logomamaninjashop

Бела, която пее като ангел

Белослава Костадинова започва да посещава уроци по пеене от 3-годишна възраст. През последните три години неин вокален педагог е певицата Румяна Коцева. На 5 години участва в първия си конкурс и спечелва първата си индивидуална награда. От тогава до сега деветгодишната Бела е спечелила повече от 35 призови отличия от музикални конкурси в България (София, Варна, Велико Търново, Хисаря, Кюстендил, Казанлък, Карлово и др.) и в чужбина (Италия, Малта, Австрия, Грузия, Словения, Босна и Херцеговина). Ако искате да я чуете как пее, можете да посетите детската опера „Лили и вълшебното бисерче” в Софийска опера и балет.

Спомняш ли си първата песничка, която изпя?

Първите песнички, които си спомням, че пеех, са „Злоядото коте” и „Моята бабичка”. С тях се явих и на първия си конкурс. Също и „Зеленчуци, който не яде”.

Имате ли вкъщи любима твоя песен, която обичате най-често да слушате?

Имам много любими песни. Аз слушам песни в youtube, за да си избера коя да науча да пея. Когато си харесам песен, я предлагам на моята учителка Руми и ако тя каже, че е подходяща за мен, започвам да я слушам и пея вкъщи много често. В момента любимата ми песен е Friends.

От кого си наследила този глас?

В нашето семейство никой не се е занимавал с музика и родителите ми са ме записали да посещавам уроци по пеене, без да имат представа, че съм музикална. Не зная от кого съм го наследила.

33126622 10156599048083296 506451402399154176 o

Какво си спомняш от първите си уроци по пеене?

Първите ми уроци по пеене бяха във вокална група. Единствените ми спомени са, че пеехме за разпяване следните думички: „Вчера ме повика Мая с нея да си поиграя, да, да, да”.
Въпреки че вече правим по-трудни разпявания, когато го правя сама в къщи, обичам да си пея за Мая, защото така се казва моята любима играчка-талисман. Това едно плюшено кученце. Мая е винаги с мен, когато имам участия, и докато аз съм на сцената, тя е в чантата на мама.

Разкажи ни за училището си, учителите, приятелите, които имаш там?

Ученичка съм във 2 д клас на 145-то ОУ „ Симеон Радев” в София. Моята любима учителка е госпожа Елка Тодорова, която много обичам. С нея изучаваме не само материала в учебниците, но правим и много интересни проекти и игри. Всички мои съученици са ми приятели.

28423385 10156365696238296 8776549220309556966 o

Кое от всичките ти участия досега ти е най-любимо?

Най-любимото ми участие е в предаването „Пинкови звездици” по телевизия „Пинк” в Белград, Сърбия. Много ми хареса прекрасната сцена, озвучаването, осветлението и хората, които организират това предаване. След всяко изпълнение, журито казва на детето какво му харесва и върху какво трябва да работи, за да започне да пее по- хубаво. В България няма такива конкурси. Освен това там се запознах и с други деца, които обичат да пеят, и станахме приятели.

Разкажи ни за ролята си в детската опера "Лили и вълшебното бисерче".

Лили е малко момиченце, което търси вълшебното бисерче, защото то прави хората по-добри. По-голяма част от действието се развива на морското дъно и Лили се среща с различни морски обитатели като грозната и страшна риба Хрили, медузи, раци, корали и др. Представлението е около 1 час, аз съм на сцената през цялото време. В началото се притеснявах дали ще мога да играя толкова дълго време, но останалите актьори много ми помогнаха и сега дори не усещам как минава представлението. Операта е по приказката на Валери Петров "Пук", музиката е Любомир Денев, а режисьор на спектакъла е Анри Кулев.

16997935 10155246790348296 1044386504856744729 n

Изглежда си момиченце, което се занимава с много неща. Как се забавляваш и си почиваш?

Обичам да играя с моите играчки, най-вече да строя Лего. Аз никога не се уморявам, винаги имам енергия да играя и да измислям бели. Много съм палава и в къщи се шегуваме, че съм кръстена на белята – Бела-Белята! У дома играем на различни игри, някои са измислени от мен, като да намерим съкровището, рисуване със затворени очи. Ние живеем близо до Борисовата градина и когато е хубаво времето, много често ходим там на разходка или в „Коколандия”.

Какво ще правиш през лятото?

Ще продължавам с уроците по пеене и пиано, ще чета книги, ще отида на море и при баба в Казанлък.

***

Голямата творческа биография на малката Бела

През 2017 г. Бела участва в четвъртия сезон на предаването „Пинкови звездици” по Телевизия „Пинк”, Република Сърбия. Тя дебютира успешно, като се класира до четвърти кръг. След прослушване, я приемат в Детския Филхармоничен Хор към Софийската Филхармония и участва в концерта „Коледно матине”, излъчен на Коледа по БНТ 2. През същата година записва първата си авторска песен „Ех, че детство”, по музика на Чавдар Коцев и текст на Румяна Коцева, която е отличена с първо място за нова детска песен на Европейския фестивал за детска песен "Златни Искри" 2017 г., Варна. 
Участва в редица тържествени концерти и благотворителни мероприятия: инициира класа й да се включи в ръчното преписване на Паисиевата "История Славянобългарска" и участва в литературната гостоприемница по представянето на проекта; включва се в тържествени концерти, организирани от читалище „д-р Петър Берон 1926 г.”
Лауреат е на Фондация „Шанс за децата на България” за 2018 г. и член на Клуб 2017 г. на „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”.
След кастинг я избират да играе главната роля в детската опера „Лили и вълшебното бисерче”. Премиерата на операта е на 25.02.2017 г. в Софийска опера и балет, когато Бела е на 7 години.


Препоръчваме ви още:

Валерия, която прави икони и обича гимнастиката

Божидар, който ще сбъдне мечтите си

Натали, която мечтае да пътува

 

Последно променена в Понеделник, 25 Юни 2018 18:44
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам