Отворени врати в ТУЕС - 22 април

Електронни игри, приложения и роботи, създадени от ученици, ще се представят в Деня на отворени врати в Технологично училище “Електронни системи” към Техническия университет - София

На 22 април елитното ИТ училище отваря врати за бъдещите кандидати и техните родители

На 22 април 2017 г. (събота) от 10:00 до 16:00 ч. ученици от столичното Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) ще представят разработени от тях електронни игри, мобилни приложения, мрежови проекти, роботи и други софтуерни и хардуерни разработки. Демонстрациите са част от Деня на отворени врати в ТУЕС, чиято цел е да представи ученическите постижения, учебните програми и живота в елитното средно ИТ училище към Технически университет – София.

Посетителите ще могат да разговарят с ученици, преподаватели и ръководството на училището, както и с водещи ИТ професионалисти, завършили ТУЕС. Бъдещите кандидати и техните родители ще получат информация за начина на обучение, приема в ТУЕС и перспективите за висше образование и професионално развитие след завършване на училището. Децата ще могат да наблюдават забавни демонстрации на роботи и онлайн мултиплейър игри, мрежови атаки, да се запознаят с процеса на програмиране, с разнообразни проекти с вградени микрокомпютърни системи и да кримпнат своя първи мрежов кабел.

В демонстрациите ще участват ученици и екипи, завоювали призови места в състезания по компютърни мрежи, вградени микрокомпютърни системи и роботика, екип ученици от 11-ти клас, организирали ученическото състезание HackTUES, както и още много успешни ученици от ТУЕС, студенти и професионалисти, завършили училището.

Пълната програма на Деня на отворени врати е достъпна в сайта на събитието, като демонстрациите се повтарят преди и след обяд. Основните презентации ще започнат в 10:00 и в 13:00 ч. Училището се намира в ж.к. Младост 1 (ул. "Владимир Пашов" 2, до УМБАЛ „Св. Анна“).

За учебната 2017/2018 г. ТУЕС ще приеме ученици в 3 паралелки специалност „Системно програмиране“ и в 1 паралелка специалност „Компютърни мрежи“. Балът за приема на ученици се образува от оценката по БЕЛ от НВО, 3 пъти оценката по математика от НВО и оценките по математика и физика от свидетелството за завършен 7-ми клас.

Учениците от ТУЕС се представят отлично на редица състезания и форуми в България и чужбина по компютърни мрежи, роботика, вградени микрокомпютърни системи, хакатони и състезания по програмиране.

В допълнение към редовните учебни занятия училището, съвместно с Асоциацията на завършилите ТУЕС - АЗТУЕС, организира разнообразни извънкласни занимания, в които водещи експерти от различни сфери на ИТ сектора споделят своя опит и технически умения.

В организираното през м. март 2017 г. поредно издание на състезание по програмиране за ученици - HackTUES3 участваха повече от 130 ученика от ТУЕС, като 8 ученически проекта получиха награди от журито и от компании-партньори на хакатона.

На 6 април 2017 г. ученици от ТУЕС спечелиха награда и в състезанието по роботика „Аз, инженерът!“.

Най-новото постижение на учениците от ТУЕС е безпрецедентният успех в Националното състезание по компютърни мрежи на 8 и 9 април 2017 г., в което ТУЕС-ари завоюваха 18 от първите 20 места (с изключение на 14-то и 18-то място).

Допълнителна информация за ТУЕС: http://www.elsys-bg.org/

Информация за Деня на отворени врати:

За Технологично училище “Електронни системи” към ТУ - София (ТУЕС):

ТУЕС е единствено по рода си в България специализирано училище в сферата на Информационните и комуникационни технологии – част от структурата на Техническия университет - София. Фокус в преподаването на специализираните предмети е развитието на практически умения и съвместната работа с експерти от реалния ИТ сектор. Често преподаватели в училището са завършили възпитаници на ТУЕС, които вече са изградили успешна ИТ кариера и на свой ред подкрепят развитието на бъдещите ИТ кадри на България.

От 1988 г., когато е създадено училището, до сега повече от 2 500 ученика са завършили ТУЕС. Голяма част от тях днес са успешни предприемачи или заемат ключови позиции във водещи ИТ компании в България и по света. Много от тях продължават да бъдат в контакт с училището и след завършването си, като подкрепят негови инициативи или споделят знанията и опита си с настоящите ученици, в ролята на ментори, лектори или ръководители на дипломни работи.

http://www.elsys-bg.org/

Последно променена в Четвъртък, 20 Април 2017 15:25
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

В предишния живот съм бил генерал

В предишния живот съм бил генерал

21 Окт, 2019 Татко Калоян

Жена и багаж

Жена и багаж

19 Окт, 2019 Забавно

Мамо, защо?

Мамо, защо?

23 Окт, 2019 Възпитание

Изборите вкратце

Изборите вкратце

29 Окт, 2019 Татко Калоян

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам