logomamaninjashop

Майка в спортен магазин

Автор: Мария Пеева

Представям си как се чувстват моите момчета, когато ги замъкна с мен в някой прелестен, цветен, мил на сърцето ми магазин за дамски чанти или обувки, или рокли, или, пази боже, бельо. В подобно положение изпадам и аз, когато вляза в Интерспорт - тяхната светая светих, храмът на любимите им марки. О, не ме разбирайте грешно, нищо против спорта нямам, напротив, даже се снабдих с нов екип и аз (тоест вече нямам никакво извинение да отлагам фитнеса). Но самото пазаруване, избиране, мерене, търчане напред-назад, ровичкане и разтурване на грижливо подредените щандове ме побърква и докарва до ступор. А децата… децата са толкова щастливи, че сърце не ми дава да ги изгоня с крясъци навън. Само се моля наум симпатичните млади консултанти да ги изтърпят и кой знае защо, те го правят, че даже им се радват. За да придобиете бегла представа как пазаруваме, ето на какво сме подложени не само аз, клетата майка на трима младежи в ученическа/предученическа възраст, но и консултантите, (които според мен трябва да получават вредни след нашия рейд), както и всеки случаен клиент, който не е успял да избяга, като види шумната ни и застрашително изглеждаща банда.

41210578 320330535194185 5203065408352944128 n

Цезар сякаш разбира, че Коко тръгва на училище и се опитва да го задържи у дома със зъби, нокти и скимтене.

Най-напред нахлува Алекс, който незабавно хуква към кошовете с топки. Представете си самонасочваща се ракета, която е прихванала целта си и нищо не може да я спре. Това е Алекс, когато види топка. Докато успея да пренасоча вниманието му към нова цел, вече ги е докопал с триумфиращ вой. Топки хвърчат напред-назад из магазина, аз подтичвам след тях съвсем безуспешно, защото докато хвана едната, той е изстрелял три следващи със скоростта на тенис-тренажор. Междувременно Коко и Косьо вече са се разделили всеки във възрастовата си група и започват да свалят спортни обувки от стойките по стената и да затрупват консултантите с въпроси, претенции, размисли и коментари за спорта по света и у нас. Консултантите вкупом тичат до склада, вадят кутии, подмятат кецове или футболни обувки във всевъзможни цветове и модели. След броени минути целият магазин е разхвърлян и някъде по средата моите момчета са седнали, мерят вглъбено и разхвърлят в произволни посоки новите, приятно ухаещи на кожа обувки. Аз се щурам от дете на дете и се опитвам да съм полезна, макар че тайното ми желание е да избягам с писък навън.

IMG a2cc764c71c57c4d3fef992512e0e610 V

Коко е с кецове Nike Ebernon на промоционална цена от 79,99 лв.

Тежка е съдбата на мъжката майка. Консултантите се объркват от коментарите на хлапетата, с които те ги затрупват един след друг:

- Този номер е точен по дължина, но ми идва малко тесен, дайте ми следващия, моля.

- Този пък е много широк, дайте да сменим модела.

- Само ако може да не е лилаво! Имате ли ги в синьо или червено?

- Напротив, тези лилавите са много яки, дали ги има и в моя размер?

В този момент явно всички топки вече са разхвърляни из магазина и върху нас се стоварва тежката артилерия, която е съвсем миниатюрна на вид в сравнение с големите си братя, но за сметка на това може да ви помете със звуковата ударна вълна:

- Мамо, защо само те си купуват най-яките неща, искам и аз! Може ли и на мен футболни обувки, може ли и на мен кецове? Може ли като на Косьо? Може ли като на Коко? Мамо, ще купим ли и за тате? Ама на тате да са като моите!

Това е само за обувките, после идват и анцузите. Ами тениските… Ами раниците…

Тази година за първи път в живота си улучих Back to School кампанията им и успях да спестя време, нерви и пари. Момчетата взеха, че си харесаха нещата, което не ме учудва, в крайна сметка това са им любимите марки, в изчистени цветове и модели. Тийнейджърът, разбира се, не дава да го снимам, но може да видите колко са доволни Алекс и Коко. 

40978511 260588794791575 6331133973032337408 n

Алекс е облечен със спортен комплект Puma на цена от 89,99 лв., който върви с подарък раница Puma.

А между другото, Алекс най-после се научи да си връзва сам обувките. Това са му първите обувки с връзки и е много доволен. 

41328265 263702347587119 1374550106367328256 n

Препоръчвам, отидете и зарадвайте децата на добра цена, а може и вие да се снабдите с нов спортен екип. Щом аз го направих… Спортът наистина е за всички, даже и за майките.

Та това беше. Дръжте се, Интерспорт, пак ще дойдем.


Прочетохте ли

Не яж, поти се и обличай

Последно променена в Четвъртък, 13 Септември 2018 23:03

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам