logomamaninjashop

Стани младши книжар в Ориндж

Инициативата на Orange Center „Стани младши книжар в Orange“ за един ден се завръща с втори сезон, в който отново всички деца на възраст от 7 до 18 години могат да кандидатстват, за да прекарат един работен ден в книжарница. В рамките на работния ден те ще научат за работата на книжаря, за жанровото разпределение на книгите и за някои от тънкостите при препоръчването на книги. Но преди всичко децата ще имат възможност да се срещнат с други четящи деца, да им предложат любима книга и така да помогнат на свой връстник.

Инициативата има за цел насърчаването на интереса на децата към книгите и четенето, както и превръщането на книжарниците в по-привлекателно и уютно място за тях.

Първото издание на кампанията се проведе през 2016 година и за нея кандидастваха над 300 деца от цялата страна. В младши книжари се превърнаха 60 от тях. До момента за втория сезон на „Стани младши книжар в Orange за един ден“ са кандидатствали над 200 деца.

Blog 600x450 Mladshi sezon2 v2 1

В рамките на три последователни седмици в един ден от уикенда във всяка една от книжарници Orange в цялата страна ще има по 2 младши книжаря, които не само ще бъдат посветени в някои от тайните на книжарството, но и ще имат възможност да препоръчат свои любими книги на малки и големи. Кампанията стартира на Световния ден детската книга (2 април) с обявяване на новата форма за онлайн регистрация. Кандидатстването продължава до 20-и април, след което се провеждат колективни интервюта с одобрените деца.

Във формата за кандидатстване присъства поле за свободен текст, но освен това желаещите могат да прикачат и файл с написано на ръка от тях писмо, снимка, рисунка и др. Креативността се смята за предимство.

Книжарският работен ден включва запознаване с основните жанрове, принципи на подреждането на книги и упражнение на умението да препоръчваш книги на непознати хора – кои са правилните въпроси, които трябва да се зададат; как да стане ясно от какво точно се интересува търсещият книга и др.

Работните дни на младши книжарите са:

19 май, събота, 26 май, събота, 1 юни петък

Часовете ще бъдат допълнително уточнени.


Препоръчваме ви още:

Моят разказ за доброто - победителите!

Те четат

Есенни книжни препоръки

5 книги за диалог с тийнейджърите

Последно променена в Сряда, 11 Април 2018 12:40

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам