logomamaninjashop

Турист или пътешественик

Незабравимият уникален опит вече е неразделна част от идеалната ваканция. Един от travel-трендовете напоследък е стремежът да получиш уникални впечатления извън препоръките в пътеводителите и предсказуемите туристически маршрути. Например да поживееш в средновековна ферма в сърцето на Умбрия и да участваш в брането на маслини, печенето на хляб или правенето на вино. Можеш да се запишеш във foodie-клуб (кулинарни клубове, каквито сега има в много градове на Европа), за да имаш възможност да попаднеш не само в актуалните заведения, но и на домашна тематична вечеря, на която можеш да хапнеш вкусна храна и да се запознаеш с местните жители.
tur5Друга опция е да посетиш с шеф-готвач рибния пазар, след това заедно да приготвите обяд от местни продукти и да усвоиш кулинарни умения. При пътуванията си ние действително все по-рядко се държим като туристи и все повече като опитни и взискателни пътешественици. Съвременните туристи, особено милениалите, се интересуват преди всичко от яркия автентичен опит, който ще остави незабравими спомени и няколко дузини атрактивни снимки в Instagram. В това се кълнат маркетолози от цял свят. По данни на скорошно мащабно изследване на американски социолози (Harris Group) 72% от милениалите предпочитат да харчат пари за впечатления, а не за материални блага.
tur3

За да бъде задоволено стремително нарастващото търсене на подобен опит, веригата петзвездни хотели Conrad Hotels and Resorts например неотдавна разработи програма за активни пътешественици - Stay Inspired. Гостите на всеки от 37-те хотела от групата, разположени във всички части на света, могат да резервират ексклузивни тематични екскурзии по места, които не могат да бъдат намерени в пътеводителите, да се потопят в местните обичаи и начин на живот. Според свободното време, с което разполагате, можете да си резервирате екскурзии или някакви събития за час, два, три или пет. В ролята на екскурзоводи влизат както специално обучени гидове на веригата, така и местни популярни хора – топ блогъри, личности от арт-средите и т.н.
Гостите на Лондон например имат възможност да посетят тайните нощни барове на Уест Енд; да обядват в гастро-пъб в Хампстед, където живеят много знаменитости; да направят байк-тур по живописния Regent's Canal; да напазаруват handmade сувенири; да послушат джаз на живо; да вземат мастър клас по салса в един от закритите клубове „Малката Хавана“.
tur 7
В хотел в Япония ще ви предложат екскурзия по кулинарните забележителности на района; по пазарите, където шеф-готвачите избират продукти за менюто си; ще можете да получите и мастър клас по приготвяне на супа-рамен; ще дегустирате японско уиски или бира. А в Ню Йорк можете да вземете клас по ветроходство от олимпийския шампион Стив Колгейт, да плувате с лодка по южния край на Манхатън и да се разходите по залите на Metropolitan Museum of Art… през нощта.
tur4Stay Inspired се поддържа от известния травъл-журналист Питър Джон Линдбърг (@peterjlindberg), който в миналото си е бил изпълнителен директор на американското издание Conde Nast Traveller. Тази програма представлява безплатен електронен гид, от който могат да се възползват не само гостите на хотел Conrad, но и всички желаещи: на сайта StayInspired.com могат да се намерят много необичайни маршрути и адреси с интерактивни карти. Можете предварително да се свържете с представител на избрания от вас хотел и да планирате с него маршрутите, които искате да обиколите, можете да резервирате стая с отстъпка и много други неща. Всичко това е създадено с една единствена цел: да направи от туриста - пътешественик.

 

Източник: marieclaire

 

Препоръчваме ви още:

Леголенд и красивата баварска провинция 

Мюнхен - правете фалафел, а не война 

Залцбург и защо Моцарт ни прокле

Пътешествие до Дебрецен  



 

Последно променена в Четвъртък, 17 Юни 2021 13:14

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам