Отворени врати в ТУЕС - 22 април

Електронни игри, приложения и роботи, създадени от ученици, ще се представят в Деня на отворени врати в Технологично училище “Електронни системи” към Техническия университет - София

На 22 април елитното ИТ училище отваря врати за бъдещите кандидати и техните родители

На 22 април 2017 г. (събота) от 10:00 до 16:00 ч. ученици от столичното Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) ще представят разработени от тях електронни игри, мобилни приложения, мрежови проекти, роботи и други софтуерни и хардуерни разработки. Демонстрациите са част от Деня на отворени врати в ТУЕС, чиято цел е да представи ученическите постижения, учебните програми и живота в елитното средно ИТ училище към Технически университет – София.

Посетителите ще могат да разговарят с ученици, преподаватели и ръководството на училището, както и с водещи ИТ професионалисти, завършили ТУЕС. Бъдещите кандидати и техните родители ще получат информация за начина на обучение, приема в ТУЕС и перспективите за висше образование и професионално развитие след завършване на училището. Децата ще могат да наблюдават забавни демонстрации на роботи и онлайн мултиплейър игри, мрежови атаки, да се запознаят с процеса на програмиране, с разнообразни проекти с вградени микрокомпютърни системи и да кримпнат своя първи мрежов кабел.

В демонстрациите ще участват ученици и екипи, завоювали призови места в състезания по компютърни мрежи, вградени микрокомпютърни системи и роботика, екип ученици от 11-ти клас, организирали ученическото състезание HackTUES, както и още много успешни ученици от ТУЕС, студенти и професионалисти, завършили училището.

Пълната програма на Деня на отворени врати е достъпна в сайта на събитието, като демонстрациите се повтарят преди и след обяд. Основните презентации ще започнат в 10:00 и в 13:00 ч. Училището се намира в ж.к. Младост 1 (ул. "Владимир Пашов" 2, до УМБАЛ „Св. Анна“).

За учебната 2017/2018 г. ТУЕС ще приеме ученици в 3 паралелки специалност „Системно програмиране“ и в 1 паралелка специалност „Компютърни мрежи“. Балът за приема на ученици се образува от оценката по БЕЛ от НВО, 3 пъти оценката по математика от НВО и оценките по математика и физика от свидетелството за завършен 7-ми клас.

Учениците от ТУЕС се представят отлично на редица състезания и форуми в България и чужбина по компютърни мрежи, роботика, вградени микрокомпютърни системи, хакатони и състезания по програмиране.

В допълнение към редовните учебни занятия училището, съвместно с Асоциацията на завършилите ТУЕС - АЗТУЕС, организира разнообразни извънкласни занимания, в които водещи експерти от различни сфери на ИТ сектора споделят своя опит и технически умения.

В организираното през м. март 2017 г. поредно издание на състезание по програмиране за ученици - HackTUES3 участваха повече от 130 ученика от ТУЕС, като 8 ученически проекта получиха награди от журито и от компании-партньори на хакатона.

На 6 април 2017 г. ученици от ТУЕС спечелиха награда и в състезанието по роботика „Аз, инженерът!“.

Най-новото постижение на учениците от ТУЕС е безпрецедентният успех в Националното състезание по компютърни мрежи на 8 и 9 април 2017 г., в което ТУЕС-ари завоюваха 18 от първите 20 места (с изключение на 14-то и 18-то място).

Допълнителна информация за ТУЕС: http://www.elsys-bg.org/

Информация за Деня на отворени врати:

За Технологично училище “Електронни системи” към ТУ - София (ТУЕС):

ТУЕС е единствено по рода си в България специализирано училище в сферата на Информационните и комуникационни технологии – част от структурата на Техническия университет - София. Фокус в преподаването на специализираните предмети е развитието на практически умения и съвместната работа с експерти от реалния ИТ сектор. Често преподаватели в училището са завършили възпитаници на ТУЕС, които вече са изградили успешна ИТ кариера и на свой ред подкрепят развитието на бъдещите ИТ кадри на България.

От 1988 г., когато е създадено училището, до сега повече от 2 500 ученика са завършили ТУЕС. Голяма част от тях днес са успешни предприемачи или заемат ключови позиции във водещи ИТ компании в България и по света. Много от тях продължават да бъдат в контакт с училището и след завършването си, като подкрепят негови инициативи или споделят знанията и опита си с настоящите ученици, в ролята на ментори, лектори или ръководители на дипломни работи.

http://www.elsys-bg.org/

Последно променена в Четвъртък, 20 Април 2017 15:25
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Губя го, мамо!

Губя го, мамо!

28 Юни, 2019 Хранене

Татко Калоян отново на плаж

Татко Калоян отново на плаж

27 Юни, 2019 Татко Калоян

Смелостта да си нормална

Смелостта да си нормална

03 Юли, 2019 Добра форма

Децата с трудна съдба

Децата с трудна съдба

02 Юли, 2019 Истории

Мъж в магазин

Мъж в магазин

28 Юни, 2019 Забавно

Летни тела

Летни тела

10 Юли, 2019 Общество

Вдигнете ги тия глави, бе!

Вдигнете ги тия глави, бе!

22 Юли, 2019 Забавно

Една Неда

Една Неда

21 Юли, 2019 Истории

Как уча децата да взимат решения

Как уча децата да взимат решения

19 Юли, 2019 Образование

Обречени

Обречени

18 Юли, 2019 Здраве

Курбан чорба и двойна дъга

Курбан чорба и двойна дъга

18 Юли, 2019 Развлечения

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам