logomamaninjashop

Майка споделя историята на момиченцето си, починало от морбили

  • 12 Фев, 2019

На фейсбук страницата "Light for Riley" Драгана Петрович разказва историята на своята малка дъщеричка Надя, починала от морбили.

Едва на година Надя е диагностицирана с автоимунен синдром и поради това, че е с компрометиран имунитет, не може да получи нужните й ваксини.

“Надя разчиташе на колективния имунитет. На това, че другите около нея, тези със здрави имунни системи, са ваксинирани срещу това напълно предотвратимо заболяване. Надявахме се, че колективният имунитет ще я защити в хода на епидемия.“, пише Петрович.

Морбили - рискови групи, мерки и усложнения

daf2bbcc481f0cf083f5d1524716cf65 XL

Детето се заразява от морбили докато лежи в една и съща болнична стая с болно от дребна шарка момче в Сърбия. Когато Драгана разбира, че дъщеря й е в риск, сърцето й се обръща, защото знае, че шансът неваксинираното момиченце със слаб имунитет да не се зарази, е никакъв. Дни след като е диагностицирана с морбили Надя вдига висока температура, изпада в кома, от която така и не излиза. Майката споделя своята трагична история, за да предпази други родители от тази съдба. Тя качва и разтърсващи снимки на малкото момиченце. Тези снимки казват повече от всяка дума.

51703022 2213178415666928 2507231689260924928 n

Снимка: ascienceenthusiast.com

Изданието "Дейли мейл" съобщава, че страницата на Light for Riley е създадена от Катрин Хюз, чийто син Райли умира от магарешка кашлица през март 2015 г., когато е бил само на 32 дни. Майка му и баща му създават това виртуално пространство, за да информират другите родители за ползата от ваксините и да защитят бебетата и семействата от ваксинопредотвратими болести. На страницата можете да прочетете много лични истории. 

Източник: credoweb

Още едно "безумно писание"

876bf0d06d19e26d37c3ab00d016af7b XL

Каква е картината у нас

По повод легендите за нарасналия брой нежелани реакции към ваксините публикуваме информация от презентация на д-р М. Попова, дм, от Изпълнителната агенция по лекарствата, с обобщение на данните за безопасност на ваксините през 2017 г. (съкращенията НЛР и НРВ означават съответно - нежелана лекарствена реакция и нежелана реакция след ваксинация)

DIpp20o

jmdXPhQ

wYgwmH5

*Графиките са извадка от цитираната презентация.

 

Основните изводи:

1. Относителният дял на нежеланите реакции към ваксините спрямо общия брой нежелани лекарствени реакции е непроменен.

2. Въз основа на получената и анализирана информация от съобщенията за нежелани лекарствени реакции през 2017 г. не се откриват сигурни данни за нови неизвестни рискове, свързани с приложението на ваксините.

3. Съобщителната активност на пациентите се повишава непрекъснато и изискванията на родителите за научно обосновано отхвърляне на причинно-следствена връзка със сериозни заболявания са факт, предопределящ доверието в институциите.

Къде сме ние според изпълнението на националната имунизационна програма спрямо другите европейски страни – данни за 2018 г. от д-р Т. Тодорова, Министерство на здравеопазването.

5URdRN5

CTOCJzh

G47Vspg

Какви са тревожните тенденции, следствие от агресивната антиваксинална кампания

Все повече родители свързват всички сериозни инвалидизиращи заболявания с поставените в този период ваксини. Нараснал е броят на хората, които отказват ваксинации и пренебрегват задължението да ваксинират детето си. Нека припомним, че според СЗО отказът от имунизации е сред главните опасности за 2019. Организацията отчете ръст от 30 % на случаите на морбили в световен мащаб. И ако някъде причина за бум на болестта е недостъпността на ваксините, у нас става дума за войнстваща некомпетентност.


Препоръчваме ви още:

Природата ще реши проблема, но скъпо

Скъпи родители, лъжат ви!

Когато фактите говорят, антиваксърите трябва да мълчат

 

Последно променена в Сряда, 13 Февруари 2019 09:35

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам