logomamaninjashop

Да се обръснем преди Великден!

Автор: Траяна Кайракова

Докато се нашматкам с писането, ще пропуснем празника, да му се не знае. Последно ви занимавам с разни Ица, щото после ще сте заринати с всякакви снимки на козЕнаци, Ягнета и кой каквото му е скимнало. Пак да напомня – бели яйца, бели, не други. Може да са от патка, от щъркел( ама не знам законно ли е), от щраус и какъвто добитък ви е под ръка. За първия вариант сварявате яйцата и се кръстите да не се пукнат. Оставяте ги да се охладят. В това време си намирате пяна за бръснене. Ама не крем, ами пяна, дето фъшти като дезодорант. Първо и най-основно си обръсвате мустака, сетне разни други части, каквито са ви  на сърце. Това е нужно, за да няма никакви следи сетне върху творенията ви от вашето лично ДНК. После изцърквате малко пяна, да си оставите ей!, да не си ударите пълно бръснене, че не ми се мисли сетне!

Та, изцърквате в една плоска чиния, накапвате по малко боя и с нещо остро я разбърквате с пяната. Яйцата да са изстинали, щото моите деца, като се юрнаха да ги правят врели, няма да ви кажа колко флакона от пяната на баща им замина. Пускат врялото или топло яйце в чинията, става една гореща супа и нищо на мегдана! Сетне овъртолвате яйцето в тая бръснарска смес, дето сте направили, и го оставяте за малко настрани. Остатъците от тая каша избърсвате със салфетка и воала! Яйца за чудо и мирис, пардон – приказ! Къщата мирише на бръснарница от 80-те, на епилация и евентуално на козунак. Дотук сме готови!

Да оскубем токачките!

178790073 302557414638655 3816731749070142103 n

За втората част, която ми е любима, са ви нужни разни копринени парцалаци, дето обаче са от естествена коприна, от задните части на чисти и живи буби! Аз бях подлудила всички магазини за дрехи от леля ми от Холандия. Що парцал изкупих и що нещо нарязах, не е истина! Не ще и не ще! Коприната трябва да е наистина истинска, иначе файда йок! Преровете сандъка на баба си, ако ли не, в крайна сметка й отрежете парче от роклята й, без да ви види. Тъкмо се постопли, тъй че, ако ви хване, кажете й, че е за нейно добро - да се проветрява по-лесно.  В най-краен случай, орезилете някоя вратовръзка от сватбата на мъжа ви, обикновено са от естествена коприна, освен ако не го е доскрънзяло да си купи таман такава. Щото за някои сватбата не е най-голямото преживяване в  живота им. Добре, че една дружка ме спаси. Повече от 5 години ползвам едни и същи парцали, дето ми ги даде, не са мръднали! Нарязвате си парчета с големина, колкото да се увие БЯЛОТО яйце! Нарязвате си и памучна тениска някоя, със същата големина на парчетата.

Увивате СУРОВОТО  яйце първо в коприната и то бая стегнато. Сетне стягате хубаво края с ластичка или телче. Аз зяносах всички телчета за връзване на разсад у дома. Не ме биха, но малко остана. После увивате върху коприната памучното парче. Пак стягате яко. Яко, яко, гледайте да не начупите яйцата де! Подреждате в тенжУра, сварявате и оставяте яйцата да изстинат напълно! Чак тогИз ги развивате от всичките парцали, в които сте ги омотали. Шарка и чудо! С по-тъмни платове става най-хубаво. При това тези яйца никога нямат зян, гарантирам ви! Ми то и вас да ви увия като мумии и да ви сваря, емен-емен с първата вода няма да уврите. Ако не вярвайте, пробвайте!

179508329 163281025708260 4146787438368432697 n

Аз яйца в четвъртък не боядисвам. Не за друго, ами не мога да се надигна по първи петли. Ама вас, ако ви влече, ставайте и се мятайте, хич да не ви пука! Айде, стига толкоз с тез яйца, че взех вече да ги сънувам и кудкудякам!

Весели празници!

Още от Траяна:

Кулинарни резИлтати

Последно променена в Петък, 30 Април 2021 22:25

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам