъка, дето отговаря за четенето, писането и говоренето, щото не го ползвам и съм го оставил да спи. Вървя си като топола и само гледам да не се блъсна в нещо по-едро като сграда, автобус или друга топола. По-дребните неща ги блъскам, а някои от тях даже ми говорят нецензурни неща, но аз съм с изключен дял на мозъка и не разбирам. Гледам ги тъпо и добронамерено как махат с ръце срещу мен, но всъщност сънувам. Те ми викат: "Бунак, глей къде вървиш, бе!", а в съня ми аз чувам: "Приятелю, ела да си легнеш!" - и им се усмихвам (повече тъпо, отколкото добронамерено), а те бягат. Ми да бягат, като са се наспали и им се бяга!

Преди и ние бяхме като вас

56251faf6d61adc897c061a3c30ab153 XL2. Да не позволим на децата да влияят на интимността ни

Сексът става проблемен. Може и да сте имали редовен и вълнуващ сексуален живот, но сега трябва да му помахате за сбогом. Ние се сетихме за секс, чак на петия месец и орязахме любовната игра, понеже рискувахме да заспим. Почти бяхме станали пак девствени, а аз от притеснение щях да обладая помпата за кърма, която Росито държеше при нея в леглото. После започнахме да консумираме брака си доста по-регулярно, докато те не пораснаха и трябваше да ги чакаме да заспят, иначе вероятно щяхме да обясняваме защо тати стои зад мама, а отгоре на всичко и двамата са голи и боси (много им се караме когато са голи и боси). Неизменно, когато решите да се отдадете на сладострастие, децата ви се ококорват с една празнична инсомния и вие ги чакате да заспят, но винаги се предавате преди тях и мечтаният оргазъм се отлага за пореден път.

Поради тази причина се налага да внимавате с ролевите заигравки и фантазии. Ако вие сте кондуктор, а жена ви е гратисчийка, която ви предлага да си плати глобата в натура, не надувайте кондукторската си свирка. Ще събудите децата! Ако вие сте водопроводчик, а жена ви е отегчена домакиня, която иска да се позабавлява с шланга ви, не си изпускайте френския ключ на плочките. Ще събудите децата! Ако вие сте с кожени прашки и нашийник със шипове, а жена ви е с латексов костюм и ви разхожда като куче, не лайте! Ще събудите децата! Ако жена ви извади голям изкуствен член и ви каже, че иска да пробва нещо ново, гледайки многозначително задника ви, веднага събудете децата и седнете да си поговорите с жената. С овладян, но твърд глас й напомнете, че има граници, които не бива да се пристъпват и държите много на брака ви, но тази жертва е неприемлива. За всеки случай започнете да спите с бельо!

Разбира се, понякога стават грешки, а нашата скоро навърши годинка. Непредвиденото разрастване на семейството ни малко ни накара да гледаме на секса по по-различен и подозрителен начин. Така се бяхме стресирали от още възможни грешки, че жена ми държеше да свършвам в другата стая и после влизаше с горелка и напалм вътре, за да бъде сигурна, че мой сперматозоид няма да флиртува никога повече с нейна яйцеклетка.

Алфа мъжкар

b7684a3fb48d3cbea13dff718c34b6d9 XL3. Ще се храним балансирано и здравословно/ще храним децата балансирано и здравословно.

Майната им на диетите и режимите! Сядайте на хубави места и се хранете обилно и спокойно. Пийте и пейте без мярка и без следа от самоконтрол. Поръчвайте си шоколадови десерти и сладоледи с двойна порция глутен вътре (все още не знам какво е глутен) и ги яжте пред хората като ги гледате предизвикателно в очите. Между това и криенето в банята с "Bounty" в ръка ви дели една бременност. После ще откриете, че вкусовите ви критерии рязко са се понижили. Ако преди сте имали претенции за менюто си, сега сте доволни и на едноседмична сдъвкана и изплюта препечена филия открита зад дивана, а намазаното върху нея се надявате да е нечий биологичен отпадък, а не трупът на малък торбест бозайник.

Независимо какво е отношението ви към храната, свикнете да ходите върху нея, да стоите върху нея, да спите върху нея и да сте обградени от бисквити, солети, трохи, кексчета и кондензирано мляко. Ще намирате остатъци от храна в джобовете си, в ушите си, в обувките си и на всички неочаквани места. Дори в бельото си (Помните защо носите вече бельо, нали?!). Ще виждате храната по нов начин и форма, но най-често ще е преработена, с кафяво-жълтеникав оттенък и преливаща из нечии гащи. Също така ще я виждате полу-преработена, отново бликаща, но из нечия уста. Във всички случаи, ще свикнете да нагъвате с едната ръка, а с другата да бършете повърнатото с насрания памперс, тъй като по-силно от глада няма. Внимавайте да не объркате с коя ръка чистите и с коя държите филията! Нашите деца могат да ядат балатум, но здравословни храни не искат да вкусят. Край! Засега един квадрат балатум ги изкарва ден и половина, така че мен ме устройва като цена.

Чайковски, Бейби ТВ и свински жулиен

771acfb50a98ea6f797bb8e902c9df82 XL4. Ще ги каляваме и толкова ще заякнат, че няма да се разболеят до абитуриентския си бал.

Нашите деца боледуват много, редовно и дълго. Всъщност всеки, който има деца на нашата възраст, е с медицинска степен и лиценз за фармацевт. Толкова ви е писнало да са болни и параноята така ви е захапала, че сменяте канала на телевизора, ако дават сняг, а децата гледат без ботуши и шапка. Домът ви ще заприлича на лаборатория, а вие ще обикаляте с капкомери и шишенца докато се хлъзгате по сополи и салфетки. Толкова е депресиращо, че спирам дотук, за да не предизвикам съдбата и отивам да пия шуслерови соли 3,5 и 8, сироп от черно-бял бъз, кленов сироп, да си направя инхалация с пулмикорд и да се намажа с ракия и мед (мажа само където мога да се оближа после).

Денят се познава от сутринта

6503b8bba24ac83ccad201b1abf0e501 XL5. Вие ще бъдете едно чудесно и щастливо семейство, а хармонията няма да напуска пълния ви с любов дом.

Бъдете изобретателни и не се ограничавайте в поводите за кавга, за да си улесните живота по-късно. Карайте се за сън. Съвсем нормално е да обвините жена си, че ходи до тоалетната само, за да дремне на тоалетната чиния. Още по-нормално е да искате доказателство, че наистина е имала нужда да посети тоалетната и да се опитате да надникнете между краката й докато тя все още е там. Нямайте вяра на ненаспан човек!

Помните ли за какви глупости се карахте, когато бяхте гаджета? Ревност например! Ние нямахме подобни скандали ( да ревнуваш мен е все едно да те е страх, че ще ти откраднат ледогенератора в Яркутск), но никога не сте застраховани. Аз отдавна не ревнувам и съм спокоен. Знам, че няма нормален човек на този свят, който ще иска да ми отнеме жената. Не, че не е хубава и свястна, но върви комплект с три лепкави и шумни клептоманчета. Плюс това, докато разбере какво възбужда жена ми, тя ще е изгубила интерес. Само аз знам, че жена ми става тигрица, когато й кажа - "Росе, майка ще вземе децата, а аз ще си направя вазектомия. Като се върна от болницата ще простра, докато ти наливам виното!". Има и друго, а то е, че ако не направя това в определен норматив за време, тя заспива с чаша в ръка. Странно, никога не разлива виното!

Много можем да си говорим за преди и след децата. Можем и за много други неща да си говорим, които са по-интересни и по-приятни от децата. Изобщо, децата са като сифилиса. Смешни са само когато ги имат приятелите ти! Иначе съм компетентен и по много други теми, но вече не ги помня. Ако и вие имате какво да добавите или искате просто да чуете какво имат да кажат другите, заповядайте на 7.12 при нас!

46503234 1965220860257190 6686465001206579200 o


Препоръчваме ви още:

Стокхолмски синдром

Явашеви на почивка

Исполин, който може да промени света

Последно променена в Вторник, 04 Декември 2018 08:50
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Не е страх, отговорност е!

Не е страх, отговорност е!

10 Мар, 2020 Истории

Карантина

Карантина

20 Мар, 2020 Татко Калоян

Неочаквана ваканция

Неочаквана ваканция

10 Мар, 2020 Истории

Благородният лъжец

Благородният лъжец

09 Мар, 2020 Истории

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам