logomamaninjashop

20 неща, които вашата чистачка иска да знаете

Домашните помощници признават това, което наистина мислят, но няма да ви го кажат в лицето!

Автор: Весела Бахчеванова


1. Не се залъгвайте с нереалистични очаквания

Не ме молете да почистя къща с пет спални и след това да кажа, че мога да го направя за два часа. Уверете се, че ми давате достатъчно време, за да почистя всичко правилно.

2. Уверете се, че разполагате с всички почистващи продукти, от които се нуждая

Понякога се появявам и клиентите ми нямат нищо, което да използвам. Най-добре проверете предварително дали имате всичко необходимо за почистването и не се сърдете, ако ви посъветвам какви почистващи средства ще бъдат по-подходящи за дезинфекцията на дома ви; някои хора искат само биологични почистващи препарати, някои имат предпочитани марки, а други имат алергии и използват само вода – аз ще се съобразя, разбира се, с вашите предпочитания.

3. Не забравяйте, че имам нужда от оборудване

Прахосмукачка, моп, кофа, кърпи – без тях работата ми става невъзможна.

4. Бъдете разумни

Моля ви, не ме молете да кърпя чорапи, да почиствам гумите на колелото ви или да издърпам хладилника, за да почистя зад него. Аз също съм жена, а не Херкулес или Пепеляшка.

5. Полезно ще бъде, ако накисвате мръсните тигани

По този начин мога по-лесно да ги измия, като съм при вас, а и ще мога да почистя още нещо допълнително.

6. Не правете къщата си непроходима

Ако домът ви е дезорганизирана бъркотия, за мен ще е по-трудно да почистя. Много е трудно за нас да знаем къде точно да подредим вещите ви. А и напрежението от това как ще реагирате, ако объркаме нещата, ни идва в повече.

7. Това ме кара да полудея…

 „Току-що почистих пода и работодателят ми тръгна с мръсни обувки.“

8. Дайте ми предизвестие

Трябва ми разумно, от гледна точка на време, предизвестие, ако искате да спрете да използвате услугите ми, тъй като аз трябва да си подсигуря друга работа, на която да разчитам. Месечното предизвестие би било хубаво.

9. Малко любезност означава МНОГО

Дори малко сувенирче от пътуването ви в чужбина, бонбон по случай рождения ви ден или сладкиш от празненството миналия ден. Тези малки оценки ни държат честни и дискретни.

10. Дайте ми насоки

Моля, напишете списък на нещата, които бихте искали да направя. Заедно с устните инструкции, това ще гарантира, че не забравям нищо.

dom3

11. Бъдете мили с мен

Работя по-добре, когато съм щастлива и се чувствам ценена.

12. Моля ви - повярвайте ми

Ние идваме при вас, за да работим и да си изкарваме прехраната с честен труд, а не да правим огледи за евентуална кражба. Затова оставете няколко лева да се подават от джоба на панталоните или на някой рафт. Ако някой вземе тези пари, ще разберете, че вероятно ще вземе и други неща.

13. Моля ви, кажете БЛАГОДАРЯ, дори ако е само на хвърчащо листче

Ако се чувствам оценена, съм готова да работя още по-старателно.

14. Не се притеснявайте да ме наблюдавате

Прибирайте се в къщи неочаквано, от време на време, и вижте какво правя. Добрата помощница няма да гледа телевизия, не говори по телефона, не се храни на леглото ви.

15. Знам повече, отколкото си мислите

Намирам наркотици и опаковки от презервативи в детските спални. И мога да кажа кой е неверен, защото измамниците винаги започват да крият прането. Това са някои други тайни, които домът ви може да разкрие за вас.

16. Не бъдете такива хора

„Имах един клиент, който почистваше къщата си преди мен! Това просто направи работата ми по-трудна, защото трябваше да се опитам да разбера кое е чисто и кое – не.“

17. Спестете пари

Обадете се директно във фирмата и попитайте за очаквани промоции или дайте разрешение във вашия дом да се обучава, заедно с експерта по чистотата, и начинаеща домашна помощница. Винаги има „вратички“, които могат да ви спестят известна сума пари.

18. Не обличаме роклите ви и не ползваме козметиката ви

Колкото и странно да звучи, повечето ни клиенти се притесняват от това, но искаме да знаете, че когато ни чака толкова работа, не мислим как ли бихме изглеждали с ефирната ви рокля. Не сме Дженифър Лопес от филма „Петзвезден романс“.

19. Дайте ни 10 минути, за да презаредим

Ако ни видите да седим или да излезем да изпушим една цигара, знайте, че по този начин събираме нови сили, за да продължим работата. Всеки има нужда от малко почивка.

20. Препоръчайте ни на вашите приятели

Това ще означава похвала, а и ще ни помогне да осигурим един по-добър доход за нашите семейства.

 

Весела Бахчеванова е нашият експерт по грижите за дома. Още полезна информация ще откриете в сайта на iHelpi и във фейсбук страницата им.

 

Препоръчваме ви още:

Какво да правим, когато дойде домашна помощница

Как да почистим дома си за един час

Основно почистване - какво да не пропуснем

 

Последно променена в Четвъртък, 22 Март 2018 11:35

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам