logomamaninjashop

За нежната кожа на малкия човек

  • 23 Май, 2018

Автор: Яна Пеева

Един от многото прекрасни бонуси на това да си родиш малък човек е миризмата на бебе - нeвъзможна за объркване и караща всеки, който го гушне, да си забоде носа в главата или врата му и да въздиша с умиление. От едно известно време и аз, и Теди също миришем така, както и цялата къща. Причината? От 3 месеца и двамата използваме ексклузивно бебешки продукти. С него така и не успяхме да купим бебешка козметика, но явно приятелите ни се бяха договорили и в един момент се оказа, че имаме ВСЯКАКВА. Каквото се сетите, имахме го. Бебешката козметика бавно се разпростря из апартамента, плъзна от детската стая към банята, намести се в шкафа с кремчетата ми, избута нашите “пораснали” душгелове и сапуни, зае мястото на верните ни шампоани, даже верото ни вече е бебешко. Праха за пране няма да го коментирам, това си се подразбира. Сега ще ме питате от какво точно се оплаквам, Борис е уреден поне до първи клас. Да, ама не. Борис, както се оказа, има прекрасната и също толкова капризна кожа на майка си. И по този повод козметиката е сложна и много деликатна тема. Толкова деликатна, че просто бяхме решили да не ползваме, докато не стане абсолютно наложително.

IMG 3816 ok

Предложението да пробваме серията Lipikar AP+ на La Roche-Posay дойде към края на един доста дълъг период, в който не бяхме използвали никаква козметика за Борис, дори сменихме влажните кърпички с такива, които са само с вода, за да не се налага, когато сме навън, да търся къде да му измия дупето. Честно казано, не бях много сигурна дали въобще искам да опитваме нещо ново. В същото време осъзнавах, че колкото по-топло и бездъждовно става времето, толкова по-голяма нужда ще има от някакъв измивен продукт - дори неговата защитена бебешка кожа, която не се валя в мръсотия, има нужда от почистване от време на време. А и да си призная, таях някаква надежда, че може би пък този продукт ще се справи и с моята ужасно суха, заради кърменето, кожа (нещо, което нито един крем не успя да направи досега).

IMG 3821.j okpg

Lipikar AP+ е серията на La Roche-Posay за суха, склонна към атопия кожа. Ако някой знае какво е екстремно суха кожа, това съм аз. Когато се роди Борис и започнах да кърмя, изведнъж се оказах с почти лющеща се, ужасно суха, опъваща лицето ми кожа. Ръцете дори не ги бях забелязала, докато в един момент с ужас не видях, че приличам на гущерче пред смяна на кожата. Затова и реших, че преди да пробвам, каквото и да е върху Боби, ще го пробвам върху себе си. Току виж и моята кожа стане мека като на бебе! Подобрение определено има, особено върху ръцете ми. Lipikar Baume AP+ e липидовъзстановяващ балсам с термална вода, подходящ за използване върху лице и тяло от хора на всякакви възрасти, включително и новородени. Най-много ми харесва, че липсва тежкият (вярно, приятен, но все пак много тежък) аромат, който имат повечето бебешки продукти. Освен това съвсем малко количество върши чудесна работа, така че определено може да се каже, че балсамът е икономичен. За Борис ми трябва още по-малко - все пак и той е доста по-мъничък!

IMG 3828 ok

Въздържах се от пробване на измивния крем върху мен не за друго, а защото си падам малко разточителна с душ геловете и се притесних, че ако ми хареса, няма да остане за Борис. Oт Lipikar Syndet AP+ кожата му остана приятно мека и овлажнена след ваната, без да се чувства мазна, както се получава след някои измивни продукти. Също е без парфюм и ухае съвсем леко и приятно, без да се задържа ароматът с часове върху кожата. Сега държим и него в детската, за да се подсигурим, че няма някой от нас, без да иска (или напълно нарочно), да реши да се изкъпе с него. Не че няма да го подновим като свърши - и двамата с Теди сме напълно и тотално спечелени, и най-накрая сигурни, че сме открили подходящата козметика за малкото Бобче.


Препоръчваме ви още:

Има ли място за бебе?

Бебешка аптечка

Последно променена в Понеделник, 11 Юни 2018 16:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам