logomamaninjashop

Новото школо

Автор: Траяна Кайракова

Времената се менят, хората също, науката с бясна скорост препуска напред. Нови програми, нови учебници, нови ваканции, всичкото ново. Училищата също трябва да са абсолютно нови!

Почваме от входа, демек фоайето. Още като се влезе и веднага кафемашина. Ако може, да бъде безплатна всяка напитка. Редовно да се зарежда, за да няма сърдити. Могат да се сложат и няколко, за да няма опашки. До нея автомат за закуски, енергийни напитки и т.н. Пак няколко, пак редовно зареждане. Във всеки коридор дивани. Да полегнеш, да починеш, щото училищата са далеко, дамските чанти тежат, умора си е това.

Класните стаи по-големички. Никакви чинове! Няколко дивана по гореспоменатите причини. Освен тях навсякъде лаптопи, таблети и компютри. Никакви учебници и тетрадки – всичко в електронен вариант. Часовете по 20 минути, може даже и по-малко, ама някак си става несериозно. Учител да не посмее да си внесе кафето или телефона, че учи децата на неправилни неща. Изпива си напитката, изхвърля я в тоалетна и предава урока. Кой спи, кой се е събудил, кой разбрал няма значение. Урок трябва да има, щото има и деца, които са дошли да научат нещо, не само да си пилят ноктите в час, да се червисват или да играят карти.

Изпитването трябва да е кратко и ясно:

- Ученици, потърсете в интернет за Гогол...

На отговора „ Госпожо/господине, казва се Гугъл!“ да не се присмива никой, спокойно да се обясни, че е станала грешка /разбира се, учителска/ и да се кара натам.

По математика да се смята на айфоните. География, история и всичко останало го има в Уикипедия.

Междучасия по 30 минути, напълно достатъчно. Задължителна пушалня за ученици. Кое училище иска да му падне реномето, че възпитаниците му пушат пред него? Няма такова. Навън и препоръчително в храстите, клекнали да пушат учителите.

Фитнес зала е задължителна. Това ще е часът по физическо. Който не иска, диша дълбоко, това също се смята за присъствие.

Телевизори с интернет, който да покрива и два километра извън сградата. Слушалки, ако някой е забравил своите, всички програми на кабелната особено хип-хоп и поп-фолк. Това е час по музика.

Най-важно е обаче да има телефонна централа. Без нея всяко ново училище е загубено!

Телефонна услуга „Обади се в дирекцията“. Добре дошли в главното меню! For English Press 1.

Вие се свързахте с най-новата услуга на СУ“Рай“ „Обади се в дирекцията“.

За Ваше удобство и липса на недоразумения разговорът ще бъде записан. Благодарим Ви за обаждането!

За проверка на броя неизвинени отсъствия натиснете 2.

Ако родител трябва да се яви в училище, а Вие не сте го уведомили, натиснете 3.

За извиняване на отсъствия натиснете 4.

За ходатайстване пред учител за по-висока оценка натиснете 5.

Ако желаете персонален транспорт с МПС всяка сутрин до училище, натиснете 6.

Чувствате се отпаднали по време на час? Натиснете 7 за топло кафе или ободряваща напитка, донесена от най-близкия автомат.

Чувствате се неудобно, пушейки прави пред училище, натиснете 8 и майсторът ще донесе пейка за Вас и компанията Ви.

Цък!

Поздравления! Вие избрахте топло кафе. Ако желаете да ви го донесе учител, натиснете 1. Ако сте скарани точно с този учител, ще бъде донесено от чистачка, но без захар и бъркалка.

Ако искате нещо по-ободряващо, натиснете 3 и с кафето ще получите вместо подложка своя бележник с безкофеинова оценка в него.

За да се върнете към главното меню, натиснете 4.

Цък. Цък.

Вие избрахте да се свържете със заместник-директор. За съжаление всички в момента са заети, моля изчакайте или натиснете 9 и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.

.................................................................................................................................

Вашата сметка е 8лв. и 54ст. Заповядайте отново!

И сега, когато сте готови с всички тези препоръки, можете спокойно да отрежете лентата на този обект, пардон да ударите първия учебен звънец.

Успешна учебна година!

П.П. Преди да скочат всички родители, учители и всички тези, които разбират от футбол, политика, медицина, готвене, здравословно хранене и най-вече образование, редно е да кажа, че всичко предложено е дело на дванадесетокласници.

Източник: https://www.facebook.com/rodnotoobrazovanie1/ 

 

Прочетете още:

Една майка в търсене на математическия гений

Записки по българското образование

Последно променена в Петък, 15 Септември 2017 08:57

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам