logomamaninjashop

Едно въже за снахата, моля!

Автор: Йоана Боянова

Да си свекърва не е лесно, хич не е лесно, особено ако снахата съм аз. Горката жена е подложена на "терор" от моя страна при това от много години. 

Ще започна от далеч, от миналия век направо. Много исках да ѝ се харесам, а по Коледа нали уж стават чудеса и недораслият ми тогава 18-годишен мозък се зае с тежката задача да ѝ купи най-подходящия подарък. Тогава много молове нямаше, да не кажа хич, та хоп на кварталния пазар ден преди Коледа аз, нагърбена с тежката задача да ѝ купя най-невероятния подарък. Признавам си не помня какво взех, помня само, че влизах в много магазини, за да се стопля. В един от тях си купих черни дантелени прашки. Многооо секси, защото и синът ѝ е човек, нали така?!

Та без да искам съм пъхнала пликчето с готините ГаЩе в подаръка ѝ. Сутринта след Коледа беше безценна, настоящият ми мъж, тогава гадже, влиза в стаята и със най-сериозния си тон ми казва:

- Кажи честно, че подари прашки на майка ми?!

Представяте ли си как се отваря земята и аз клетата, 18-годишна мома, потъвам в нея. Няма да забравя как, като влизах в кухнята да се извиня, свекър ми ги разглеждаше, нито пък колко беше разочарован, когато му ги взех от ръцете. Още ми напомня как съм му взела готините гащи! Сега ми е много смешно, а тогава месец не ходих у тях, толкова ме беше срам. 

Ще си разкажа нещо и от днешни дни. Много обичам да майсторя разни неща, последната ми слабост са красоти от въжета. Свекър ми и свекърва ми се разхождат пак там, на пазара, друг пазар, в друг град даже. Тя вижда железария, вижда платнено въже. Нахълтва вътре и с най-сериозния си тон казва:

- Моля за 6 метра въже за снахата!

Представяте ли си изумения поглед на продавача? Свекърва ми после, като ми го разказва, много се смя: "Как само ме погледна този!" Обичам я тая жена, винаги знае какво да вземе и как да ме зарадва. Какво по-хубаво от едно платнено въже за крафт глупостите ми. 

Хич не падам по гръб и аз с подаръците, блуза три размера по-голяма от нейния, яке с цвят на бебешко ако, една година и косачка за трева ѝ взехме. Не само снахите могат да се оплакват, моята мила свекърва има много какво да каже по темата с подаръците от снахата. Обаче най-щастливият беше на шейсетия ѝ рожден ден, когато и подарих 61 лалета. 

На много теми сме на различно мнение, но имаме една обща и тя е, че си обичаме момчето повече от всичко на света, другото е без значение!

Прочетете още:

Добрата свекърва

Свекървище

Последно променена в Неделя, 14 Юли 2019 10:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам