Не знаеш какво искаш

Автор: Надя Брайт

Посвещавам този текст на няколко мъже. Един от тях е Греъм Симсън, чиято книга „Великолепната жена“ си купих вчера от една книжарница за използвани книги. В моя живот книгите намират мен, а не аз тях. Естествено, че с „Великолепната жена“ с ярко червена корица, се познахме веднага като сродни души. А останалите мъже, на които се посвещава, са били от плът и кръв в живота ми, макар че има и доста по-спокойни места за пребиваване.

Та този Симсън е написал книга за мъж, който прекалено добре знае какво иска от бъдещата си партньорка. Даже го е описал във въпросник от 16 страници, отпечатани и от двете страни. Евентуалните му партньорки трябва да отговорят на въпроси и само отговорилата правилно на всичките, ще може да се нарече негова Съпруга. Излишно е да казвам, че засега никоя не отговаря правилно на всичко. И, естествено, надеждата за любов се появява в грешните отговори...

Другите вдъхновители са всички, които са ми казвали: „Ти не знаеш какво искаш“. А аз знам. Знам, но ако ти кажа всичко, което искам, ще видя само как петичките ти се отдалечават. Ще станеш бърз като в анимационен филм, мили мой....

Това е дълбоко пазена женска тайна – че много добре си знаем какво искаме, просто сме щадящи (към мъжете, за който не се сеща). Защото женски списък, като този на героя от книгата, винаги има. Неписан, но изчерпателен.

Наздраве за мъжете

f6eb4e07ae4e91398796ac5a7ad27b55 XL

Сега ще напиша някои от въпросите и желанията, които ме вълнуват. И каня най-смелите от вас, да напишат своите въпроси и желания под статията. Мисля, че мъжете ще го понесат...

Мога ли да ти вярвам? Когато казваш нещо, даваш ли си ясна сметка какво казваш и дали можеш да го следваш? Лекомислен ли си? Отмяташ ли се? Лъжеш ли? Манипулираш ли? Ако спреш да ме обичаш, децата ни ще могат ли да разчитат на теб? Ако падна, ще искаш ли да ми помогнеш да стана? Ще ме нараниш ли? Защото аз ще ти повярвам, така правят зрелите – дават доверие и разчитат на твоята отговорност. Нямам време за подозрения и съмнения. Искам да ти вярвам.

Наистина ли ме харесваш/искаш/обичаш? Невинаги съм красива, невинаги съм забавна, невинаги съм жена, която да пожелаеш. Понякога плача и се тръшкам, понякога имам сополи в носа, понякога съм изнервена, понякога съм глуповата... А най-страшното е, че понякога наистина се сърдя за нещо, за което не съм права. Ще ме харесваш ли тогава? Ще останеш ли, когато не съм красива, усмихната и когато самата аз не се искам? Защото, ако си до мен, аз ще ставам по-прекрасна с времето. Искам да ме обичаш каквато съм.

Ще устоиш ли на трудностите в живота? Можеш ли да се изправяш, като паднеш? Можеш ли да поемаш подадена ръка? Можеш ли да си признаваш грешките? Можеш ли да обичаш детето ни, когато не е каквото го искаш? Можеш ли да устоиш на изкушенията? Можеш ли да вярваш в себе си? Защото аз мога и ще бъда до теб, стига да ми позволиш. Искам да не спираш да се опитваш, да се справяш.

Ще имаш ли душа? Ще протягаш ли ръка? Ще бъдеш ли добър с по-слабите? Ще си отваряш ли очите за красивото? Ще се смееш ли с мен? Ще чуваш ли, когато говоря? Ще говориш ли с мен? Ще мога ли да бъда уязвима? Ще ме щадиш ли, когато ми е трудно? Ще ме цениш ли? Защото аз няма да те обичам с едно наум. Искам да си добър.

Някои разсъждения за брака

510f319cf8228eaeec295d7874fc6996 XL

И понеже станаха много въпросите и още по-много романтиката, а аз принципно съм романтична като телефонен стълб, прилагам един малко по-ясен списък:

1. Казвай ми, че съм красива.

2. Носи ми храна.

3. Казвай ми, че съм слаба.

4. Не очаквай да домакинствам като тези от рекламите.

5. Не очаквай нищо от рекламите.

6. Желай ме.

7. Бъди почтен.

8. Носи торбите от пазар.

9. Чувай отправните точки на това, което казвам.

10. Грижи се за децата си (и за котката, де).

Чакам допълнения :)


За автора:

nadya brait
Надя се занимава с Човешки ресурси, психология, пилатес и е стенд ъп комедиант. Както би казал любимият й сър Пратчет - имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което естествено, прераства и в писане. Освен това, както виждате от снимката, обича да се снима в асансьори.


Препоръчваме ви още:

Жега

За "Дедовия комплекс" или връзката между любовта и парите

Животът на 30+-годишната жена

 

Последно променена в Вторник, 05 Февруари 2019 15:43
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Нова опасна игра?

Нова опасна игра?

07 Юни, 2019 Възпитание

Дневник на котарака-беглец

Дневник на котарака-беглец

12 Юни, 2019 Забавно

Не ми е лесен животът

Не ми е лесен животът

29 Май, 2019 Забавно

Достоен наследник

Достоен наследник

06 Юни, 2019 Забавно

Превръщам се в майка си!

Превръщам се в майка си!

23 Юни, 2019 Забавно

По пътя

По пътя

22 Юни, 2019 Развлечения

Какво ще вечеряме?

Какво ще вечеряме?

21 Юни, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам