logomamaninjashop

Откровено за първата фотосесия на детето

Много млади родители вече се отказват от баналните снимки на изписването пред родилния дом и организират красиви фотосесии в студио, с професионален фотограф и декори. Резултатът от тези фотосесии, разбира се, се разпространява светкавично в социалните мрежи. Каква красота! Какви сладки спящи човечета! Но истината е малко по-различна. Катрин Кенеди, автор на Cafe Mom твърди, че всичко това е пълна илюзия. Всъщност идеалните снимки на пухкави спящи бебета се получават след истерии, милиони провалени кадри и пристъпи на майчино отчаяние. Затова, както казва Кенеди, би било по-добре родителите да признаят истината за тези фотосесии с чувство за хумор и да се откажат от клишето „портфолио на новороденото“. Ето какви варианти им предлага тя.

1. Оказва се, че първото акне при децата се появява много преди пубертета.

Идеалният коментар под черно-бяла снимка би бил честният: „Не, тя не е черно-бяла, за да е по-загадъчно и по-арт, а защото така е по-незабележим обривът, който се появи на лицето на бебето в нощта преди сесията. Благодаря за вниманието!“

 

29693555 10214215114865556 27341740 o

 

2. На тази снимка тя се усмихва, защото току-що се е изакала.

sesia7

Всички, които в този момент са зад кадър едва сдържаха сълзите си. Не, не сълзи от умиление. Това са сълзи на самосъжаление. Защото всеки от нас взе участие в отстраняването на последствията от изригването на лайняната лавина. Дори фотографът! 

 

3. Тя спи, защото рева цяла нощ без прекъсване.

sesia8

Струва ми се, че най-сетне се умори. Тази снимка е доказателство за това, че детето ни все пак е способно да заспи. Моля, помагайте със съвети! 

4. Снимахме малкия с кака си на свой риск.

sesia2

 

Да, изглежда сякаш каката наистина обича малкото. Но не се подвеждайте. На първите три снимки тя се опита да го смачка, а после да го удуши. Приключихме с фотосесията, след като накрая реши да го изхвърли от снимачния терен. Какво ли още ни чака? 

 

5. Изглежда, че кучето ни наистина мрази бебета.

sesia3

По цял ден ръмжи и лае от ревност. Успяхме да ги снимаме заедно само благодарение на кучешката храна, която предвидливо носехме със себе си. 

6. На снимката е с шапка, защото главата му все още е сплескана от раждането.

sesia5

А вие си мислехте, че на тези снимки бебетата са със шапки, за да изглеждат още по-сладки. Да, ама не. 

 

7. Ако трябва да бъдем честни, да му свалим памперса, беше лоша идея.

 

sesia9

Бялата постелка, върху която снимахме голото бебе, към края на снимките, беше вече мокра и жълта. Ще трябва да се реваншираме на фотографа, който ни я предостави за фотосесията. Да живее фотошопът!

8. Твърде възможно е да ни се е родило извънземно.

sesia6

Да, той изглежда сбръчкан и странен, но така и трябва да бъде. Като порасне, ще стане значително по-приятен за гледане (надяваме се). А сега напишете в коментарите си, че това е най-сладкото бебе, което някога сте виждали. Не, не ви задължаваме…

 

А тази снимка е от първата фотосесия на Алекс :) Благодаря на Ивелина Чолакова. Скоро ни предстои да снимаме и Борис.

29680823 10214215082944758 1841395896 o 1

 


Препоръчваме ви още:

Роди се човек - история в снимки

Жрицата на спомените

Снимки с телефон

 

Последно променена в Четвъртък, 29 Март 2018 08:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам