logomamaninjashop

Моля, подкрепете многодетните семейства!

Вчера Силвена Денева, многодетна майка с четири хлапета на 8, 6, 4 и 2 години, изпрати този призив. Молим за подкрепата ви, родители, многодетни и малодетни, настоящи и бъдещи!
 
Много се изписа за новите условия за прием в 1 клас, дори не съм предполагала, че има такава промяна, докато една позната не ми предостави проекта на лично съобщение. От вчера ми е едно емоционално и сълзи напират. Не за друго, ами защото едно от малкото предимства на многодетните семейства тихомълком е изчезнало и моите мъници ще бъдат разделени - един в едно, друг в друго учебно заведение, трети и четвърти на трето място. Болно ми е много! Геноцид е думата. Защо, господин Чобанов, защото сме много ли, или защото имаме много облаги? Или защото раждаемостта е голяма? Всички сме чували за демографския срив! Защо срокът за възражения и препоръки е нищожен, защо проектът с новите критерии не може да бъде открит лесно на сайта на столична община? Защо?
Screen Shot 2018 01 28 at 14.24.40
 
Screen Shot 2018 01 28 at 14.24.52
 
Моля, родители, отделете време и драснете някой и друг ред в подкрепа на многодетните семейства на този мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Достатъчно е да напишете, че многодетните семейства трябва да се ползват с предимство при приема в първи клас. Разбира се, към този кратък текст можете да добавите и допълнителни коментари към останалите критерии, които са дадени. Документът е дълъг, но ще видите, че частта с критериите е изключително кратка. Благодаря на онези наши приятели, които ще ни подкрепят! Срокът е от 22.1 до 5.2!
 
Моля ви, помогнете ни!
 
Ще си позволя да допълня две думи към нейния призив. Много се говори за политическата воля да се подкрепя раждаемостта в България. На фона на всички обещания за поощряване на трето дете в семейството, е просто абсурдно да се отнема предимството на многодетните семейства за училищата, един от малкото реални плюсове, които можем да ползваме при избора на училище. И то дори не е плюс, а необходимост. Като почнем от първия учебен ден, в който мама ще трябва да тича до три/четири училища, за да бъде на празника на всичките си деца. И като стигнем до ежедневната организация по водене и взимане от училище на децата. Добавете към това и родителските срещи на различни места, и тичането по градски транспорт всеки божи ден. Не са чак толкова много семействата с повече от две деца, за да нарушат сложния баланс на приема в училищата, ако им възстановите предимството. И не, не искаме никой да ни гледа децата. Но елементарното, което може да се направи за наше улеснение... Не ни го отнемайте.
 
Тук може да видите самия проект и становища на граждани по проекта.
 
 
 
Последно променена в Неделя, 28 Януари 2018 14:59

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам