logomamaninjashop

Тя – зряла, той - млад

Имат ли бъдеще кугър връзките?

Модерно е, Факт. Е, няма да стане масова практика, но пък е еманципирано. Една кратка разходка из мрежата може да ни подскаже бъдещето на тази тенденция. Коментарите по подобни теми са свързани най-често с въпроса струва ли си да се обръща внимание на набиращата популярност тенденция, дори се анализират плюсовете и минусите на подобни връзки.

Плюс № 1
Модерно е. И не става дума само за Бриджит Макрон (25 години по-възрастна от съпруга си) или за Сам Тейлър-Джонсън и нейния Арън (23 години по-млад). Примерите са много повече, макар и не всички с толкова радикална разлика.

Минуси: най-явният е на повърхността - гръцкият цар Едип. Неговата жена, крайно неудобно се оказва собствената му майка и историята приключва трагично с ослепяването на мъжа и търсенето на духовно проглеждане. Не се развиват добре нещата и за майка му, която се обесва, а в тяхна чест Фройд открива именития си Едипов комплекс, свързан със сексуалната фиксация на момчето в образа на майката. От една страна – тренд, от друга - Едипов комплекс. Дилемата никак не е елементарна.

Плюс № 2

По-възрастната жена не се опитва да препрограмира мозъка на мъжа. Тя е зряла, осъществена, знае какво иска, какво може да получи и за какво не си струва да се притеснява.

Минусът следва плюса. Ако жената е наистина е толкова опитна за какво й е млад мъж? Може би за сексуална играчка или като домашен любимец? Малко е унизително.

84 87636616 Resized
Плюс № 3
По-възрастната жена стимулира личностното и кариерно израстване на мъжа. Точно за да не мислят останалите, че тя го използва просто като говорещ вибратор, мъжът на подобна жена може да покори планини от предизвикателства, за да опровергае мнението на околните. И току-виж станал президент на Франция или холивудска звезда.

Минуси: няма.


Плюс № 4
Децата. По-точно тяхната липса. Ако мъжът не желае деца, подобна връзка може да му го гарантира.

Минуси: те са два. Първо, може след време все пак да поиска да има поколение, а 60-годишната му съпруга да не е в състояние да задоволи това желание, въпреки напредъка на медицината. Второ, твърде вероятно е тя да има вече свои собствени деца, грижите за които той ще трябва да споделя с нея.

Плюс № 5

Сексуалният опит. Да, тези жени могат буквално всичко, дори да получават удоволствие от секса. В този случай става дума за наистина силни усещания.

Минуси: на тази сексуална богиня трябва да можеш да съответстваш. Да я впечатляваш отново и отново, особено при продължителна връзка. Защото с времето младото тяло, от което е била привлечена, ще загуби блясъка си, но желанието й няма да изчезне.

1920 studentteacher
Плюс № 6
По-възрастната жена те прави неординарна личност, способна да надникне отвъд повърхността. Тя е доказателство за изискан вкус, особено ако мъжът е с артистична професия.  

Минуси: ако жената е не само по-възрастна, но и по-заможна, с репутацията на мъжа е свършено. Той бива възприеман единствено като жиголо, втренчено в парите й, или като инфантил, който има нужда от майка.


Плюс № 7
Тя е умна. Жените по принцип са по-умни от мъжете (затова и обикновено си избират по-възрастни партньори, за да им съответстват интелектуално), а по-възрастната жена безспорно е по-умна от младия си мъж: винаги може да му даде добър съвет и да го разбере като никой друг.

Минус: има вероятност да го манипулира и той трудно би могъл да го установи. Но ако е умен, скоро ще разбере, че така е му е много по-лесно да живее.
reasons to marry a younger man


Плюс № 8
Благодарността. Въпреки целия си опит, по-възрастната жена съвсем не е толкова уверена в себе си, колкото изглежда. Съмнява се във всичко – от фигурата, до правото си на щастие. На младия мъж, който се втурва в живота й с букети, секс и устрема на "невръстната" си възраст, тя ще отвърне с грижовност и нежност.

Минуси: отговорността. Ако мъжът свърже живота си с жена преживяла много изпитания, трябва да е готов да споделя последствията от тях с нея. Не е за пренебрегване и очевидното – след още 10-15-20 години тя ще е по-скоро стара жена с хронични болести, отколкото сексуалната тигрица, която е срещнал навремето. Ако мъжът не е готов да приеме това, значи тази жена не е лъжица за неговата уста.

Плюс № 9
Да откриеш сродната си душа. Понякога се случва тази сродна душа да е по-възрастна жена. Истинската, която мъжът не е мислел, че ще срещне. А това, че е с 5, 10, 15 или повече години по-възрастна е просто стечение на обстоятелствата. И тогава обществените предразсъдъци, че е секс играчка няма да имат никакво значение; няма да го плашат порасналите й деца или внуци; няма да превръща в комплекс факта, че изкарва колкото него, а и повече. Просто ще е щастлив, че е намерил човека, когото всички търсим, но рядко откриваме – сродната си душа.

Минуси: няма.


Материала подготви Янка Петкова

Препоръчваме ви още:

За любовта възраст няма 
Емоционалният интелект на мъжа - разковничето на силната връзка 
На един микрон от Макрон


Последно променена в Петък, 18 Август 2017 19:25

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам