logomamaninjashop

Дни на приобщаването 2018

ДА ПОМОГНЕМ НА УЧИЛИЩЕТО ДА ДАДЕ КРИЛА НА ДЕЦАТА НИ

С над 50% се увеличава мотивацията за учене в учениците, а неизвинените отсъствия падат с 20%, ако цялата общност се включи в учебния процес, сочат данни на Център за приобщаващо образование

Днес стартират Дни на приобщаването 2018 г. – кампания на Центъра за приобщаващо образование, която ежегодно насочва общественото внимание към ключови предизвикателства пред българското училище. Фокусът на тазгодишното издание на кампанията, организирано под мотото „Дайте им Крила“, е върху подкрепата, която цялата общност – семейството, бизнесът и институциите, могат да окажат на училището, за да може то да изпълни основната си мисия – да даде крила на децата ни.

Дори минимално участие на общността в училищния процес води до значителни успехи, ясно сочат резултатите от работата на Центъра. Само за една година работа по програма „Училището има смисъл“ Центърът за приобщаващо образование отчита 50% увеличение в мотивацията за учене при включените в нея ученици. В резултат на програмата, насочена към въвличане на общността в училищния процес чрез представяне на различни професии, намаляват дори и неизвинените отсъствия – с 20% спрямо предходната година.

Всички знаем, че училището може да даде крила на децата – и всички имаме подобни очаквания към българското училище. Но рядко се замисляме, че то не може да се справи самò.“, каза при старта на кампанията Ива Бонева, изпълнителен директор на Центъра за приобщаващо образование. „Ето защо тази година с Дни на приобщаването насърчаваме от една страна цялата общност – и семействата, и бизнеса, и институциите, да потърсят начини, по които да подкрепят своите училища. А от друга – предизвикваме училищата да не се борят сами, а да се отворят все повече към съвместни проекти със своята общност.“

Като част от Дни на приобщаването 2018 специалистите от Центъра са подготвили „10 съвета как да подкрепим училището“, които дават разнообразни идеи за включване в училищния живот на всички, които биха искали да подпомогнат работата на някое училище.

Специално за тазгодишното издание на Дните на приобщаването се създават и награди за компании, даващи крила на българското образование. С тях ще бъдат отличени както български, така и международни бизнеси, подкрепили разнообразни образователни проекти у нас през изминалата година.

780x365

В рамките на кампанията стартират и два конкурса:

Единият е за училищен празник „Крилата на приобщаването 2018“ - училища от цялата страна са поканени да организират свой собствен ден с участието на семейства, бизнеси и институции. Най-интересните събития ще бъдат отличени от Центъра, чийто екип е подготвил и няколко идеи, с които да вдъхнови училищата за техния празник. Предложения за участие в конкурса се изпращат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , а крайният срок е 18 май 2018 г.

Вторият конкурс е с тема „На крилата на моята мечта“ и кани ученици от цялата страна да си представят и нарисуват, или изработят и снимат своите крила и заедно с тях да споделят своята мечта. Най-креативните рисунки, снимки и описания на мечти ще бъдат наградени от Центъра. Рисунки/снимки и кратък текст-описание на мечта за участие в конкурса се изпращат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., а крайният срок е 18 май 2018 г.

Победителите от двата конкурса ще бъдат обявени на 31 май 2018 г. на сайта на Центъра за приобщаващо образование www.cie.bg.

Кампанията стартира и с видеоклипа „Дайте им крила“, заснет от английския режисьор Стивън Монтгомъри в столичното 95 СУ „Проф. Иван Шишманов“ и EPAM Systems, който може да бъде видян тук.

Дните на приобщаването 2018 г. се организират за трета поредна година и ще продължат до 31 май 2018 г. Кампанията се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“.


Препоръчваме ви още:

Да върнем смисъла в училище

Учителят, който обича всички

Не всичко е черно и загубено

 

 

Последно променена в Сряда, 11 Април 2018 11:14

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам