logomamaninjashop

Суровият живот на една риалити звезда

Автор: Ина Зарева

Естетка Кокеткова от дете мечтаеше за изящен и пищен живот. Затова положи неимоверни усилия да има изваяно тяло, изправена стойка, правилна дикция и правоговор, богата обща култура, добро образование и множество таланти. В  разгара на своята младост Естетка беше повече от доволна от постигнатото и очакваше само някой да я открие.

Представяше си, че е репортер в световна агенция и отразява най-опасните събития, докато екстеншъните ѝ се веят от урагани или почти се запалват от огромни пожари.  

Или че има авторско предаване, в което интервюира всичките си филмови и музикални идоли, които заслепени от блестящата ѝ усмивка (постигната чрез години мъки с брекети, тежки като пернишки винкел), отговарят на всичките ѝ въпроси без съпротивление.

А защо не и великолепна актриса - с тези свои огромни, изразителни очи (благодарение на сините лещи и 5-сантиметрови изкуствени мигли), върху които камерата да замръзне и да проследи в забавен каданс зачеването и раждането на една истинска сълза (получена от спомена за първата кола-маска в живота ѝ).

Естествено, че можеше да бъде и световноизвестна певица, с този неин характерен глас във флажолетен регистър, за който най-голяма заслуга имат не природата, не родителите, а брат ѝ, който всяка вечер поставяше огромни, черни паяци върху възглавницата ѝ.

Разбира се, че можеше да бъде и модел – та целият този силикон да види бял свят и белият свят да види него.

Естетка можеше много и беше решена на всичко за своите 15 минути, глупости – поне 15 години слава. Търпението вече наближаваше своя критичен минимум, затова Естетка разкара със замах всички останали ухажори, които колкото и изтънчени да бяха, нямаха никакво намерение да я отведат към известността, и се вкопчи на живот и смърт в единствения, когото виждаше като своя трамплин към мечтите си, а именно – Кисел Недодялов, 41-годишен доставчик на санитарни материали и то не къде да е, а в самата Телевизия.

Кисел беше пълната противоположност на Естетка – нисък, възпълен и толкова отпуснат, че единственото що-годе твърдо нещо по тялото му беше неизменната клечка за зъби, която той въргаляше непрекъснато в устата си. Но Естетка тропна с 10-сантиметров ток и си каза:

- Противоположностите се привличат, а и изкуството иска жертви!

Сватбата им беше като изложбена зала с две единствени картини – от едната страна "Неделя” на Василий Колотев, от другата – „Музика в градината Тюйлери“ на Едуар Мане. Естетка почти напълно пренебрегна собствените си гости и искряща от щастие се запознаваше с колегите на Кисел от Телевизията – шофьори, техници, осветители, имаше дори монтажисти. Пътят към славата на Естетка беше официално открит. След тържеството, възторженият Кисел внесе жена си на ръце в дома им и тържествено обеща да направи и невъзможното, но да ѝ осигури звездните мигове, ако не във филм, то поне в няколко риалити шоута и телевизионни предавания. Естетка Недодялова въздъхна в обятията на мъжа си, представи си огромните билбордове с нейни снимки и дори веднага измисли звездния си псевдоним – Есте Недодел.

- Нека прекрасният ми живот започне сега! – отсече младоженката и се гмурна в рунтавите мекости на мъжа си.

Три години по-късно Кисел беше напълно доволен от отбелязаните с резци върху клечката за зъби брачни постижения и можеше с чиста съвест да заяви, че той може и да е мек, но думата му е твърда като камък – беше осигурил на Естетка роли във всички известни тв шоута.

Още през медения месец, Кисел въоръжи жена си с три рафта готварски книги, престилка, точилка и ренде и обяви:

- Твоята звездна кариера започва с предаването „Мама готви по-добре“, ако победиш в три поредни седмици, печелиш правото да участваш в“Master Chef“.

Единственото готвене на Естетка, се изразяваше в разбъркването на овесени ядки и кисело мляко, с които тя основно се изхранваше, защото бяха полезни за стомаха и кожата. Но тя толкова искрено и дълбоко повярва на Кисел, че завърза екстеншъните на здрава опашка, запретна дантелени ръкави и след известно количество избухнали тенджери под налягане, овъглени микровълнови печки, стопени съдове, запушени абсорбатори и няколко престоя в токсикологията, Естетка наистина се научи да готви.

Един ден Кисел се прибра вкъщи с шапка от „Master Chef“, захлупи я на русата ѝ глава, целуна я по ботокса и каза:

- Аз нали ти обещах!

После се заредиха и останалите обещания. Всеки понеделник Естетка трябваше да изпява любимите поп-фолк песни ни Кисел и приятелите му, а когато те изпиеха ракиите си ѝ казваха по едно голямо „ДА!“ – което трябваше да бъде знак за следващо наливане на чашите.

Всяка сряда Естетка се явяваше на кастинг за адреналинки, а именно – качваше се в камиона на Кисел и колкото завои издържеше, без да изпадне в истерия, с толкова пропуски за телевизионни предавания се сдобиваше.

Когато не участваше в музикални и екстремни шоута, Естетка пребиваваше във „Фермата“ на семейство Недодялови, където се грижеше за 12-те им прасета, 40-те кокошки, 5-те крави, 4-те кози и 2-те кучета. Естетка стискаше силно нос с два пръста и през сълзи, точно като в „Страх“, се впускаше да обслужва огромното стопанство. Ако не успееше да свърши цялата й отредена работа, възрастните стопани застопоряваха телевизора на „Смени жената“ и започваха да правят многозначителни намеци на сина си.

Разбира се, през цялото време, Естетка участваше и в „Биг Брадър“, и всеки път, щом шпиониращите я забележеха сълзи под пърхащите мигли или опити за тайни разговори, я номинираха за изгонване.

Ден след ден Естетка се разделяше с мечтите си, губейки изкуствените си мигли, кичури коса или изваяни нокти. Последната искрица надежда загасна, когато веднъж, докато беше част от платена публика на известно предаване, ѝ предложиха да бъде сред участниците в следващото му излъчване. Сърцето ѝ пропусна удар, дългите ѝ пръсти побеляха от напрежение, главата ѝ запулсира, а единственото, което кънтеше в замъгленото ѝ съзнание беше: „Всичко си е струвало! Струвало си е! Успях!“

Когато научи за предложението Кисел Недодялов изсумтя, а после внезапно й предложи да пият кафе навън.

- Ето! – мислеше си жена му – Вече съм известна и той започва да се старае и бори за мен. Ще се промени, ще стане истински джентълмен, дори може и да се разхубави.

Освен кафе, Кисел купи сладкиши, в които, оказа се, има фъстъци, към които Естетка беше толкова силно алергична, че на сутринта лицето й приличаше на лицето на Дани Трехо през пубертета. Така телевизионната ѝ кариера приключи преди още да е започнала.

Малко след този потресаващ саботаж от страна на мъжа й, Естетка събра останалото от гордостта и бижутата си, взе малкото си багаж и надежди, нае си квартира в „Левски Г“ и отиде на първото си интервю за работа. Това беше най-мъчителното ѝ преживяване изобщо – гърчи се в продължение на час на един стол под канонада от всякакви въпроси и ровене в живота ѝ в стил „България търси талант“, а когато накрая почти убедена, че е спечелила мястото, тръгна да си ходи, я връхлетя някакъв екип, който крещеше:

- Честито! Вие участвахте в „Скрита Камера“!

Естетка слезе тромаво от автобуса на празната спирка в „Левски Г“, преди да отключи вратата на малката си квартира бавно попи сълзите си, прекрачи прага и участието ѝ в „Сървайвър“ започна точно в този миг.

 


Препоръчваме ви още:

Страстната седмица на една греховна домакиня
Криво огледало 
Трудът е силно прехвален

Последно променена в Вторник, 19 Септември 2017 18:18

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам