logomamaninjashop

25 години "Методът Силва" в България

Когато мислиш, че вече знаеш отговорите, животът променя въпросите

 

Да намериш случайно ключът, който отчаяно си търсил дни наред, да срещнеш човека, когото тайно си пожелавал, да купиш жилището на мечтите си или да се радваш на работата, която винаги си искал - това са само част от нещата, които се случват на последователите на Силва Метод у нас. Вече 25 години семинарите на този метод събират хора с различни професии, възраст и интереси на едно място.

Малко преди да навърши тридесет години лекарите съобщават на млад мъж в Гърция, че вече никога няма да може да упражнява любимия си спорт - футболът. Мъжът е претърпял операция на коляното след травма на терена и трудно приема присъдата на медицинския екип, че дори ходенето ще му коства усилия и болка. Тогава негов приятел го кани да посети семинар, който може да го излекува и му обещава, че ако това не се случи, ще му върне парите обратно. Младият мъж приема облога с присъщото за всеки скептик недоверие и с твърдата убеденост, че ще получи драхмите си обратно.

obsht plan 1

Годината е 1977-а и в Гърция, както и у нас по това време, да се говори за чудеса е почти противозаконно. След 22 дни мъжът се движи свободно и всяка сутрин тича в парка близо до дома си. На следващия семинар води със себе си 20 души - свои приятели.

Така започва историята на Панагис Метаксатос, един от най-награждаваните преподаватели на метода Силва в целия свят. На пръста си носи скъп спомен от своя вече покоен приятел Хосе Силва - пръстен, който му напомня за безкрайните възможности, които се крият във всеки от нас и за чудесата, на които е бил свидетел през годините. Заедно със съпругата си Мариана Вагена имат четири деца и се радват на щастлив семеен живот, а историите им, свързани с метода за контрол на стреса и развитие на ума, са изумителни.

dvoika

Двамата започват да прилагат метода Силва върху себе си и своите деца. Марияна разказва, че често упражнявала придобитите умения, когато някоя тетрадка на децата се изгубела у дома или им предстоял сложен тест в училище. Допълва, че никога не си е позволявала да обиди нито едно от децата си, защото това е най-сигурният начин някой да се провали.

Панагис от своя страна споделя, че хората всъщност не искат да се променят, те винаги го заявяват, но очакват някой друг да направи промяната вместо тях - приятел, лекар, магьосник...

Връща се и в годините, когато за първи път е посетил страната ни и с усмивка разказва, че си е носил сандвичи от Гърция, защото тук в магазините не е можело да се купи почти нищо, а в ресторантите е било немислимо скъпо. Днес помага на различни хора, както у нас, така и в Гърция и Кипър да разкрият потенциала на своя ум и да използват възможностите на подсъзнанието си.

А след срещата ни с тях остава без съмнение фактът, че във всеки от нас се крият невероятни способности и големи сили, които чакат да бъдат събудени.

Автор: Дани Рангелова

 

 

Препоръчваме ви още:

Детската психична травма 
Емпатията - вродена ли е способността ни да съчувстваме? 
Мъж в криза на средната възраст

Последно променена в Сряда, 04 Октомври 2017 11:18

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам