Как да накараме децата да намразят Хелоуин

Автор: Мария Пеева

Бях решила да не влизам тази година в редовните спорове има ли място за Хелоуин по нашите земи, но в любимата ми група мами нинджи отново подхванахме темата и нямаше как да не я проследя. Разбира се, мнения всякакви изчетох - от “осанна” до “разпни го”, но искам да споделя с вас нещо, което истински ме развесели.

Няма спор, че децата обожават този празник. Повечето. По мои лични данни - 75 процента. (Да не се приема сериозно, защото статистиката ми е от моите четири деца - трима го чакат с нетърпение, а на един му е напълно безразличен и най-много да изяде бонбоните на братята си.)

Някои родители са много против да се отбелязва в училища и детски градини, но истината е, че не учителите настояват за това, а самите деца. Кое хлапе не обича да се маскира и да яде бонбони, в крайна сметка? Две неща е много трудно да наложиш на децата - да ги накараш насила да се радват на нещо или да ги накараш да мразят нещо, което им е забавно? И докато според мен правилният въпрос е - защо изобщо трябва да се отнема забавлението по какъвто и да е повод, някои по-консервативно настроени родители вероятно се питат по какъв начин да накарат заблудените си деца да забравят тези “сатанински ритуали”? Е, не се хабете, със забрани няма да стане, най-много родителите да излязат старомодни и задръстени. Но една майка сподели велика идея, която толкова ме разсмя, че не мога да я премълча.

Вместо да им забраняваме да празнуват, да накараме децата да намразят този празник! Ще проработи безотказно!

44968971 311638616098005 8630873082099138560 n

Ето и коментара на Нина Мочева:

Ако наистина е проблем за толкова хора тая Хелоуинска програма в училища и градини, има един сигурен начин да се отвратят децата веднъж завинаги и ще си спре от само себе си - да се побългари. Вместо да ги карат да се преобличат с костюми - да ги накарат да научат по едно стихотворение по случай Хелоуин. Ако може, 5 строфи. Който не знае стихотворение, ще се черви пред целия клас. Да се изиска да се научи основателят на Хелоуин кой е и да се отговори на въпроси, свързани с началната му история. Може да се направи и манифестация. Нещо такова да се спретне, и работата ще се разкисне бързо, уверявам ви...

Така че, ние, майките на деца, които обичат Хелоуин, предлагаме на учителите план в седем стъпки за трайно елиминиране на този антипатриотичен и антирелигиозен празник.

1. Вкарайте празника в официалната програма на училището.

2. Направете дълъг и сложен график на проявите, свързани с него.

3. Накарайте децата да научат историята му през годините и да държат тест с оценки. Евентуално може да се помисли и да се добави в малките матури.

4. Нека наизустят стихотворение от няколко строфи, на което ще ги изпитате в час, на дъската пред всички.

 5. Организирайте манифестация или шествие със задължително присъствие и костюми. За костюмите дори може да се направи обществена поръчка с “тайно наддаване”.

6. Нека някой прочут български певец напише песен за празника в патетично-сълзлив стил, която всички деца задължително ще трябва да пеят на два гласа.

7. Нека сладките и бонбоните се приготвят в стола на училището от здравословни продукти.

Хелоуин - кръв, пот и рецепти

44981066 355777398521310 698549595738734592 n

Гарантирам ви, че ако всичко това се случи, само след една година целият ентусиазъм на децата ще се стопи като шоколадов бонбон в детско джобче и само като чуят за Хелоуин, малките вампири ще пуфтят от досада.

А междувременно ми хрумва една много радикална идея... Защо просто не помислим как да преборим отегчението от българските празници и да ги направим наистина интересни за децата? Може би тогава чуждите няма да ни дразнят толкова.

Прочетохте ли: 

Хелоуински костюми за секси мамчета

Хелоуин и прекалените светии

Ле'ски е супермен

 

Последно променена в Понеделник, 29 Октомври 2018 13:53
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

В предишния живот съм бил генерал

В предишния живот съм бил генерал

21 Окт, 2019 Татко Калоян

Жена и багаж

Жена и багаж

19 Окт, 2019 Забавно

Мамо, защо?

Мамо, защо?

23 Окт, 2019 Възпитание

Изборите вкратце

Изборите вкратце

29 Окт, 2019 Татко Калоян

Убиецът Хелоуин

Убиецът Хелоуин

31 Окт, 2019 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам