logomamaninjashop

Урок по съпричастност

Стана ежедневие да споделяме дарителски кампании в помощ на тежко болни деца. Мислехме, че сме видели достатъчно примери за човещина и отзивчивост, докато не прочетохме за 5-годишния Оскар от Обединеното кралство.

donori2

Историята на Оскар става известна из цяла Англия. Детето страда от изключително рядка и агресивна левкемия и има само три месеца, за да намери подходящ донор. При терапията, която му назначават специалистите, той трябва да получи вътревенозно хемопоетични стволови клетки от здрав донор, които да възстановят способността на организма му да произвежда кръв. Тези клетки могат да се развиват, превръщайки се в еритроцити, левкоцити и тромбоцити.

donori4

Лекарите твърдят, че да се намери съвпадение от този род, е като да спечелиш от лотарията. Колкото повече хора се регистрират като донори, толкова по-големи са шансовете на момченцето. Ако те се окажат неподходящи за Оскар, могат да дарят стволови клетки на някой друг.

Кампанията по спасяването на детето придобива невиждани до момента мащаби. Над 5000 души са се явили до момента, за да бъдат изследвани за съвместимост. Медицинските власти организират специален щаб, за да могат да поемат всички кандидати.

donori5

Подобна масова проява на съпричастност се вижда за пръв път. Желаещите да станат донори чакат на дълги опашки в студ и дъжд, за да бъдат изследвани за съвместимост.

Снимки: metro.news


Препоръчваме ви още:

Можем да спасим Алекс

FUCK CANCER

Рей е на 9 години, има рак и няма време

Последно променена в Понеделник, 11 Март 2019 13:16

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам